Mi a különbség a golyószóró a géppuska és a gépágyú között?
A golyószóró az nem tudom, hogy mi, mármint, hogy mi a különbség.
A géppuska az 7 mm-től kezdődik. A nehézgéppuska az 10 mm felett. 20 mm felett pedig gépágyú. A légvédelmi gépágyúk között van olyan ami 45 mm-es. A tankokon 20-25 mm-es gépágyúk szoktak lenni.
Gépkarabély: pisztoly és puskatöltény közti teljesítményű köztes lőszert tüzelő, sorozatlövésre alkalmas lőfegyver.pl:AK-47
Géppisztoly: Pisztolytölténnyel működő, sorozatlövésre alkalmas lőfegyver. pl: MP-40
Géppuska: puskatöltényt tüzelő jellemzően állványról használt sorozatlövő fegyver melyet 1 ember is képes szállítani. pl:MG-42
Golyószóró(könnyű géppuska): kisebb és könnyebb a géppuskánál. A golyószóró gyakran nem más mint egy vastagabb csővel és nagyobb kapacitású tárral és villaálvánnyal ellátott gépkarabély.pl:RPK
Gépágyú: minimum 20mm-es nagy tűzerejű és nagy tűzgyorsaságú automata tűzfegyver. pl: GS-301
Remélem jól összefoglaltam :)
gépágyú: 20 mm feletti lőszer
a géppuska nagyobb, nehezebb (MG-42, PKM, M-60, FN MAG), kalibere általában 7,62 mm; a golyószóró könnyebb, kompaktabb, és nem támogatófegyvernek, hanem kézifegyvernek minősül, könnyen hordozható, sokszor csak egy gépkarabély bipoddal vagy monopoddal, hosszabb csővel (Steyr AUG H-bar, Minimi)
Hát elég régi kérdés, lehet hogy már nem is foglalkozik vele senki de azért válaszolok.
Nos a legtöbb dolgot elmondtátok, szóval összefoglalom amit írtatok és kiegészítem még amivel kell mivel a szakmában vagyok már egy ideje és segítettem már sok ilyen kérdésben.
Tehát a gépfegyvereket alpvetően három valamint plusz egy csoportba soroljuk. Ezek: géppisztolyok, gépkarabélyok, géppuskák és gépágyúk. Folyt. köv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!