Hol rontom el ezeket a feladatokat? (másodfokú egyenlet-szöveges feladatok) Sürgős!
Sziasztok!
9-es vagyok és egy versenyre készülök, így a jövőévi tananyaggal is próbálnék haladni, de elakadtam.
3 feladatról lenne szó:
Mivel angolról fordítom, így a szövegben sem vagyok 100%ig biztos.
1. feladat:
Egy kétjegyű szám számjegyeinek az összege 9. Ha megfordítjuk a számokat és megszorozzuk a kapott számot az eredetivel, akkor 2268-at kapunk. Mi az eredeti szám?
Itt az én próbálkozásom:
2. feladat:
Melyik az a két egymást követő egész szám, hogyha:
(square of twice the smaller plus the larger one is greater by 36)
A kisebb szám kétszeresének a négyzete és a nagyobb szám együtt 36-al nagyobb, mint (eight times the product of the 2 number) Mint a két szám nyolcszorosa.
3. feladat:
Ati és Balázs a pontból b pontba jutnának el, egy időben indulnak.
Ati and Balázs start off from a to b at the same time.
Ati, aki gyorsabb Balázsnál 2 km/h-val, kereken egy órával hamarabb ér a B pontba, mint Balázs.
Milyen sebességgel haladnak, ha a távolság a és b pont között 24 km?
Úristen, nagyon remélem ,hogy ez így jó! Nem egyszerű...
A hármasnál meg 8 és -6?
3.
Ha 1 órával hamarabb ér oda, akkor ha ahhoz az időhöz hozzáadsz 1 órát, ugyanannyit kapsz, mint a másik idő:
24/x + 1 = 24/(x-2)
Nem a másik oldalra kéne a +1?
Nem.
Ati sebessége x, ő a gyorsabb, tehát az ő ideje (24/x) a rövidebb. Ahhoz kell 1 órát adni, hogy egyenlő legyen a lassabbal, vagyis a nagyobb idővel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!