Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Matek! Hány olyan négyjegyű...

Matek! Hány olyan négyjegyű szám van, amelyben a számjegyek összege 12?

Figyelt kérdés

2012. szept. 8. 19:15
1 2 3 4
 31/36 Palotás Imre ***** válasza:
Bocs, elnéztem a számozást. Az előbbi a @27 és@29-nek szólt.
2012. szept. 14. 10:36
 32/36 anonim ***** válasza:

Én csak a 27-es voltam. (Most már névvel)

Persze, mindenkinek más tetszik, és ez így van rendjén. Én mondjuk többre értékelem az intuíció fejlesztését, mint az elméét. Csak hogy egy példával éljek: Egy fogorvos ismerősöm degeszre kereste magát, mert kifejlesztette ezt a képességét. Beül a beteg a fogorvosi székbe, ő meg nekilát a munkának. Nem gondolkozik, csak egyszerűen érzi, hogy mi a helyes beavatkozás. Ez kb olyan, mint ha építkezéskor vásárolnál x raklap téglát, vagy palát. Te kiszámolod, én meg azt mondom, hogy szerintem ennyi meg ennyi kell hozzá.

2012. szept. 14. 11:41
 33/36 Palotás Imre ***** válasza:

Na jó, itt már annyira elmentünk az eredeti témától, hogy részemről befejeztem.

Kár volt ezt az érdekes felvetést a szép megoldásokkal így elrontani. És ebben én is hibás voltam, hogy belementem. Mindenkitől elnézést kérek.

2012. szept. 14. 12:37
 34/36 Tom Benko ***** válasza:
@Palotás Imre: Tegyél állítást, vizsgáld és bizonyíts! (Trollnak meg amúgy sem neveztek még... :) )
2012. szept. 15. 09:23
 35/36 Tom Benko ***** válasza:
Én meg nem olvastam tovább. :(
2012. szept. 15. 09:25
 36/36 A kérdező kommentje:
Én, a kérdező. Köszönöm mindenkinek a készséges segítséget, bölcsész lévén én sajnos nem nagyon tudom a 7.es gyerekemnek mindezt elmagyarázni. Korábban kombinatorikát nem tanult, most a 7.es spec. matekon tanulgatják, de a fiam semmit nem ért sajnos az órán, itthon küszködünk. A célom az lett volna (és az), hogy megértse a gondolkodásmódot és később alkalmazni tudja.Szerintem 12 évesen, előismeretek nélkül azért ez nehéz feladat volt. De még egyszer, köszönöm a segítséget.
2012. szept. 17. 19:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!