Hogy számoljuk egy szabályos sokszög oldalainak számát és egy külső szögét ha csak a szabályos sok szög egy belső szöge (144°) adott? SOS
mivel teljesen érthetetlenül van számomra leírva a kérdés, ezért én is így próbálok meg válaszolni. tessék:
szerintem ha szabályos a sokszög akkor midnehol 0144°van és a hossz id ugyanakroa. mivel megvan egy szög, a kulso nem lehet más mint 360-szog azza 360-144.
az oldal ugy johet ki, hogy 144 fok fele mert huzz a kozeppotnba egy szakaszt, 72. igy egy 72-72-36 fokos háromszoiged lesz, ebbol 360/36 tehát tiz háromszoged. ergo tiz oldala vam.
remélem segítettem. szia.
Szabályos sokszögben a belső szögek összege:
(n-2)*180
1 belső szög: (n-2)*180/n
Egyszerűen meg kell oldani az egyenletet
(n-2)*180/n=144
(n-2)*180=144*n
180*n-360=144*n
36n=360
n=10
3,
azt nem kiegészítő szögnek hívják?
"A külső szög a belső szög kiegészítő szöge"
Bár most, hogy mondod, még sose gondolkoztam el rajta, hogy mi van a konkáv sokszögekkel.
De attól még ezt így kell számolni. A külső szögek összege mindig 360 fok, ahogy előttem írták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!