Elmagyarázná ezt nekem valaki? (gyökvonás, kiemelés. )
Figyelt kérdés
az első feladatban azért emeltük ki a 48-at mert megvan a 96-ban, és az 'a a negyedikent' is azért mert megvan az 'a az ötödikenbe' igaz ?
Ezt még úgy nagyjából értem.
De a másik feladatot már egyáltalán nem értem..
Köszönöm ha fordítasz rám időt!
2010. okt. 9. 17:01
11/15 anonim válasza:
ezt tovább írhatod ugy h (a-b)^2*(a-b) és ebből lesz (a-b)*gyök(a-b)
12/15 A kérdező kommentje:
igen eddig értem,ez egy azonosság. és a többi ?
2010. okt. 9. 17:11
13/15 anonim válasza:
a második feladat el van írva. Egyébként az a3+3ab2-3a2b-b3 az egy nevezetes azonosság, mégpedig az (a-b) köbének az azonossága. És innentől van elírva, mert a gyökjel alá ennek kell kerülnie: (a-b)2(a-b),, és akkor a négyzetre emelt tagnak vehetjük a gyökét, amit kivihetünk a gyökjel elé, a gyökjel alatt meg marad az (a-b). Bocsi, hogy nem tudtam indexbe rakni a négyzetszámokat, meg nem tudtam gyökjelet írni, de remélem, így is érthető lesz. A lényeg, hogy a második feladatban az utolsó előtti műveletnél el van írva, mert nem a harmadikon, hanem csak a másodikon van az (a-b)
14/15 anonim válasza:
A hiba csak annyi hogy a 3. gyök alatt az szerepel, hogy (a-b)a MÁSODIKON szor (a-b) tehát nem harmadik hatvány hanem második.
A többi mind jó, csak értelmezni kell.
15/15 A kérdező kommentje:
így már értem! Nagyon köszönöm nektek!! :):)
2010. okt. 9. 17:14
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!