A GYökvonás, ki ért hozzá?
Figyelt kérdés
Magamtól szeretném megcsinálni a házit, de egyáltalán nem tudom hogy kell... a gyökszám 7-es a feladat pedig " Az egység méretében szerkesszuk meg a.. " engem az érdekelne, hogy lehet megszerkeszteni?2011. szept. 6. 19:17
1/5 anonim válasza:
Ha jól értem, akkor a gyök7et kell megszerkesztened. Ezt derékszögű háromszöggel és Pitagorasszal tudod megcsinálni.
Vegyél egy háromszöget, aminek az egyik befogója 1 (egység), az átfogója gyök7.
Számold ki a másik befogóját. gyök6 lesz.
Az 1-1 befogójú derékszögű háromszög átfogója gyök2.
Keress összefüggést :)
2/5 bongolo válasza:
Nem tudom, mi lehet ez. Írd le a teljes feladatot, nem fogom teljesen megoldani, hagylak majd megcsinálni.
3/5 A kérdező kommentje:
az egység méretében szerkesszuk meg a gyök 7-
2011. szept. 6. 19:32
4/5 bongolo válasza:
Az első válaszoló jót mondott, az alapján két lépésben meg tudod szerkeszteni. Sikerült?
Másik megoldás, amivel egy lépésben is megszerkesztheted, az a magasságtételen alapul. Ha gondolod, megpróbálhatod azzal is, gondolom tanultad már a magasságtételt.
Szólj, ha kell több segítség.
5/5 A kérdező kommentje:
Most reklámoznak a tévében, egy új gyógyszert valami L.. Lictime vagy hasonló.. ott ugyan ezeket a problémákat sorolják fel (am. a menstruációm elmúlt tegnap mégis hasmenésem volt reggel)..szerintetek amiatt? jó gyógyszer lehet?
2011. szept. 7. 15:11
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!