Logikai kérdések?
Sziasztok!
Ezekre az egyszerűeknek tűnő kérdésekre keresnék megoldásokat (a 2. és 5. kérdésnél van 4 válasz lehetőség):
1. Eki hat különböző mozielőadás közül csupán kettő megtekintésére tud időt szakítani. Hányféleképpen választhatja ki az előadásokat, ha a 6 előadás közül kettő ugyanabban az időpontban van? *
2. A 32 lapos kártyát négy játékos között szétosztjuk. Mindenki 8 lapot kap. Mi a valószínűsége annak, hogy mind a négy ász egy játékoshoz kerüljön? *
0,005
0,0851
0,00081
0,0078
3. Hány olyan különböző számpár van, amelyeknek a legnagyobb közös osztója 7 és a legkisebb közös többszöröse 186 340? (Nem tekintünk különbözőnek két olyan számpárt, amelyek a két szám felcserélésével keletkeznek egymásból.) *
4. Egy madárkereskedő eladott 10 kalitkát a bennük lévő 10 madárral, de a vevőknek általában nem az a kalitka kellett, amiben a madár éppen volt. A kereskedő óvatosságból úgy cseréli ki a madarakat, hogy - segítségül véve egy üres kalitkát - egyszerre mindig egy madarat tesz át egy éppen üres kalitkába. Legfeljebb hány ilyen átköltöztetéssel lehet a legkedvezőtlenebb esetben is minden madarat a vevők által kiválasztott kalitkába tenni? *
5. Engin és Eki felváltva feldob egy szabályos érmét. Az nyer, aki először dob ugyanolyat mint ellenfele legutolsó dobása. Mennyi annak a valószínűsége hogy Engin nyer, ha ő kezdi a játékot? *
1/5
1/4
1/3
0,42
A papagajoshoz Képzeljetek el egy 10 eleműt tömböt és egy változót. Legfeljebb hány érték adással lehet a tömböt átrendezni?
Tegyük fel hogy egyik papagáj sincs a helyén. Kivesszük a 8-ast (1) helyére rakjuk a 3-ast(2) a 3-as helyére az 5-öst(3) és így tovább. Szóval az eredmény 10+1. Szerintem.
"A kalitkás biztos 15? Én többször is végigvezettem egy össze-vissza alapállapotból, ahol mindenki rossz kalitkában van és 17 jött ki többször is"
Küldj el egy induló állást, amit szerinted csak 17-ből lehet megoldani.
Pl. így: Bc Af ... Ahol a nagybetű a ketrec, a kisbetű a papagály.
Megnézem, hogy nekem hány mozgatás jön ki.
A 0,42 csak az 5.kérdés válaszai között van. Az 1/3 és aközött vacilalok.
Melyik másik kérdésre az a válasz? :D
Akkor összefoglalva:
1.:14
2.:0,0078
3.:4
4.:15
5.:1/3
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!