Hogyan lehet hozzákezdeni az első fokú egyenletekhez?
Figyelt kérdés
Semmit se értek belőle2020. aug. 28. 06:48
31/57 anonim válasza:
#28: x-et rendezd egyoldalra... tudod.. a polinomot úgy írjuk, hogy a(n) + ... + a(1) + a(0) = 0
32/57 anonim válasza:
Remélem, hogy te nem a matektanár-hallgató vagy...
Attól még ez egy lineáris egyenlet, hogy nulladfokúra redukálódik. Például ha azt írom, hogy
x^111 + x = x^111, ez attól függetlenül egy 111-ed fokú egyenlet, hogy a következő lépésben lineárisra redukálódik.
33/57 anonim válasza:
Az a baj ezekkel a dolgokkal, hogy matematikailag nem precízek. Mármint...Én azért indulnék ki a polinomból, mint fogalom egy egyenletnél, mert az legalább matematikailag precízen megfogalmazható. Egy egyenletet hogy fogalmazol meg matematikailag precízen? Egyenlőségjelekkel összekapcsolt kifejezések? Hát, ez minden csak nem precíz :D
34/57 anonim válasza:
Itt ütközik ki az, hogy közoktatásba nem atyaúristeni phd professzori diploma kell, hanem pedagógiai érzék.
Nem azt nézem mit nem tud, hanem azt, hogy mi az, amit tud.
35/57 anonim válasza:
Jó, én nem is tanítok matekot, mert vannak dolgok, amiket nem tudok elmagyarázni sajnos :D
36/57 anonim válasza:
#35, nem neked szántam:D nem te kötekedtél
37/57 anonim válasza:
Picit azért kötekedtem ;) :D De jó, ha észrevehetetlen mód :D
38/57 A kérdező kommentje:
Egyébként hogy épül fel az egyenletek nehézségi szintje?
Pl. 1. fokú egyismeretlenes stb...
Tudom, hogy a kérdéseim cikik, de ez van. Égek egy párat de talán megtanulom ezeket a számításokat.
2020. aug. 28. 11:18
39/57 anonim válasza:
Amit itt látott a kérdező, attól egy életre megijed :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!