Hogyan lehet hozzákezdeni az első fokú egyenletekhez?
Figyelt kérdés
Semmit se értek belőle2020. aug. 28. 06:48
21/57 anonim válasza:
#19, nyilván, de a diákok nyelvén érdemes magyarázni:D ha a többváltozós elsőfokút rögtön belekeverném, hanyatt-homlok menekülne mindenki, de nem ez a célom.
22/57 anonim válasza:
#20, ezt azonosságnak hívják, de amelyik egyenlet nem azonosságra vezet, oda nem írhat be bármit
23/57 anonim válasza:
Attól még, hogy azonosság, még elsőfokú egyenlet, aminek nem legfeljebb 1 megoldása van...
24/57 anonim válasza:
Itt van az a pont, ahol el kell ismerni, hogy tévedtem :D
Polinomokból indultam ki és mint polinom, ez nulladfokú.
26/57 anonim válasza:
Aha, miért?
Konstans polinomokat szokták tudtommal így nevezni.
27/57 anonim válasza:
Nézd, egy közép- ill. általános iskolában nem mondhatom, hogy az elsőfokú egyenletnek végtelen megoldása lehet. Az azonosság meg annyira triviális.
Tudod mit, akkor menj el küszködni velük, én úgyis lelépek majd pénzt keresni, kékgalléros munkára. Lesz itt hiány, kérem:D
28/57 anonim válasza:
És itt hol van konstans polinom? ...
29/57 anonim válasza:
A leírt azonosságot rendezve egy 0-t kapunk, a nulla is tekinthető polinomnak és mint polinom végtelen gyöke van. Na érted :D
30/57 anonim válasza:
27-es; dehogynem... Sőt, még olyat is mondasz, hogy ha legalább 2 megoldása van, akkor végtelen sok megoldása van, mivelhogy három lehetőség van; vagy nincs megoldása (0 megoldása van), 1 megoldása van, vagy végtelen sok. Ezt a tényt pedig az ilyen egyenletek ellenőrzésénél használod fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!