Szeretted olvasni az Odüsszeiát? Megőrülök xD
Miért kell ilyen érthetetlen könyvet adni egy 9edikesnek??
Inkább elolvasnék 2 normális könyvet, amit megérthetnék, de ez kiakaszt...
Már mindegyik oldalt elolvastam 3szor, de hiába. De elolvasni is muszáj, mert a magyartanárom minden kis apró részletet kérdez. Mellé elolvasom a neten, hátha megértek valamit.
Te szeretted olvasni? És ha igen, magyarázdd el légyszíves miért!?
Szerintem nem olyan rosssz,bár ha regény lenne biztos el0bb végeznék vele.NYugi nekem olvasónaplót is írnom,nemcsak ebből,hanem antigónéból,hamlet,romeo és júliából,szigeti veszedelemből,íliászból. Volt olyan,hogy elolvastam a rövidítést és a könyv utána tényleg könnnyebb.Sok sikert hozzá.
14/L
13:06-os vagyok 14/L
Egyébként mi 8.-ban Fösvényt,Makrancos hölgyet,Légy jót,Ábelt,Tanár úr kéremet,meg Anyám könnnyű álmot ígértet olvastunk,pedig 30.000-es kisvárosban lakok. Tényleg kitartás,később jobb lesz.
Nem olvastam végig az összes hozzászólást, szóval ha olyat írok, amit már előttem említettek, akkor bocsi.
Keress egy rövidítést és először mindig olvass el abból egy fejezetet, és utána magát a könyvet:)
Így érteni fogod:))
Amúgy tényleg kicsit nehéz a nyelvezete, de szerintem a sztori jó, nekem tetszett:) Legalábbis úgy emlékszem:D
Én két személyt szerettem meg gyerek- és ifjúkoromban a görög mitológiából, meg homeroszi irodalomból. Az egyik Nauszikaá, őt még gyerekkoromban megkedveltem, mert akkor ő nem tűnt számomra ő nem volt olyan idegen a mi korunktól, mint az a sok ilyen-ölő-olyan-íjú-amolyan-szemű hős. Főleg akkor tűnt Nauszikaá olyan mainak, amikor meglátta Odüsszeuszt, és odaszaladt az apjához, ,,édes apus'', olyan aranyosnak tűnt.♥ Ezek a régi művek sokszor olyan komorak tudnak lenni, Nauszikaá meg kicsit vidámabbnak meg aranyosabbnak tűnt számomra akkor.
A másik, akit kedveltem (igaz, őt később szerettem meg, már nem gyerekként), az Pallasz Athéné volt. Olyan ügyes és tökös-helyes fiúslány volt. I'd say she was a tomboy! Az egyik ,,tomboy'' osztálytársnőm kicsit hasonlított Rá. A görög istenek egy része mindenféle agyament beteges féltékenységgel volt elfoglalva (főleg Héra, de néha Aphrodité is), meg mindenféle perverz bosszúkkal, szóval egy földi halandó csak görbén nézett valamire vagy egy kicsit is elengedte magát, máris mindenféle rémes sorsot vívhatott ki magának büntetésül, mindenféle égő ingek meg szerelmi bosszúk meg az emberre mesterségesen ráküldött őrültségek meg emberáldozatok meg ilyenek. Igaz a földi halandók sem voltak mindig maguknál, pl a saját fiai húsát ebédként feltálaló király.
Ezzel szemben viszont meg Athéné inkább kíváncsi, nyílt érdeklődéssel tekintett a világra, szinte minden érdekelte, mesterségek, irodalom, szóval ma polihisztor, mérnök, vagy tudós lenne. Nem is pasizott, nem szúrta el az időt, valahol modern is volt, szóval kicsit irigykedve is gondoltam rá. A rokonszenvemet fokozta, hogy a harcias külseje ellenére igyekezett humánus is lenni, megvetette a kegyetlenkedést. Szóval én kedveltem ezt a fiúslányt,
♥ ♡ ♥ ♡ ♥ ♡ ♥ ♡ ♥ ♡ ♥ ♡ ♥ ♡ ♥ ♡ ♥ ♡ ♥ ♡ ♥ ♡ ♥ ♡ ♥ ♡
példaképeimhez és a mi modern korunkhoz is közel állónak éreztem.
Akkor haragudtam meg rá egy kissé, amikor kihívta őt Arakhné szövőversenyre, ki tud szebben szőni. És Arakhné tényelg szebben tudott szőni, de Athéné nem ismerte ezt el. Megütötte, ahelyett, hogy megdicsérte volna és őszintén gratulált volna neki. Persze Arakhné földi halandó volt, nem isten, de hát akkor is, a jó tudóst a rang ne érdekelje. Athéné mentségéül annyit tudok felhozni, hogy Arakhné maga akasztotta fel magát, nem Athéné kergette halálba direkt, és Athéné, ha feléleszteni nem is tudta Arakhnét (erre még Zeusz sem lett volna képes, ld. Orpheusz esete), de legalább annyit megtett, hogy pókká változtatta, ami mégscsak jobb, mintha csak úgy hagyja.
Azért a többi görög isten és halandó sem volt épp rossz fej, csak időnként kissé elborultak voltak :P :S :O, szóval mai szemmel nézve talán kissé idegenek is, de Athéné elég szépen ellenne a mai világban is, szerintem a természettudományok meg a tecnhika kifejezetten érdekelnék.
A lényeget kihagytam: Homéroszt én sem kedveltem annyira még gyerekként, de a görög tudomány (Thalésztől kezdve) mindig is érdekelt, még gyerekként is. Ma már persze más szemmel olvasom a régi irodalmi gyerekkori olvasmányokat is.
Olvasni tényleg nem az 5 ös miatt olvasol-.-
amugy rövidítés, ha ennyire nem megy!
Nekem egyik kedvenc ókori irodalmi művem! Amugy könnyebben menne, ha rendszeresen olvasnál!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!