Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Szeretted olvasni az Odüsszeiá...

Szeretted olvasni az Odüsszeiát? Megőrülök xD

Figyelt kérdés

Miért kell ilyen érthetetlen könyvet adni egy 9edikesnek??

Inkább elolvasnék 2 normális könyvet, amit megérthetnék, de ez kiakaszt...

Már mindegyik oldalt elolvastam 3szor, de hiába. De elolvasni is muszáj, mert a magyartanárom minden kis apró részletet kérdez. Mellé elolvasom a neten, hátha megértek valamit.

Te szeretted olvasni? És ha igen, magyarázdd el légyszíves miért!?

2010. aug. 3. 11:12
1 2 3 4 5
 11/46 anonim ***** válasza:
100%
Argoszölő - ez egy eposzi jelző, egy a sok közül, s Hermész tényleg megölte Árgoszt, Ió százszemű (árgus szemek!!) őrzőjét...
2010. aug. 3. 11:41
 12/46 anonim ***** válasza:
14%
A magyar oktatás nagyobbrészt kronologikus rendben tanítja az irodalmat, így persze kilencedikben kell ezeket olvasni. De ha most nem olvasod el, soha nem fogod magadtól levenni egy könyvespolcról..., s ezek a könyvek mégiscsak az irodalmi kánon, a műveltség részei... Kitartás!
2010. aug. 3. 11:44
 13/46 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat ! :)

Szegény gyerekek, amikor még nem volt net, hogy értették meg ezt a f.ostalicskát? :D

2010. aug. 3. 11:48
 14/46 anonim ***** válasza:
88%
Odüsszeiát nem olvastam,Antigonét is csak érettségi előtt mert nekünk tétel volt.Hát...nem a kedvencem.De nyugi ilyen sz*rok csak 9.-ben vannak,utánna már jobb lesz
2010. aug. 3. 12:02
 15/46 anonim ***** válasza:

12:02-es vagyok

most jut eszembe...az Antigonét se olvastam xD

na mindegy a sztorija nem rossz végülis,van mondanivalója:D

2010. aug. 3. 12:06
 16/46 anonim ***** válasza:
Itt veszik el az ember kedvét az irodalomtól, azzal hogy a legszarabbakat adják kilencedikben. :D Nyugi, később egyre jobbak lesznek.
2010. aug. 3. 12:12
 17/46 A kérdező kommentje:
Hát igen remélem is, az Egri csillagokat, a Pál utcai fiúkat , a Tüskevárt, az Ábel a rengetegbent imádtam olvasni, mindegyik könyv max 4-5 napig tartott. Erre aztmondom, hogy jóltették, hogy ezeket kötelezőnek adták, de ez a görög érthetetlen f.osdarab, ez megőrít x'D
2010. aug. 3. 12:18
 18/46 anonim ***** válasza:
100%
Én az Odüsszeiát spec élveztem. Egy olyan kötelező volt, amin egyszerűen fizikailag képtelen voltam túljutni: a Szigeti veszedelem. Na AZ szörnyű. De hát ez ízlés dolga, gondolom...
2010. aug. 3. 12:53
 19/46 A kérdező kommentje:

Yeaah, kész az első énekről az olvasónapló xD

Azt mondta a tanár hogy nem kell hosszú leírás, dehát vagy leírom érthetően, hosszan vagy leírom nagyon tömören, de akkor meg egyből mondja, hogy a " tudom hogy az internetről olvástád kisfiám"...

2010. aug. 3. 12:54
 20/46 anonim ***** válasza:

Én imádtam az Odüsszeiát, meg az Antigonét is...

Egyébként megnyugtatlak!!!!! Az Egy magyar nábob, a Csongor és Tünde, Faust, Gulliver, Szigeti veszedelem... Soroljam még?? Szóval ezek sokkal rosszabbak lesznek!!!

2010. aug. 3. 12:58
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!