A jogászoknak mire fel jár automatize doktorátus a diploma mellé?
Ó, van olyan jogászismerősöm - igaz már nyugdíjas - , aki portásként dolgozik és mégis használja, mert "megdolgozott" érte, 10 év alatt...
Hogy mi vagyok? Okleveles közgazdász, mérlegképes könyvelő IFRS minősítéssel és még van 2-3 okj-s papíron, ezek között természetesen vannak s#ggtörlésre valók is, no de sebaj. Ettől függetlenül nincs kiemelkedő IQ-m, sőt nyolc általánosi végzettséggel is lehet valakinek 160-as IQ-ja.
Különben nemcsak a jogászok esetében érzem ezt, hanem a fogászokra, lódoktorokra vetítve is. Némelyik Fúr-farag professzor elfelejti, hogy kismiska egy kardiológushoz képest.
Ó, van olyan jogászismerősöm - igaz már nyugdíjas - , aki portásként dolgozik és mégis használja, mert "megdolgozott" érte, 10 év alatt... " - tudod mit, teljesen igaza van!
"Különben nemcsak a jogászok esetében érzem ezt, hanem a fogászokra, lódoktorokra vetítve is." - Ha csak az állatorvost vesszük: elmesélnéd, mennyivel is "kevesebb" a képzése egy humán orvosénál? Mi az, amit NEM tanul meg egy állatorvos, amit egy humán orvos? Igaz, bizonyos terápiák nem kifizetődők az állatok esetében, ezért nem csinálják, viszont több állatfajhoz is érteni kell!
Inkább maradj csöndben, mert csak lejáratod a közgazdászokat! Ha annyira irigyled azt a fránya dr.-t a neved elé, akkor slattyogj el egy doktori iskolába és végezd csak el a képzést! - Bár a gondolkodásmódodon az sem segítene:(
"Sajnos pár éve eltörölték ezt az egyszerű helyesírási szabályt, mert ahelyett, hogy elmagyaráznák az embereknek a különbséget, inkább azokhoz a h*lyékhez alkalmazkodnak, akik fel sem tudják fogni, hogy miről is beszélnek. Szóval elvileg folyó szövegben már mindenkinek "dr."-t kellene írni. "Dr."-t akkor írhatna, ha mondat elején vagy felsorolásban szerepel vagy aláíráskor."
Ez már jó régen lehetett, nem pár éve, mert 2002-ben már így tanultam korrektori tanfolyamon.
Ha csak egy elírásra tudsz hivatkozni, az azt jelenti, hogy a válaszolónak tartalmilag igaza van! Egyre szánalmasabb vagy, kérdező.
Kicsit OFF: Miért izgulnak rá úgy az emberek a "Dr." címre??? Nekem PhD-m van, de csak szakmai körökben használom, majd' 10 évbe tellett, mire átírattam miatta a személyi igazolványom:), akkor is adminisztratív oka volt - mert kifejezetten NEM hiszem, hogy ez szorozna vagy osztana az ÉLETBEN, és ez alapján kellene megítélni egy embert. Úgy gondoltam, aki máshogy viselkedne velem azért, mert ott van az a két betű a nevem előtt, azzal úgysem fogunk barátkozni:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!