Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » A jogászoknak mire fel jár...

A jogászoknak mire fel jár automatize doktorátus a diploma mellé?

Figyelt kérdés
Azt orvosokét még meg is értem, mert nehéz szakma. De pl. egy közgáz / ttk kar nehezebb, mint a jog.

2018. jan. 15. 22:50
1 2 3 4 5 6
 11/54 A kérdező kommentje:
Roflkopter# - nem rád gondoltam.
2018. jan. 15. 23:40
 12/54 A kérdező kommentje:

[link]

Akkor is nonszensz, na de majd Orbán atyánk ezt is szépen eltörli, tudod, jogállamiság. XD

2018. jan. 15. 23:42
 13/54 anonim ***** válasza:
68%
Gondolom az az oka, hogy csökkentse a munkanélküli jogászok számát, és vonzóbbá tegye őket a munkáltatók szemében. Mióta bazinagy túlképzés lett belőlük, azóta ugyanúgy igazi kihívás elhelyezkedni nekik mint a közgazdászoknak. Utolsó válaszadó is jól írta: felhígult az egész, amikor sztárszakma volt, az egyetemek elkezdték ontani magukból a végzős jogászokat akik alig várták hogy megkeressék a nagy lóvét, aztán egyszercsak kidurrant a lufi.
2018. jan. 15. 23:44
 14/54 anonim ***** válasza:
84%

Gondolom, hagyománytisztelet.

Ha ez vigasztal, én mindig többre fogom tartani azt, aki egy mérnök szakot el tudott végezni, mint azt, aki a jogot. (De ezt főleg azért, mert humános vagyok és a műszaki dolgok nekem kínaiak :)

2018. jan. 15. 23:47
 15/54 A kérdező kommentje:
Reálos vagyok, de egyáltalán nem nézem le a jogászokat. Csak egyszerűen nem érzem, hogy annyira dukálna nekik, ilyen elve bármelyik bölcsész "jogosult" lehetne rá. Az meg már mindennek a teteje, hogy valaki a facebookon belezsúfolja a vezetékneve elő (feltételezem, hogy nem enged titulust rögzíteni...) DrKovács .... pffff.... ez az igazi macskajancsiság. Tegyen le egy mérlegképest és akkor elhiszem, hogy jár egy kicsit az agya.
2018. jan. 15. 23:53
 16/54 anonim ***** válasza:
62%

Kikerested a googlen a megfelelő választ a kérdésedre, aminek a linkjét közzétetted. Még mindig kérdés a számodra a saját ki írt kérdésed? Ugye , hogy nem.

Na és akkor most, indulhat a viccelődés.: Nekem ha valaki úgy mutatkozik be, hogy Dr. Gábor Dénes vagy Dr. X Y akkor én viszonzásként, Villanyszerelő, azaz VL. Rózsa Sándorként mutatkozom be. Szinte mindig megkérdezik , hogy mit jelent a VL. a nevem előtt. Azt szoktam mondani, hogy ez olyan mint a Dr. azaz a szakmám jelölése, Villanyszerelő :))) Persze, mivel több szakmám is van , így van aminkor nem csak a VL. hanem Pl.: FT. VL. Rózsa Sándor

2018. jan. 16. 00:24
 17/54 A kérdező kommentje:
Zoltán János#, az nagyon jó :D
2018. jan. 16. 00:26
 18/54 A kérdező kommentje:
És még a Te szakmád ér is valamit, mert próbáljunk meg villany nélkül élni. XD
2018. jan. 16. 00:27
 19/54 anonim ***** válasza:
75%
Mert a jogászok döntik el, hogy kinek járjon.
2018. jan. 16. 00:55
 20/54 anonim ***** válasza:
53%
Ha hiszed, ha nem, nekem van közgazdász és természettudományi végzettségem is a jogi mellett. Azt, hogy a közgáz nehezebb lenne, mint a jog, szerintem csak viccnek szántad. A három közül messze az a legkönnyebb. Nem véletlenül születnek olyan viccek tömegével, mint hogy például a BME-n azért nincs őszi szünet, mert különben a hallgatók átmennének a Corvinusra, és elvégeznék közben azt is gyorsan. A TTK-val már össze lehet vetni valóban, de szerintem egyik sem nehezebb a másiknál. Inkább más nagyon a kettő, teljesen más gondolkodásmódot, illetve készségeket igényel sokszor. És arányaiban is más, a jogon többet kell tanulni, pláne a vizsgaidőszakban; a TTK-n, illetve a műszaki szakokon viszont sokkal több a gyakorlat, számolás, megoldandó, beadandó feladat, mindez különösen a szorgalmi időszakban. Azt mondjuk elismerem esetleg, hogy a TTK-hoz, illetve a műszaki szakokhoz kell egyfajta adottság, reáltudományos szemléletmód. A jogász szakra inkább igaz az, hogy bizonyos IQ felett bárki el tudja végezni kellő szorgalommal. De én akkor sem nevezném nehezebbnek vagy könnyebbnek egyiket a másiknál.
2018. jan. 16. 01:14
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!