A jogászoknak mire fel jár automatize doktorátus a
diploma mellé?
11/54 A kérdező kommentje:
Roflkopter# - nem rád gondoltam.
12/54 A kérdező kommentje:
[link]
Akkor is nonszensz, na de majd Orbán atyánk ezt is szépen eltörli, tudod, jogállamiság. XD
Gondolom az az oka, hogy csökkentse a munkanélküli jogászok számát, és vonzóbbá tegye őket a munkáltatók szemében. Mióta bazinagy túlképzés lett belőlük, azóta ugyanúgy igazi kihívás elhelyezkedni nekik mint a közgazdászoknak. Utolsó válaszadó is jól írta: felhígult az egész, amikor sztárszakma volt, az egyetemek elkezdték ontani magukból a végzős jogászokat akik alig várták hogy megkeressék a nagy lóvét, aztán egyszercsak kidurrant a lufi.
2018. jan. 15. 23:44
Gondolom, hagyománytisztelet.
Ha ez vigasztal, én mindig többre fogom tartani azt, aki egy mérnök szakot el tudott végezni, mint azt, aki a jogot. (De ezt főleg azért, mert humános vagyok és a műszaki dolgok nekem kínaiak :)
2018. jan. 15. 23:47
15/54 A kérdező kommentje:
Reálos vagyok, de egyáltalán nem nézem le a jogászokat. Csak egyszerűen nem érzem, hogy annyira dukálna nekik, ilyen elve bármelyik bölcsész "jogosult" lehetne rá. Az meg már mindennek a teteje, hogy valaki a facebookon belezsúfolja a vezetékneve elő (feltételezem, hogy nem enged titulust rögzíteni...) DrKovács .... pffff.... ez az igazi macskajancsiság. Tegyen le egy mérlegképest és akkor elhiszem, hogy jár egy kicsit az agya.
Kikerested a googlen a megfelelő választ a kérdésedre, aminek a linkjét közzétetted. Még mindig kérdés a számodra a saját ki írt kérdésed? Ugye , hogy nem.
Na és akkor most, indulhat a viccelődés.: Nekem ha valaki úgy mutatkozik be, hogy Dr. Gábor Dénes vagy Dr. X Y akkor én viszonzásként, Villanyszerelő, azaz VL. Rózsa Sándorként mutatkozom be. Szinte mindig megkérdezik , hogy mit jelent a VL. a nevem előtt. Azt szoktam mondani, hogy ez olyan mint a Dr. azaz a szakmám jelölése, Villanyszerelő :))) Persze, mivel több szakmám is van , így van aminkor nem csak a VL. hanem Pl.: FT. VL. Rózsa Sándor
2018. jan. 16. 00:24
17/54 A kérdező kommentje:
Zoltán János#, az nagyon jó :D
18/54 A kérdező kommentje:
És még a Te szakmád ér is valamit, mert próbáljunk meg villany nélkül élni. XD
Mert a jogászok döntik el, hogy kinek járjon.
2018. jan. 16. 00:55
Ha hiszed, ha nem, nekem van közgazdász és természettudományi végzettségem is a jogi mellett. Azt, hogy a közgáz nehezebb lenne, mint a jog, szerintem csak viccnek szántad. A három közül messze az a legkönnyebb. Nem véletlenül születnek olyan viccek tömegével, mint hogy például a BME-n azért nincs őszi szünet, mert különben a hallgatók átmennének a Corvinusra, és elvégeznék közben azt is gyorsan. A TTK-val már össze lehet vetni valóban, de szerintem egyik sem nehezebb a másiknál. Inkább más nagyon a kettő, teljesen más gondolkodásmódot, illetve készségeket igényel sokszor. És arányaiban is más, a jogon többet kell tanulni, pláne a vizsgaidőszakban; a TTK-n, illetve a műszaki szakokon viszont sokkal több a gyakorlat, számolás, megoldandó, beadandó feladat, mindez különösen a szorgalmi időszakban. Azt mondjuk elismerem esetleg, hogy a TTK-hoz, illetve a műszaki szakokhoz kell egyfajta adottság, reáltudományos szemléletmód. A jogász szakra inkább igaz az, hogy bizonyos IQ felett bárki el tudja végezni kellő szorgalommal. De én akkor sem nevezném nehezebbnek vagy könnyebbnek egyiket a másiknál.
2018. jan. 16. 01:14
Kapcsolódó kérdések: