A jogászoknak mire fel jár automatize doktorátus a diploma mellé?
Sok jogász, teljes komolysággal elképzeli magáról és még el is hiszi azt, hogy ő a Dr. (PHD) tudás szintjét elérte.
Szánalmas , beképzeltség és szégyen az ilyen jogászok részéről, hogy dr. X Y ként mutatkoznak be, mikor saját maguk is pontosan tudják, hogy az egyetem elvégzésével még korántsem rendelkeznek a Dr.képzettség (tudás szint) szintjével.
33 # -as nem a neved Dr. hanem a szakmád címe az és te a szakmád címét Jelölheted / szerepeltetheted a neved előtt.
Nehogy már elhidd saját magadat is becsapva, hogy Dr. az a saját jogos neved.
Aztán, írod te, hogy :
Mégis mit vársz tőlünk? Akadékoskodjunk a diplomaosztón, hogy nem kérem a dr. címet, mert nem érzem magam méltónak rá?
Mondom én : Nem a diploma osztón kellene szólni!....
Hanem a törvények alkotásakor, azok módosításakor kellene szólni, hogy a törvény nagyon elavult, a társadalmi réteg nagyobb részét megtéveszti, félrevezeti és méltatlan is a dr. cím viselése.
Megjegyzem: Pl. a TV híradóban még soha nem láttam , hogy Orbán vagy Lázár stb. egyébként jogi diplomával rendelkező politikus neve előtt oda lenne írva az a Dr. cím. Vajon miért nem hagyják az említett személyek, hogy a nevüket Dr. jelöléssel ellátva szerepeltessék a velük vagy róluk készült riportokban, híradóban ?
Nem találom a neve előtt a Dr. jelölést ! Miért ?
Mert ebből szempontból nem hagy magából és a nevéből, bohócot csinálni.
Jánosom nagyon tetszel Te nekem, ha lehetne rötyögve reagálni, azt tenném.
Igen, tényleg azok erőszakolják, - ráadásul nagy D-vel -a nevük elé, akiket 6-8 év alatt rugdostak át az egyetemen, nekik valóban meg kellett dolgozni a papírért, mert nem rendelkeznek kellő kompetenciával, hogy könnyedén vegyék az akadályokat és "igenis megérdemeljük!"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!