Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » A jogászoknak mire fel jár...

A jogászoknak mire fel jár automatize doktorátus a diploma mellé?

Figyelt kérdés
Azt orvosokét még meg is értem, mert nehéz szakma. De pl. egy közgáz / ttk kar nehezebb, mint a jog.

2018. jan. 15. 22:50
1 2 3 4 5 6
 31/54 A kérdező kommentje:
Mondom én :) Tavaly volt egy kislány szavalóversenyem, akit a szuperpeda anyja belökött a versenyre, majd az évzárón neki kellett felolvasni a kitűnők neveit és még a sajátja is nehézséget okozott. :P
2018. jan. 16. 23:59
 32/54 anonim ***** válasza:
75%

Sok jogász, teljes komolysággal elképzeli magáról és még el is hiszi azt, hogy ő a Dr. (PHD) tudás szintjét elérte.

Szánalmas , beképzeltség és szégyen az ilyen jogászok részéről, hogy dr. X Y ként mutatkoznak be, mikor saját maguk is pontosan tudják, hogy az egyetem elvégzésével még korántsem rendelkeznek a Dr.képzettség (tudás szint) szintjével.

2018. jan. 17. 00:14
 33/54 anonim ***** válasza:
40%
Mégis mit vársz tőlünk? Akadékoskodjunk a diplomaosztón, hogy nem kérem a dr. címet, mert nem érzem magam méltónak rá? Ugyanmár, ezt nem várhatja senki, nem is lehet megtagadni. Miután lediplomáztam és munkára jelentkeztem, szabályosan lecsesztek, hogy miért nem írattam már át a nevem az okmányaimon, mert ez a hivatalos nevem. Én büszkén viselem, mert kemény évek és munka van mögötte. Azért nagy különbség van ám egy ketteske és egy négyes, ötös diploma között, bár tagadhatatlan, hogy diploma mindkettő neve. Azért ott még nem tart a világ, hogy szégyelnem kellene magam a nevem miatt, vagy hogy magyarázkodnom kellene, hogy hogy merek dr. nevet viselni és így bemutatkozni. Volt hogy dr nélkül mutatkoztam be és visszakérdeztek, hogy nem még nem végeztem az egyetemen? :) Mindenki előtt ott a lehetőség és meg lehet mutatni a sok puffaszkodó jogásznak, akik méltatlanul viselnek dr. címet, hogy gyerekjáték az egyetem elvégzése. Ki tudja, lehet közben megjön a kedvetek a szakma iránt.
2018. jan. 17. 00:54
 34/54 anonim ***** válasza:
91%
#33, az pöffeszkedő, nem puffaszkodó :D de ám egyetértek veled nagyrészt. Sokan egyébként nem is használják a Dr. titulusukat, akik külön kiemelik hogy doktor, PHD meg 80-as szintű Paladin, azok jellemzően beképzelt kivagyi emberek.
2018. jan. 17. 00:55
 35/54 anonim ***** válasza:
17%
Igen, igazad van, pöffeszkedő :)
2018. jan. 17. 01:03
 36/54 anonim ***** válasza:
88%
Ami a doktori cím indokolatlan használatát illeti, én azt vettem észre, hogy ez azokra jellemző leginkább, akik 6-8 év alatt és/vagy ritével végezték el nagy nehezen az egyetemet. Például Facebookon is általában ezek az ismerőseim erőltették be először a nevük mellé valamilyen módon. És pont azok nem szoktak felvágni vele lépten-nyomon, akik az eredményeik alapján talán még meg is engedhetnék.
2018. jan. 17. 21:07
 37/54 anonim ***** válasza:
75%

33 # -as nem a neved Dr. hanem a szakmád címe az és te a szakmád címét Jelölheted / szerepeltetheted a neved előtt.

Nehogy már elhidd saját magadat is becsapva, hogy Dr. az a saját jogos neved.

Aztán, írod te, hogy :

Mégis mit vársz tőlünk? Akadékoskodjunk a diplomaosztón, hogy nem kérem a dr. címet, mert nem érzem magam méltónak rá?

Mondom én : Nem a diploma osztón kellene szólni!....

Hanem a törvények alkotásakor, azok módosításakor kellene szólni, hogy a törvény nagyon elavult, a társadalmi réteg nagyobb részét megtéveszti, félrevezeti és méltatlan is a dr. cím viselése.

Megjegyzem: Pl. a TV híradóban még soha nem láttam , hogy Orbán vagy Lázár stb. egyébként jogi diplomával rendelkező politikus neve előtt oda lenne írva az a Dr. cím. Vajon miért nem hagyják az említett személyek, hogy a nevüket Dr. jelöléssel ellátva szerepeltessék a velük vagy róluk készült riportokban, híradóban ?

2018. jan. 17. 22:23
 38/54 anonim ***** válasza:
100%

Nem találom a neve előtt a Dr. jelölést ! Miért ?

[link]

Mert ebből szempontból nem hagy magából és a nevéből, bohócot csinálni.

2018. jan. 17. 22:34
 39/54 A kérdező kommentje:

Jánosom nagyon tetszel Te nekem, ha lehetne rötyögve reagálni, azt tenném.

Igen, tényleg azok erőszakolják, - ráadásul nagy D-vel -a nevük elé, akiket 6-8 év alatt rugdostak át az egyetemen, nekik valóban meg kellett dolgozni a papírért, mert nem rendelkeznek kellő kompetenciával, hogy könnyedén vegyék az akadályokat és "igenis megérdemeljük!"

2018. jan. 17. 23:10
 40/54 A kérdező kommentje:
A kutyafülét érdemlik meg, sokkal inkább az, aki első olvasatlan tudja a rómait... és mellette van természettudományos vagy közgáz végzettsége. Igen, Orbán atyánkról sok mindent el lehet mondani, de nagyra becsülöm az intelligenciája miatt és hogy nem hivalkodik vele, mert nincs rá szüksége.
2018. jan. 17. 23:12
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!