Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Így ez plágiumnak számít?...

Így ez plágiumnak számít? (pls help! )

Figyelt kérdés
Ha OKJ tanfolyam szakdolgozatában forrást használok, és azt beleteszem úgy, hogy felcserélek benne néhány szót, és vagy négyet szinonimával helyettesítek, hogy ne kelljen idézőjelbe tenni, de a forrást megjelölöm természetesen a végén, az plágium? Irodalomjegyzékben is jelölöm. Csak nem akarom nagyon átfogalmazni, mert nekem az eredeti formája is tetszik, nem azért mert nincs kedvem, de tényleg nagyon jól meg van fogalmazva, és van a dolgozatban saját gondolatom is több oldal, csak kb 10 oldal van a 30-ból, ahol így emeltem át szöveget. Ezt OKJ-n elnézik?

2016. máj. 17. 09:22
1 2 3 4 5 6 7
 51/64 anonim ***** válasza:
100%

"Amúgy valahogy nem tudom elképzelni, mert ha belegondolok, nekem ha bíráló lennék semmi kedvem nem lenne 20 dolgozatot keresgélni, hogy van-e plágium, vagy sem, és a tanárok sem hívták fel a figyelmet ilyesmire, hogy mire kell ügyelni, amikor egyetemeknek külön szabálya vonatkozik erre, itt meg semmi. "

A legtöbb helyen nem kell megerőltetnie magát a bírálónak, mivel van plágium kereső szoftver. Ingyenes, "bénább" verziókat te is ki tudsz próbálni.

2016. máj. 17. 15:57
 52/64 A kérdező kommentje:

A plágium kereső szoftver, a KOPI, amire gondolsz, ez az egyetlen magyar, ez egy nagy rakás semmi. Azt is plágiumnak veszi, amit magadtól írtál sokszor. Erről olvastam cikket. Sajnos sokan komolyan veszik, pedig eleve ha belegondolsz, a gép nem mondja meg, hogy mi a plágium, mert magától nem tud gondolkodni, csak ha beprogramozod, de azt hogy adod be neki, hogy erre és arra dobja ki, hogy plágium? sehogy.

Előző előtti. Na ez az. Ez csak egy OKJ. Nevetséges lenne, ha ilyen részletesen belekötnének.

2016. máj. 17. 16:03
 53/64 anonim ***** válasza:
100%
42-es 50-esnek: "mégis hogy kéne kinéznie a szakirodalom áttekintésének? Mi más mód van még azon kívül, hogy elolvasod és saját szavaiddal leírod (=átfogalmazod) a releváns részeket?" - pont így, ahogy leírod:) Így tökéletes lenne:) - persze forrásmegjelöléssel. Én sem mondtam mást.
2016. máj. 17. 16:23
 54/64 anonim ***** válasza:
100%

"Sajnos sokan komolyan veszik, pedig eleve ha belegondolsz, a gép nem mondja meg, hogy mi a plágium, mert magától nem tud gondolkodni, csak ha beprogramozod, de azt hogy adod be neki, hogy erre és arra dobja ki, hogy plágium? sehogy. "

Nos, programozóként állítom neked, hogy egyszerűbb, mint hinnéd. Egyébként nem csak a kopi van.

2016. máj. 17. 16:29
 55/64 anonim ***** válasza:
16%
Tudtommal egyébként ezek a plágiumkereső szoftverek csak a többi szakdolgozattal hasonlítják össze a beadottat, nem keresnek rá mondatonként mindenre keresőkben.
2016. máj. 17. 16:45
 56/64 A kérdező kommentje:

[link]

Itt kifejti, és tényleg nem jó amúgy. Nekem nem hozta ki plágiumnak, és tényleg csak máséval hasonlítja össze.

2016. máj. 17. 16:58
 57/64 anonim ***** válasza:
100%
De amúgy felesleges ezen rágódni, kérdezd meg őszintén a konzulensedet, hogy ő mit gondol, ha azt mondja, hogy így nem lesz jó, akkor is 10 oldalt egy délután se átfogalmazgatni.
2016. máj. 17. 17:43
 58/64 A kérdező kommentje:
Megmutattam, neki jo volt, varrialni nem merek mert akkor megint mutatni stb es csutortokon be kell adni nyomtatva, es mar bekottettem.
2016. máj. 17. 17:57
 59/64 anonim ***** válasza:
100%

Akkor meg pláne hagyd a fenébe. Jó lesz az.

Kollégám úgy adta le a szakdolgozatát, hogy véletlenül egy korábbi verziót küldött be, amiből hiányzott egy komplett fejezet (és ez egyetem, nem OKJ). A kutya fülének nem tűnt fel.

Én is vagy 4-5 hibát találtam benne miután beköttettem és leadtam.

2016. máj. 17. 18:04
 60/64 anonim ***** válasza:
21%

Ebben a formában plágium. Ezen kár vitatkozni. Diplomamunkánál ráeresztik a plágiumkereső szoftvert, és visszadobja.

Ha a sulidban ezt így elfogadják, akkor elfogadják. De attól függetlenül ez plágium!

2016. máj. 18. 02:21
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!