Így ez plágiumnak számít? (pls help! )
Igen. Ha idézet, akkor tedd zárójelbe, ne 2 szót cserélj ki.
A 30-ból 10 oldal nagyon sok!
"Lehetőség szerint ne szó szerint emeld át a szöveget. Fogalmazd át, így nem kell idézőjelek közé tenned.
Minden esetben – a sulid által elvárt forrásmegjelölés mellett – tüntesd fel a felhasználás helyén az eredeti anyag pontos megnevezését, fellelhetőségét! (Vanak sulik ahol a harvardi módszert preferálják és van ahol a lábjegyzetes verziót részesítik előnyben.)
Ha valamit szó szerint kell betenned a szakdolgozatba, akkor az minden esetben idézőjelek között szerepeljen, mert ez jelzi a szó szerinti átvételt. (Természetesen ebben az esetben is fel kell tüntetni a pontos forrást! Illetve törekedj arra, hogy a szó szerint átvett rész a lehető legrövidebb legyen.)
A felhasznált forrást minden új bekezdésnél tüntesd fel! (Inkább szerepeljen egy forrás többször egy oldalon mint, hogy annak hiánya miatt plagizálással vádoljanak.)
Általános elvárás, hogy a szó szerinti idézésnél a pontos forráson kívül fel kell tüntetni (könyv és folyóirat esetén) az adott oldalszámot is ahonnan az származik. (Van suli, konzulens, aki ettől eltérően minden forrásnál elvárja ezt! Tehát ezt célszerű vagy az elején tisztázni a konzulenssel vagy alapból mindenhol feltüntetni. Ha még sem kérik, könyebb törölni 5-6 karaktert, mint utólag a források után vadászni.)"
Ezt találtam róla. Átfogalmaztam, vagyis ez nem annak minősül? Nem szó szerint emeltem át, ez biztos. Azért nem tudom hová tart a társadalom, ha már egy értéktelen okj-ra is egyetemi szintű munka kell, a másik, hogy szóval sem mondták el, mit jelent a plágium.
"Azért nem tudom hová tart a társadalom, ha már egy értéktelen okj-ra is egyetemi szintű munka kell"
Én sem tudom hova tart a világ, ha valaki úgy kap szakképesítést, hogy nincs 30 oldalnyi Saját gondolata a témában és annyira igénytelen, hogy erre még neki áll feljebb!!! N32
"Azért durva, hogy régebben nem kellett szakdoga okj-n most meg ilyeneken szopatnának.
"
Én 15 éve OKJ-éztam és kellett szakdolgozat, és nem 30 oldal, hanem több.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!