Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Így ez plágiumnak számít?...

Így ez plágiumnak számít? (pls help! )

Figyelt kérdés
Ha OKJ tanfolyam szakdolgozatában forrást használok, és azt beleteszem úgy, hogy felcserélek benne néhány szót, és vagy négyet szinonimával helyettesítek, hogy ne kelljen idézőjelbe tenni, de a forrást megjelölöm természetesen a végén, az plágium? Irodalomjegyzékben is jelölöm. Csak nem akarom nagyon átfogalmazni, mert nekem az eredeti formája is tetszik, nem azért mert nincs kedvem, de tényleg nagyon jól meg van fogalmazva, és van a dolgozatban saját gondolatom is több oldal, csak kb 10 oldal van a 30-ból, ahol így emeltem át szöveget. Ezt OKJ-n elnézik?

2016. máj. 17. 09:22
1 2 3 4 5 6 7
 31/64 anonim ***** válasza:
77%
Elfáradtunk a plagizálásban, helyette projektálunk egy kicsit?
2016. máj. 17. 13:05
 32/64 A kérdező kommentje:

"Nem csak a más szavainak, hanem a gondolatainak a sajátodként való bemutatása is plágium. Ha a szöveg olvasásakor egyértelműen kiderül, hogy az a 10 oldal nem a te munkád, csak leírtad a saját szavaiddal, mit írt valaki más, és megjelölöd a forrást, az jó"

Ezt a választ találtam értékelhetőnek, nem azért mert számomra kedvezőnek tűnik, hanem mert tényleg viszonylag korrekt módon meghatározza hogy kell. De így csináltam én is. Mindent jelöltem, kicsit néhol máshogy fogalmaztam. Aztán erre jött sok ellentmondó válasz...

Na nem érdekes.

2016. máj. 17. 13:07
 33/64 anonim ***** válasza:
69%
Nem olvastam el az összes hozzászólást a kérdésnél, csak a hepciáskodást látom. Annyi időm nincs, mint neked, hogy 5 oldalon keresztül vitatkozom másokkal.
2016. máj. 17. 13:08
 34/64 A kérdező kommentje:
Mégis vitatkozol még most is, akkor csak ellent mondasz saját megadnak nemde? Na nem számít.
2016. máj. 17. 13:09
 35/64 anonim ***** válasza:
77%
Ő ráér. A másolás kész. Amennyit ide írt, már elég lenne a dogához is. Bár a káromkodás miatt nem túl magas szintű, de legalább saját gondolat.
2016. máj. 17. 13:10
 36/64 A kérdező kommentje:
Amúgy észrevettétek, hogy kb 15 kommenttel ezelőtt lezártam a témát, de szövegértés és értelmezés hiánya végett még mindig folytatódik a vita? Mert hozzátesz valaki valami értelmes szellemi szüleményt mindig, figyelmen kívül hagyva, hogy már nem kell több válasz, és képzeld, háromszor ennyi saját gondolat van megfogalmazva a dolgozatban igényes szóhasználattal.
2016. máj. 17. 13:12
 37/64 anonim ***** válasza:
86%
Nyilvános az oldal :) nem te mondod meg, mikor és hova írhatunk. :) Engem szórakoztat, hogy így kiakadtál, mert a világon semmi értelme. Nem? Minek kell ennek ekkora súlyt adni? :) Nyugi!
2016. máj. 17. 13:14
 38/64 anonim ***** válasza:
91%
Nem áll hatalmadban lezárni a kérdést. Ha te már por és hamu leszel, akkor is lehet majd rá válaszolni, amíg az oldal meg nem szűnik vagy egy admin ki nem törli.
2016. máj. 17. 13:16
 39/64 A kérdező kommentje:
Nyilvános az oldal, de elvégre az én kérdésem volt. Ez meg a másik, hogy amúgy oké, kiakadtam, és visszaolvasva nevetségesnek tűnhet, és nem feltétlen van mindenütt igazam, de akkor is, olvassátok már vissza a kommenteket. Valaki csak jött idenyögni a kioktatását, hogy jaj ezért szakmát adnak ilyen hozzáállással stb. Nem, nem ezért adnak szakmát, a gyakorlati rész jól megy, szerintem szakmában is az számít, és amúgysem ez volt a kérdés, csak elkanyarodott. Aztán az OKJ-t is azért hangsúlyoztam, hogy ennek a szintnek megfelelően elgondolva értékeljétek, hogy szerinted olyan tanfolyamon, ahol 18 évesek is vannak, mennyire elfogadható, vagy hogy értékelik. Mert nyilván egyetemen azért is kitesznek, ha véletlenül az oldalszámot nem jelölöd, vagy ha egymást követő öt szó megegyezik az eredeti szöveggel, de ez OKJ. Ahol nem mondtak el semmilyen szabályt ezzel kapcsolatban. Erre egyetemisták elemzik, hogy így kellett volna stb. Elhiszem, hogy egyetemen így kell. Csak ez nem az. Annyi érdekelt, hogy a szabályokat széleskörben értelmezve, kicsit engedékeny módon annak számít-e? Mert azért vitatkozhatsz vele, de forrásokat sem könnyű összeszedni, ezt a tanár is alátámasztotta. Mert abból is van húszféle, és én a húszféle közül kerestem meg azt, amelyiket a legpontosabbnak találtam, és nem össze-vissza találomra hajigáltam bele, hanem szisztematikusan, néhol kicserélve néhány szót, megjelölve mindenütt a forrást, bevezettem, befejeztem, saját véleményem is kifejtettem a dolgozat bizonyos részeiben.
2016. máj. 17. 13:24
 40/64 A kérdező kommentje:

"akkor is lehet majd rá válaszolni, amíg az oldal meg nem szűnik vagy egy admin ki nem törli."

EZ PONTOSAN ÍGY VAN. VÁLASZOLNI. DE te nem válaszoltál, hanem idejöttél más gondolatot felvetni. Ez pl ellentétes a szabályzattal, de vélhetően nem fogják törölni, mert nincs benne anyázás.

2016. máj. 17. 13:26
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!