Így ez plágiumnak számít? (pls help! )
Ha átfogalmazol 10 oldalt és az utolsó mondathoz odateszed a lábjegyzetet, abból nem derül ki, hogy egy az egyben átvetted az egészet, csak átfogalmaztad, ahogy az se, hogy pontosan hol is kezdődik az átvett rèsz. Így plágium.
Ha azt írod, hogy az alábbiakban ismertetem Szerző eredményeit/gondolatait a témáról (aztán megjelölöd a konkrét forrást), és aztán ismerteted az eredményeket, akkor nem plágium.
Van olyan, hogy egy oldalon három helyen is megjelöltem azt a forrást minden bekezdést követően. Az összefoglalásban is utaltam arra, hogy sok helyen használtam forrást, és akkor még van irodalomjegyzék is.
Ennyi érdekelt végül is. Az, hogy a bírálónak nem tetszik, hogy sok a forrás, az nem érdekel, pontozza le, a gyakorlatot akkor is jól csinálom, az a nagy része az egésznek. Emiatt meg nehogy már visszadobja, ha szabály szerint nem plágium, vagy ha mégis, akkor sokat visszadob, mert valaki meg sem jelölte csak a végén, és összefüggéstelen a dolgozata.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!