Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Miért mennek ilyen sokan...

Miért mennek ilyen sokan anglisztikára?

Figyelt kérdés
2015. júl. 25. 14:16
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
65%

Kíváncsi lennék az a BTK-s min volt akit idéztél.

Politológián? :)

Azért az anglisztikával nem hiszem, hogy a mekiben fogok dolgozni. Sőt.. főleg hogy második nyelvnek a franciát akarom felvenni vagy oroszt (esetleg spanyol) és később még egy harmadik nyelvet is akarok tanulni.

NYÍLVÁN nem lehet elhelyezkedni vele, ha nem teszi oda magát az ember de ez minden szaknál így van szerintem. Nem értem miért kell lenézni valakit azért mert egy bizonyos szakra jár.

19/f

2015. júl. 26. 16:46
 12/35 anonim ***** válasza:

Nyelvi szakos csak olyan amire nagyon kevesen szoktak menni. Idén 4-en választották. Az anglisztikát pl 80-an. Megnéztem hogy pl szte-n ez volt az a szak amire a legtöbb embert felvették BTK-n.

Egyébként a politológia nem BTK-n van.

De azért az anglisztikára nagyon nagyon sokan járnak és végeznek is. De még azért nyelvek tekintetében is inkább egy kevesek által választott a nyerő és nem az amit kb az emberek nagy része választ. Egyébként azért nézik még le mert nevetségesen könnyű a legtöbb BTK-s szak. Persze BTK-snak a BTK-s szak nem tűnik sokkal könnyebnek, de egy informatikusnak, mérnöknek, orvosnak jóval. Márha a tanulásba fektetett időt is figyelembe vesszük. Azon azért már kiakadtam mikor azon sírt egy angolos, hogy lesz vagy 8 vizsgája és olyan 3 hét alatt el lehetett végezni. Nekem pl előző félévben volt vizsgám amire 2 hét egy átlagos készülési idő.

Ez amúgy kb olyan mint mikor a szabadbölcsészek akikkel együtt kezdtünk azon hisztiztek hogy nem kell bántani a szakjukat, most meg azon hogy nincs munka.

2015. júl. 26. 18:54
 13/35 anonim ***** válasza:
51%
Amúgy nem mindenhol van úgy hogy csak úgy lehet elhelyezkedni ha nagyon odateszi magát az ember. Van ahol középszerű tudással is kezdőként az országos átlag feletti fizetést lehet szerezni. Persze ezek kb olyan 5 év múlva is csak nettó 300-ig jutnak el és kb ezen stagnálnak. Max 500 a csúcs számukra.
2015. júl. 26. 18:55
 14/35 anonim ***** válasza:
0%

Egyébként nem tudom komolyan venni az anglisztikásokat addig amíg a saját szememmel látom hogy mennyire nevetségesen könnyű a szakjuk. Nem egy szabad bölcsész szint, de elég vicc. Kb olyan mint a szociológia. Arra tudnám hasonlíttatni. Év közben ha 4 órát tanulnak összesen az már jónak mondható.

Egyébként aki mondta, hogy utálja a BTK-sokat az pont ez miatt utálja. Ő is nyelvszakon van, de náluk pontosan az ellentéte van. Minden nap egy 2-4 óra tanulás az átlagos náluk már az elejétől a félévnek. KB azért utálták meg őket rendesen, hogy mind a ketten nyelvi szakra járnak és ezért összemossák őket és lebüfézik őket is. Meg rohadtul zavarta őket, hogy náluk annyit kell tanulni folyamatosan, míg a másikon semmit.

2015. júl. 26. 19:11
 15/35 anonim ***** válasza:
100%
De figyelj mar anglisztikarq nyilvan olyanok mennek akik szeretik a nyelbet es van nyelverzekuk. Na mar most ha valakinek ez a ketto megvan nem igen kell sokat tnulni melle ez igaz de ez miett baj? Van akinek a nyelvek mennek konnyen.
2015. júl. 27. 00:52
 16/35 anonim ***** válasza:
78%

Én nyelvvizsgámra sem tanultam semmit, 92%-os lett (közép) még anno gimi másodiikban. A felsőfokúra tanultam kb. előtte 1 hetet, hogy átnéztem a témaköröket, 89% lett, az angol emelt érettségimre semmit nem készültem (csak a szóbeli részére szintén egy hetet) és 87% lett az egész összesen.

Akkor ezeket az eredményeket sem tudod komolyan venni?

Bezzeg ha matekból lennének ilyen eredményeim tanulás nélkül akkor csoda lennék. Mert itt ebben az országban mindenki hülye és le van nézve, aki nem számokkal dolgozik. EZ a szánalmas!

2015. júl. 27. 09:12
 17/35 anonim ***** válasza:
0%

Azt hogy egyetemen sok szakot kevés ráfordítással el lehet végezni már kicsit röhejes. Nem véletlenül értéktelenedik már el a diploma. Több embert is ismerek akik azért mentek BTK-ra mert nem tudták hogy mit csináljanak az meg könnyű. Akarnak diplomát de az már mindegy hogy értékeset vagy értéktelent. Persze vannak zsenik, de hogy a BTK 80%-a zsenikből áll azért azt kétlem. Rengeteg BTK-s ismerősöm van, de 1 kezemen meg tudom számolni hogy hányan szoktak évi pár óránál összesen többet tanulni. Na jó, talán 1 nap.

ÉS az anglisztikások egyáltalán nincsenek köztük. A legjobban az baszott fel mikor itt sírt hogy nem tanult semmit, meg fog bukni, majd visszajön hogy 3 vagy 4-es. És nem 1x nem 1 embernél volt ilyen.

És megismétlem: AZért nézik le sokan ezeket a szakokat, mert miattuk értéktelenedik el a diploma és tartják lassan semmibe az egyetemeket. Aki nem tud mit kezdeni magával, de akar diplomát az elmegy BTK-ra. AZ tényleg az a hely, ahol utánad dobják a diplomát. Ezt a nem tudnak mit kezdeni magukkal, hogy egy anglisztikás szobatársam mondta az anglisztikásokra.

2015. júl. 27. 18:26
 18/35 anonim ***** válasza:

Amit még röhejesnek tartok hogy a legtöbb BTK-s szakon nincs is záróvizsga. Vagyis olyasmi van hogy megvéded a szakdogádat, de csak annyi.

Amúgy nemcsak BTK-n vannak olyan szakok amivel nem annyira megy sokra az ember. Földrajz, környezettan(!) is ilyen.

2015. júl. 27. 18:49
 19/35 anonim ***** válasza:
Jol van akkor, legyetek abban a hitben, hogy egy BTK-n szerzett diplomanak sincs erteke. :)
2015. júl. 27. 20:16
 20/35 anonim ***** válasza:

Hát azért ahol rengetegen végeznek, mert nem annyira nagy akadály az elvégzése, nem feltétlen jelenti azt hogy értékes. Nincs benne olyan nagy szűrő, lehet valaki gyenge képességű még akkor is elvégezheti, akár időben. Ezen a karon alig van szűrő. Egy diplomához hozzá tartozik az, hogy ne boldog-boldogtalannak adhassák. Most ott tartunk, hogy diploma gyárakról beszélni valid dolog. ÉS az a szánalmas, hogy akinek tényleg semmi ötlete, elmegy BTK-ra mert legalább legyen diplomája.

Nálunk ha valaki tényleg érdeklődik a területe iránt és tanul akkor se sokan végzik el időben. 5% az aki időben végez. Kb annyi lerostálódik egy 1-1,5 év alatt mint amennyien a BTK-n végeznek. Aki nem oda való azokat szépen kiszűrik. 400+-al indul a 3 szak a tanszékcsoporton minden évben és diplomaosztón 30-40 közöttiek akik átveszik. Ebben több évfolyam van benne.

AZért van jelentősen érték diploma-diploma között. Van ahol vígan el lehet végezni és van ahol keményen meg kell dolgozni érte.

2015. júl. 27. 22:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!