Érdemes anglisztikára jelentkezni, vagy már így is túl sokan akarnak ezzel elhelyezkedni?
Viszont ha alapkövetelmény az angol ismerete, több tanárra is lesz szükség. Anglisztikán meg fel lehet venni a tanár szakot, ami hasznos lehet.
Magas szinten kevesebben tudják az angolt, ami jól jöhet.
Ha meg az angol érdekel, azt szereted, érdemes abból menni tovább.
Szerintem.
Igen, anglisztikával lehetsz angoltanár, ha elvégzel egy mesterképzést is. Ahhoz, hogy MA-ra (mesterképzésre) megess, az előfeltétel pedig a megadott pszichológiai-pedagógiai órák elvégzése.
Hiába alapkövetelmény az angol, még mindig kevesen tudnak kellőképpen, megfelelő szinten angolul és egy felsőfokú, majdnem anyanyelvű szintű angoltudásra sok munkahelyen lehet szükség, nem kell feltétlenül tolmácsnak vagy angoltanárnak menni.
Egy első éves anglisztikás
Csatlakoznék az előttem szólókhoz. Érdemes menni anglisztikára. Még mindig könnyebb vele elhelyezkedni, mint sok szakkal. Nekem még egyetem alatt sikerült, és azóta is folyamatosan van munkám.
Egyébként, gondolj bele, ha nincs is más, magántanítványok mindig lesznek. Főleg, ha tényleg bevezetik azt, hogy már nem is csak a diplomához kell a nyelvvizsga.
Üdv:
egy angoltanár...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!