Ha a turizmusban szeretnék elhelyezkedni (nem feltétlenül Magyarországon) milyen nyelveket érdemes megtanulni?
Szerintem ez attól függ, hogy milyen területen szeretnél dolgozni.
Én idegenforgalmat tanultam, nekünk német és angol volt. Ugyanakkor ezek a "logikus" választások itt, ahol élek. Itt az utazási irodák is elsősorban német területre közvetítenek, oda utaztatnak. De ez mindenhol más.
A japán sem butaság, hiszen elég sokan jönnek ide.
Attól is függ, hogy pontosan mit szeretnél csinálni?
Egyébként az angol, francia és spanyol már nagyon szép így együtt. :)
Amúgy a spanyol csodaszép, és szerintem hasznos is!! Rengetegen beszélik. Szóval hajrá. :)
Ha nem feltétlenül Magyarországon akarsz, hanem valahol Nyugat-Európában akkor mindenképp a spanyol, a franica a hasznos. Az angol az alap, hogy tudod. Ezenkívül még a németet tudnám mondani ami hasznos, de nem olyan muszáj csak ha akarnád az is hasznos lenne, de jól megleszel nélküle is. Igazából ezek a fontos nyelvek, a többivel nem nagyon tudnál mit kezdeni, svédül/hollandul pl tök fölösleges tanulni mert ők mind tudnak angolul.
Ilyen is fölösleges, hogy japán/orosz, soha nem fogsz ilyen emberekbe bukkani, hacsak nem direkt olyan területen dolgozol, de ezeknek a nyelveknek tényleg semmi haszna nincs, bármennyire is divat azt mondani, hogy van..
a spanyol, francia, angol bőven elég lesz. :)
Hát azt mondta a kérdező, hogy nem mindenképpen Magyarországon akar elhelyezkedni. Pl azt tudom, hogy az Egyesült Királyságnak rengeteg kapcsolata van spanyolokkal, ezért ha pl ott lakna akkor az lenne a legkézenfekvőbb mivel ezzel sok munkalehetősége lenne, sok helyen kérik a spanyolt. Olyan munkát is találhatna amihez japán/orosz nyelv kell, ez igaz, de ezekből a munkákból kevesebb van, és minél kevesebb lehetőség van, annál kevesebb az esély, hogy pont olyan munkakört talál ami tetszeni fog neki.
A kínai nagyon felesleges, mivel ők általában tudnak angolul. A japánok már nem annyira, de kevés munka van amihez japán tudás kell. Azért nem éri meg megtanulni egy nyelvet, merthogy az ritka és HÁTHA majd hasznát veszi.. mindig azt mondják, hogy ritka nyelvet érdemes tanulni, de ez hülyeség. Minél ritkább egy nyelv annál ritkábban fogod használni, hacsak direkt nem olyan munkát keresel magadnak ahol használhatod.
Portugál nyelv abszolút nem fontos.. csak Brazíliában meg Portugáliában beszélik, plusz még néhány afrikai országban is, dehát az lényegtelen. Nem éri meg bajlódni vele. És nem olyan könnyű mint ahogyan néhányan mondják, persze, ha tudsz spanyolul akkor könnyebben megtanulod de ez nem azt jelenti, hogy olyan nagyon könnyű lesz.. azért mégiscsak más nyelv, hiába tartoznak egy csoportba.
Japánul szerintem felesleges elkezdened, alapfokon nincs értelme megtanulni egy nyelvet sem, középfokhoz pedig legalább 5 év kéne és akkor se biztos, hogy tudnál vele mit kezdeni. Ha e három közül kell választani akkor mindenképpen az orosz a leghasznosíthatóbb nyelv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!