Miért mennek orvosnak ilyen sokan idén?
Úgy veszem észre egyre több ember próbálkozik meg valamelyik orvosi kar szakjával. Szóval látom hogy pl az ÁOK-ra Debrecenben közel 1500-an jelentkeztek. Ott a többi egyetem is,meg a FOK és a gyógyszerész is.. stb
Tényleg orvosnak akarnak menni ezek az emberek, vagy csak társadalmi nyomás, befolyásolás miatt jelentkeznek? Mert mindenhol ezt hallani , hogy milyen jól jár aki orvosnak megy el. Itthon is lesz bőven munkája, kint szintén.
De nem tudom elképzelni hogy az összes ember olyan elhivatott lenne, meg tényleg ez a vágya.
Olvasok itt olyanokat hogy nincs semmi motivációja a kémia biosz emelt érettségi tanulására. Kérdem én, mi lesz akkor majd az egyetemen? Ahhoz képest ez egy igen kis anyag, ami nem is olyan bonyolult.
Meg azért nem olyan nehéz szerintem bekerülni.Elég sokszor volt már 400 alatt is a ponthatár, most is szerintem pl Debrecenben 420 fölött biztos nem lesz.
Szóval valaki tud erre magyarázatot?
Amikor meg hallom hogy a kémia emelt átlaga a megyében 30pont környékén van... akkor nézek egyet, hogy akiket ennyire nem érdekel, nem jók benne, azok minek jelentkeztek rá? Mert gondolom kémia emelttel elsősorban az orvosi a cél. Vagy esetleg valamilyen vegyész/biomérnöki dolog, de elsősorban az csinál kémia emeltet aki orvosira megy
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!