Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Miért nem értik meg a szüleim,...

Miért nem értik meg a szüleim, hogy nem akarok nyelv vizsgázni? Mennyire fontos az? Minek az?

Figyelt kérdés

Tavaly megbuktam nyelvvizsgán, sokat tanultam rá egész nyáron tanárhoz is járta, mindent megcisnaltam amit mondott, azt mondta, nyugodtan küld el, sikerülni fog, értem a nyelvet, tudom, van hozzá érzekem!

Elmentem megírtam, semmi gond nem volt, 3x át néztem a feladatokat, még végig is ültem az egészet, unatkoztam is a végén!

Majd nagy izgalmamban minden nap meg néztem, gan e már eredmény, majd írták, hogy neten az eredmény, meg nézem, hát látom, hogy 1(igen) ponttal buktam meg. Azt hittem hiba! De nem, 1 ponttal megbuktam! Mekkora szemét már az elnök, gagx tanár, vagy javító, vagy bárki, aki 1 ponttal megbuktat???

Nem akarok többé vizsgázni menni!

És a hideg kiráz, ha meghallom a nyelvvizsga szót!

És nem értik mdg a szüleim, hogy nem akarok többé vizsgázni! Mindig az hazudom, hogy majd a következő vizsgára jelentkezek, meg most érettségi van stb area készülök...

Elment a kedvem ettől!

Mondták, hogy nem úszóm meg, kell az egyetemhez, meg hogy "ha nem kapsz a boltban teje, akkor többet nem veszel?

De egyszerűen utálom már a szót is, hogy nyelvvizsga!

De ezzel nyaggatnak, hogy kell, meg elgelejted a nyelvet stb...

Hogyan értessem meg velük, hogy ha lesz nyelvvizsgám is, majd egyszer, ha feldolgoztam, hogy valami szivtelen ember 1ponttal buktatott meg!

18/F

2014. jún. 21. 20:51
1 2 3 4 5 6
 51/57 anonim ***** válasza:
80%

A Telc ilyen. Az ismerősi körömben szinte mindenki megbukott elsőre. A dolgok szépsége, hogy mindenki 1-1,5-2 pontok miatt. :) Nem akarok összeesküvés elméleteket gyártani, de szerintem ez nem lehet véletlen. Engem 2 ponttal vágtak meg anno, a nyelvtanon nem lett meg a minimális 40%-om így. Az én lelkemnek sem esett jól, de ledaráltam a következő alkalommal és ééérdekes... meglett. Egyrészt szerintem sokkal könnyebb volt, mint az első (nem is értem ez hogy lehet), másrészt jóval túlteljesítettem a minimumot, ami az elsőnél éppen csak összejött. Valami nem stimmel ott szerintem, ha újrakezdeném más vizsgát tennék.

Egyébként igenis csináld meg még most a nyelvvizsgát!! Az egyetemen most látom mekkora előnnyel indulnak azok, akiknek már megvan! Én idén diplomázok, sokan nem kapnak csak igazolást, legtöbben szakdolgozat és államvizsga mellé sűrítették be a nyelvvizsgát, amik önmagukban sem egyszerűek, hát még így.

Értem én a sértettséget, de igaza van a szüleidnek. Ha tovább akarsz tanulni, akkor jobb minél előbb túlleni rajta. Anno engem is rugdostak miatta a szüleim 11.-ben. Most nem tudok elég hálás lenni nekik, hogy nekem már legalább ezzel nem kell foglalkoznom!

2014. jún. 22. 20:24
 52/57 anonim ***** válasza:
59%
ha 40%-ot sem sikerült összeszedni, az nem egy ponton múlt... sok-sok egy ponton... mindenki hibás, csak az nem, aki felkészületlenül elmegy?
2014. jún. 22. 20:38
 53/57 anonim ***** válasza:
20%
43: ECL-en? az egy vicc, simán letettem, hogy lehet azon megbukni?
2014. jún. 22. 22:28
 54/57 anonim ***** válasza:

Mindenképp meg kéne próbálnod megint a TELC nyelvvizsgát, hiszen a szóbelid már megvan, arra nem kell készülnöd. Ha másodjára sem sikerül, akkor ott van a lehtőség, hogy megpróbáld egy másik nyelvvizsga írásbelijét (úgy is lefogadják komplexnek, ha 2 külön helyen szerezted meg az írásbelit és a szóbelit).

Egyébként meg fontos, ahogy előttem is írták: nyelvpótlékot kapsz a melóhelyeden, egyetemi diplomát is csak a nyelvvizsgáért kapsz, de a melóhelyen is kérhetik a nyelvizsgát, amellett, hogy őket nem érdekli a papír, mert igazából a nyelvtudásodra kíváncsiak.

Én 2 nyelvvizsgával indultam az egyetemi felvételinek: nemcsak plusz pont volt (a nyelvvizsgáim nélkül fel se vettek volna), de tisztára jó, hogy most nem kell vele foglalkoznom (nincs időm rá és a tudásom is megkopott egy kicsit). Viszont én is látom, hogy egyes szaktársaimnak mennyire nehéz most hirtelen letenni a nyelvvizsgát: nekik is megkopott már a tudásuk és a sok vizsga mellett sem lesz éppen könnyű nekik.

Egyébként az egyetem nem nehéz, de ha ilyen a hozzáállásod, akkor hamar ki fogsz bukni...

2014. júl. 23. 14:16
 55/57 anonim ***** válasza:

Még mindig többet tudsz,mint én. Jelenleg fősulis vagyok, nyelvvizsgám még hiányzik.

Ha most elmennék nyelvvizsgázni, akkor elhasalnék rajta és nemcsak 1-2 pont miatt...Igaz, duolingozok, de nem kenem-vágom a nyelvtani dolgokat, beszédem szerintem shit lenne,emellett a levélírásom is megkopott. Szóval veszett fejsze nyele lenne.

Elhiszem,hogy sokat tanultál, aztán puff, 1 hülye pont.

Akarsz egyetemre, fősulira menni?

Ha igen,akkor a nyelvvizsgát nem úszod meg,de tényleg.:/

De ha nem,akkor is lehet lazán olyan munkahely,amihez nem kel diploma, de nyelvvizsga az igen.

És persze attól,hogy valakinek van nyelvvizsgája,ugyanúgy lehet rossz abból a nyelvből-legalábbis ezt mondják. Én meg nem találkoztam olyannal,aki tök hülye és csak benyalta a vizsgafeladatokat...

A másik baj az, hogy lesznek még pofára esések az életben. Ha fősulira,egyetemre mész,akkor ott azért,mert lehet,hogy igazságtalanul osztályoz az xy tanár.

Én ezt még nem igazán tapasztaltam,de nem is akarom tapasztalni.

Jogsit nem akarok(még),mert alapból úgy számolok vele,hogy elsőre bukok és az se kis pénz. És igen,akkor választom helyette a buszt meg a másik buszt(lábbusz) és szívok azzal,hogy várni kell a buszra, lekésem a buszt,stb...

Na de. Visszatérve rád.Talán próbálj meg mást, pl. dexamot,vagy akármit.:) Hátha.

ÉS mennyire fontos? Diplomához a legfontosabb.

Érettségihez sok sikert.:)

2014. júl. 23. 16:32
 56/57 anonim ***** válasza:
Mondjuk nyelvpótlék nem biztos, hogy jár utána
2014. nov. 11. 14:46
 57/57 anonim válasza:
Ha mar nyelvvizsgat akarsz csinalni akkor valaszad az IELTS-t. Ha mar 7.5-8 korul elersz az nagyon jo. Ez legalabb nemzetkozileg elismert minden orszagban es van ertelme kuzdeni vele.
2016. jan. 10. 11:01
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!