Miért nem értik meg a szüleim, hogy nem akarok nyelv vizsgázni? Mennyire fontos az? Minek az?
Tavaly megbuktam nyelvvizsgán, sokat tanultam rá egész nyáron tanárhoz is járta, mindent megcisnaltam amit mondott, azt mondta, nyugodtan küld el, sikerülni fog, értem a nyelvet, tudom, van hozzá érzekem!
Elmentem megírtam, semmi gond nem volt, 3x át néztem a feladatokat, még végig is ültem az egészet, unatkoztam is a végén!
Majd nagy izgalmamban minden nap meg néztem, gan e már eredmény, majd írták, hogy neten az eredmény, meg nézem, hát látom, hogy 1(igen) ponttal buktam meg. Azt hittem hiba! De nem, 1 ponttal megbuktam! Mekkora szemét már az elnök, gagx tanár, vagy javító, vagy bárki, aki 1 ponttal megbuktat???
Nem akarok többé vizsgázni menni!
És a hideg kiráz, ha meghallom a nyelvvizsga szót!
És nem értik mdg a szüleim, hogy nem akarok többé vizsgázni! Mindig az hazudom, hogy majd a következő vizsgára jelentkezek, meg most érettségi van stb area készülök...
Elment a kedvem ettől!
Mondták, hogy nem úszóm meg, kell az egyetemhez, meg hogy "ha nem kapsz a boltban teje, akkor többet nem veszel?
De egyszerűen utálom már a szót is, hogy nyelvvizsga!
De ezzel nyaggatnak, hogy kell, meg elgelejted a nyelvet stb...
Hogyan értessem meg velük, hogy ha lesz nyelvvizsgám is, majd egyszer, ha feldolgoztam, hogy valami szivtelen ember 1ponttal buktatott meg!
18/F
Júúúj hát egyem a lelkedet pici szívem..
Jaaaj de tudlak sajnálni.. ja nem!
Most eljátszod itt a hattyú halálát, ahelyett, hogy lenne elég tököd, és megmondanád a szüleidnek, hogy hanyagoljanak, mert te inkább szeretnél huszonévesen majd egy gyárban, szalag mellett dolgozni, jól nevelt állat módjára, aki akkor eszik, amikor mondják, akkor iszik, amikor mondják, és akkor megy wc-re, amikor mondják.
Ne haragudj, de ez nevetséges..szívtelen szemét állat, 1 ponttal megbuktatott..pedig simán megadhatta volna :S hát igen kisfiam..üdv a való életben..kesereghetsz tovább, hogy neked milyen sajnálatos az életed, vagy "férfi" létedre, kihúzod magad, és megcsinálod azt a qva nyelvvizsgát!
Engem anno csesztettek, én 3x buktam, most meg nagyon kellene fél év múlva, különben nem államvizsgázhatok. Bár hallgattam volna anyámékra akkor, és nem most kellene 30 évesen gyerek, munka és egyetem mellett kínlodni vele. Ezért embereld meg magad, mert később nehezebb lesz. Cserélnél most velem? Nem, igaz??
Szóval hajrá...
Ahogyan elnézlek belőled nem lesz egyetemet végzett ember.Nem vagy túlzottan kitartó.A középsuliban csak pozitiv tapasztalataid voltak?Könnyen szerezted a jó jegyeket?
Engem egy rossz mondatért buktatott meg a prof az egyetemen,hiába ráztam az anyagot mikor egy létfontosságú dolgot meg nem tudtam,az akkora hibának számitott,hogy nem lett meg az átmenő jegy.
Egy rossz mondatért megbuktattak? Ki volt az az isten? S tökéletesség? Mert sz a prof. még semmit nem hibázott sz életében?
Lehet ha ilyenek tanítanak, nem is megyek egyetemre!
Nézd, ami megtörtént, megtörtént kár keseregni rajta.
Elhiszem, hogy bosszant de rendesen. Ki ne akadna ki rajta?
Én a matekhoz vagyok zsírh..lye képzeld az érettségin csak egy nyomoronc ponttal sikerült a vizsgám. Ha az az egy pont nincs akkor bukta. A víz is levert...
Tehát javaslom neked, hogy pihenj rá egy kicsit, most csak az érettségivel foglalkozz vizsgázni még van időd.
Addig is folyamatosan tanulj rajtad kívül még sokan nem vették az akadályokat, tudom ez nem vigasztal de másodszorra sikerülni fog. Próbálj a tanároddal vizsgafeladatokat megoldani.
Menni fog. A győztesek sem attól győztesek, hogy kapásból minden sikerült nekik hanem attól, hogy nem adták fel.
Szülőknek meg kell mondani, hogy a nyelvet akkor is elfelejted ha van papír de nem használod a tudást.
Egy papír nem őrzi meg a tudást azt folyamatosan karban kell tartani.
Másrészt munkanélküliként mondom, hogy a munkáltatókat manapság nem nagyon érdekli a papír inkább a tudás. Ott helyben az adott nyelven folyik az interjú és nincs sumákolás.
Ha tudsz nyertél ha nem akkor így jártál de az okosok már nem hisznek a papírnak.
Sokaknak van és alig tudnak vagy nem is mernek megszólalni.
Az egyetemre meg viszont kell úgyhogy nem úszod meg de ott már szakma nyelv kell úgyhogy elég lesz ha addig tanulsz és plusz megtanulod, ami a szakmához kell addigra már rendesen rá lesz erősítve a mostani tudásodra.
Az egyetem meg tényleg nem könnyű de azért nem mindegy, milyen szakra mész. Egy gyógyszerészetit, mérnökit, vegyit vagy orvosit lényegesen nehezebb lesz letenni, mint valami művészeti vagy humán beállítottságú szakot.
Szóval pihenj és ne idegeld magad. Hajts rá az érettségire aztán egy kis pihi és utána kezdj el gyakorolni az angolra.
Te agyoniskolázott marha, ki kényszerít arra, hogy egyetemre menj?
Fegyvert fognak a fejedhez, hogy muszáj menned? vagy mi?
Csak jót akarnak neked a szüleid, meg azok is próbálnak biztatni, akik ide írnak, kész érveket soroltunk fel..
De tudod mit..sárga rigó fülemüle, dög öl jön meg aki hülye.
Ezzel a hozzáállással talán tényleg jobb is, ha nem mész egyetemre..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!