Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Miért nem értik meg a szüleim,...

Miért nem értik meg a szüleim, hogy nem akarok nyelv vizsgázni? Mennyire fontos az? Minek az?

Figyelt kérdés

Tavaly megbuktam nyelvvizsgán, sokat tanultam rá egész nyáron tanárhoz is járta, mindent megcisnaltam amit mondott, azt mondta, nyugodtan küld el, sikerülni fog, értem a nyelvet, tudom, van hozzá érzekem!

Elmentem megírtam, semmi gond nem volt, 3x át néztem a feladatokat, még végig is ültem az egészet, unatkoztam is a végén!

Majd nagy izgalmamban minden nap meg néztem, gan e már eredmény, majd írták, hogy neten az eredmény, meg nézem, hát látom, hogy 1(igen) ponttal buktam meg. Azt hittem hiba! De nem, 1 ponttal megbuktam! Mekkora szemét már az elnök, gagx tanár, vagy javító, vagy bárki, aki 1 ponttal megbuktat???

Nem akarok többé vizsgázni menni!

És a hideg kiráz, ha meghallom a nyelvvizsga szót!

És nem értik mdg a szüleim, hogy nem akarok többé vizsgázni! Mindig az hazudom, hogy majd a következő vizsgára jelentkezek, meg most érettségi van stb area készülök...

Elment a kedvem ettől!

Mondták, hogy nem úszóm meg, kell az egyetemhez, meg hogy "ha nem kapsz a boltban teje, akkor többet nem veszel?

De egyszerűen utálom már a szót is, hogy nyelvvizsga!

De ezzel nyaggatnak, hogy kell, meg elgelejted a nyelvet stb...

Hogyan értessem meg velük, hogy ha lesz nyelvvizsgám is, majd egyszer, ha feldolgoztam, hogy valami szivtelen ember 1ponttal buktatott meg!

18/F

2014. jún. 21. 20:51
1 2 3 4 5 6
 31/57 anonim válasza:
65%
Nekem a "feladom" az egy ismeretlen fogalom,nem létezik a szótáramban,érdekes,hogy neked meg szinte szentirás.
2014. jún. 21. 21:43
 32/57 anonim válasza:
55%

Nem szabad sosem más ember szavára adni,hisz ezt nem tudni,hogy kinek mi a könnyű vagy nehéz.Mindenki másban erős vagy gyenge.Jártam én is rengetegszer úgy,hogy az évfolyamtársaim mind azt mondták,hogy alig készültek valamire és letették,nekem az alig készüléssel nem sikerült,meg nehéz volt,de olyan is előfordult,hogy nekem volt egy vizsgáa könnyű a többieknek meg nem.

Az a hosszútávú tapasztalatom,hogy a legalacsonyabb pontszámért vagy jegyért is úgy kell készülni mintha a maximálisat szeretnéd elérni.

2014. jún. 21. 21:47
 33/57 anonim ***** válasza:
15%

Hát persze, rossz érzés meg van ahol tényleg arra mennek rá, hogy az ember minél többször fizesse be a vizsgadíjat és ilyen fél meg egy pontokat nem adnak meg

A többi nyelvvizsga meg nehezebb is, bár ki tudja

2014. jún. 21. 22:01
 34/57 anonim ***** válasza:
91%

Kedves kérdező!

Annyiban hasonlít a problémám a tiedhez, hogy én érettségi előtt jóval (kb október környékén) mentem felsőfokú angolra. Engem is az írásbelin húztak meg kb 5%-al. Én sem álltam neki sírni, ríni, hogy atyaúristen nem sikerült, hanem leültem és tanultam, majd elmentem követező év februárjában, és láss csodát, sikerült. Ugyan azt ajánlom mint a többiek, hogy tessék leülni és tanulni. Azon nem kell elkeseredni, hogy mások mit mondtak, hogy milyen gagyi szint amin voltál, mert ha megnézed, manapság az érettségin is átengedik a hülyéket is, és mégis van, akit meghúznak. Én a helyedben a nyarat rászánnám a tanulásra és szeptemberben próbálkoznék. Nincs kifogás.

21/L

2014. jún. 21. 22:02
 35/57 anonim ***** válasza:
84%

Telcen voltam én is! Elsőre a szóbelin mentem csak át, az írásbelin megbuktam!

A nyelvtani része olyan, amire nem lehet készülni! Vagy szerencséd van és ismered behelyettesítendő szavakat vagy tippelsz!

A második nekifutásra sikerült nekem is! De meg nem fordult a fejemben, hogy egy ilyen kis kudarc miatt feladjam!

Az élet emnél keményebb! A te fajtád vagy megtanul alkalmakodni a követelményekhez vagy elbukik már az elején!

Most még választhatsz melyik csoportba szeretnél tartozni!

2014. jún. 21. 22:03
 36/57 anonim ***** válasza:
20%

Hát nem tudom, mikorra fogod ezt "kiheverni"

Origot nem akarod megpróbálni, az egynyelvűt?

Szerintem az sem olyan nehéz, bár más típusú feladatok vannak mint Telc-en

2014. jún. 21. 22:04
 37/57 anonim ***** válasza:
100%
Van egy rossz hírem, a Telc.et gép javítja nem ember. (Nyilván a levelet nem, csak a tesztes részt.) Azért is van szigorúan megszabva, hogy mivel és hogyan kell a válaszokat bejelölni. Szóval nem volt semmiféle gonosz elnök, meg szemét tanár.
2014. jún. 21. 22:08
 38/57 A kérdező kommentje:
De kezdem belátni! Csak nem értem miért mondta a tanárom, hogy nekem sikerülni fog, nyugodtan enged el! Ő 10 éve készít fel nyelvvizsgára embereket...
2014. jún. 21. 22:09
 39/57 anonim válasza:
57%
Minek a nyelvvizsga? A kérdés komoly, vagy csak amolyan költői? De a való életben tényleg nem sok szükséged lesz rá. Magát a vizsgabizonyítványt csak a felsőoktatási intézmény nézi, illetve közalkalmazottként még ma is nyelvvizsgapótlékot kapsz, nem számít, hogy tudás van-e még, vagy volt-e valaha a papír mögött. Viszont ha úgymond versenyképes jövedelemre vágysz, a vizsgabizonyítványodat akár a kukába is dobhatod. Ugyanis senkit sem fog érdekelni kb. 2018-ban, hogy 2014-ben milyen szinten beszéltél egy adott nyelvet. A nyelvtudásod viszont számítani fog. Mert vagy a tulajdonos, vagy az ügyfél, vagy a partner, vagy mind külföldi lesz. És az fogja őket érdekelni, hogy van-e tárgyalóképes nyelvtudásod, a vizsgapapír egy pillanatra sem! Na de ha már egy ilyen vizsgára való felkészüléstől is elrettensz, hogyan fogod majd megtanulni a szakmádhoz szükséges szakzsargont, hogyan fogsz majd tárgyalni, akár az egész életedet az adott nyelven élni? És ha most elrohansz, hogy inkább tanulsz szobafestőnek, készülj fel rá, hogy a nyelvtudásodra akkor is szükséged lesz, mert hiába leszel te jó munkaerő, jobban jársz, ha itthon is külföldi befektetőkkel dolgozol, vagy külföldön vállalsz akár csak időszakosan munkát. Erre a nyelvvizsgára akkor is felkészülhetsz, ha nem konkrét tesztekkel nyúzod magad, hanem a kedvenc könyveidet, filmjeidet az adott nyelven (amúgy angolról van szó?) nézed, napilapokat olvasgatsz, vagy bármit, ami érdekel. A vizsga megszerzésével pedig ne dőlj hátra, továbbra is tartsd fenn, fejleszd a nyelvtudásod, hiszen csak pár év, és tényegesen használnod is kell tudni!
2014. jún. 21. 22:14
 40/57 anonim ***** válasza:

Mondjuk egy pont az nem olyan sok, ki tudja, mivolt az, amit elnéztél, biztos vannak mások, akiknek több pont

miatt nem lett meg. Megmost már majd csak az írásbelire kéne készülnöd, talán annyival könnyebb is lesz, lehet túl sok volt ez neked így egyszerre, hogy még érettségizned is kellett

2014. jún. 21. 22:24
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!