Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Akik azt tanácsolgatják itt,...

Akik azt tanácsolgatják itt, hogy ne menjenek az emberek orvosnak, max külföldön, mert éhen lehet szinte halni vele, nem hozza a belefektetett tanulást. őszintén: láttatok ti már szegény orvost? Én még soha.

Figyelt kérdés

2013. dec. 28. 17:12
1 2 3 4 5
 31/44 A kérdező kommentje:
Akkor nem tudom miért a pécsit tartják sajnos a leggyengébbnek. (nem bántásból, most komolyan mondom)
2013. dec. 29. 22:55
 32/44 anonim ***** válasza:
Én meg még nem nagyon hallottam senkitől, hogy a 4 közül valamelyik jobb vagy gyengébb lenne. Egy-egy területen talán, a hagyományok és a kutatások miatt más-más lehet az erősségük, de ilyet, hogy valamelyik is így en bloc gyengébb lenne, soha nem mondott senki. Még ilyen jellegű rivalizálás se nagyon van az egyetemek között, főleg, hogy nem nagyon jártak ki senki mind a négyet, de még kettőt sem.
2013. dec. 29. 23:15
 33/44 anonim ***** válasza:

"Akkor nem tudom miért a pécsit tartják sajnos a leggyengébbnek."

Kik? Olyat, hogy bármelyik egyetem lényegesen és általánosságban gyengébb lenne én eddig csak pár nagyképű, nagypofájú Semmelweises szájából hallottam, akik aztán a gyakorlatban koránt sem voltak olyan meggyőzőek. Nekem ha listát kellene állítanom, ezért pont a SOTE állna a sor végén, mert számos hallgatójuk el van szállva de nagyon (félreértés ne essék, van nagyon normális ismerősöm is onnan). Ehhez a hivatáshoz pedig kell azért némi alázat. Ilyen téren egyébként Szeged a befutó, nagy a tudásuk, nagyon jó a közösségük, és tudják mi a szerénység.

A négy egyetem kb. egyforma, minden egyetemnek megvan a maga erőssége. Van ahol az egyik intézet jobb, van ahol másik.

2013. dec. 29. 23:37
 34/44 reptoid ***** válasza:

Ne legyen igazam, de téged nyilván nem vettek fel az orvosira, aztán most csak kiéled itt a mérgedet az orvosokon. Mert ha orvos szeretnél lenni, ahogy írtad, akkor nem becsmérelnéd se a képzést, se az ott tanuló embereket, se az orvosokat. Végképp nem irigyelnéd (egyes) orvosok fizetését.

Ha orvos akarsz lenni, akkor mit keresel a ttk-n? Persze megítélhetünk naivan, nyilván érdekel a kémia meg a biosz meg a tanárság, és majd utána szeretnél hobbiból orvosnak is tanulni, de az alapján amiket edig leírtál az orvosok fizetéséről, meg anyukád mondandóját nézve, valószínűleg te csak irigykedsz a fizetésre, és titeket nem vet fel a pénz. Szóval kicsit itt kibukik a sztorid...

Az pedig teljesen nyilvánvaló, hogy lövésed sincs az orvosi képzésről, arról meg végképp nem, hogy miket tanulnak. Anat meg bikém mint fontos tárgyak... lol

Érdekesek, nem mondom, de azért az gyanús, hogy nálunk az anat szigorlatból kapásból kihagyják a végtagokat. Mert minek?

Az orvostanhallgatók pedig egyáltalán nem mártírok érzésem szerint. A csoporttársaim közül sem hallottam még egyet sem nyafogni, engem sem láthattál itt verni a nyálam, hogy jajj milyen nehéz, meg ahogy figyelgetem a többi itt író orvosis sem szokott nyávogni. Persze lehet, hogy a te környezetedben ilyenek vannak, de ezért csak téged sajnállak.

Egy biológus hallgató csajnak első félévében segítettem felkészülni pár tárgyból, szóval tisztában vagyok vele, hogy ti mit tanulhattok. Én ugyan egy rossz szót nem fogok a képzésedre szólni, de akkor te se tedd (főleg rálátás nélkül) a másokéra.

Van egyáltalán bármi értelme a kérdésednek? Vagy csak még 20 oldalon vitázni akarsz emberekkel, a saját véleményedet rájuk erőltetni (miközben fogalmad sincs róla), illetve tovább becsmérelni az orvosokat?

2013. dec. 29. 23:39
 35/44 A kérdező kommentje:
Most fogok elöször jelentkezni az orvosira, mert ez amit most tanulok nem elégít ki. Épp ez az hogu nem becsmérlem az orvosokat, csupán nem értem miért az a közhiedelem, hogy keveset keresnek, miközben ez nagy általánosságban nem igaz. Azért mondtam amit mondtam Pécsröl, amit, mert az tény hogy ha egy hallgató mind a négy egyetemet megjelöli, ÁLTALÁBAN Pécset teszik utolsó helyre. Senkit sem akartam megbántani.
2013. dec. 29. 23:52
 36/44 anonim ***** válasza:

"Azért mondtam amit mondtam Pécsröl, amit, mert az tény hogy ha egy hallgató mind a négy egyetemet megjelöli, ÁLTALÁBAN Pécset teszik utolsó helyre."

Talán érdemes megnézned a lakosság eloszlását és Pécs földrajzi elhelyezkedését is. Egy kaposvári nem valószínű, hogy utolsónak jelölné meg.

2013. dec. 30. 10:05
 37/44 A kérdező kommentje:
Általában..tudjuk mit jelent ez?
2013. dec. 30. 10:18
 38/44 anonim ***** válasza:
53%
Én Szegedet tettem utolsó helyre, Debrecent meg sem jelöltem meg. De mind a két egyetem jó, csak messze vannak a lakhelyemtől.
2013. dec. 30. 14:17
 39/44 A kérdező kommentje:
és most hol tanulsz utolsó? tetszik? tapasztalataid?:)
2013. dec. 30. 17:42
 40/44 anonim ***** válasza:
Még mindig Pécsen, és már leírtam a tapasztalataimat. :-D
2013. dec. 30. 18:12
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!