Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Akik azt tanácsolgatják itt,...

Akik azt tanácsolgatják itt, hogy ne menjenek az emberek orvosnak, max külföldön, mert éhen lehet szinte halni vele, nem hozza a belefektetett tanulást. őszintén: láttatok ti már szegény orvost? Én még soha.

Figyelt kérdés

2013. dec. 28. 17:12
1 2 3 4 5
 21/44 anonim ***** válasza:

Az első vizsgaidőszak szerintem viszonylag kevés helyen igazán kemény. Majd a többi...

De szerintem olyan orvos keze alá se szeretnél kerülni, aki csak éppen a minimumot ütötte meg a vizsgán, szerencsével, mert nem tanult. Még szerencse, hogy kevés ember tudja így elvégezni ezt a szakot.

2013. dec. 29. 20:59
 22/44 A kérdező kommentje:
Mint az egyik válaszoló írta, sok tárgy nem fontos, nem ad hasznos tudást, akkor meg miért ne múlhatn a szerencsén vagy miért ne lenne elég a kettes? Persze, más fontos tárgyakbál (anatómia, biokém) ez már nem megfelelő, de ott nem is osztogatják ám csak úgy a kattest, az anatómia első félévben 9 kredit, ez azért jelent valamit.
2013. dec. 29. 22:08
 23/44 anonim ***** válasza:
Anatómiából a tantárgy harmada kb. felesleges hülyeség. Tegye fel a kezét aki a klinikumban használja a thalamusmagvak elhelyezkedéséről és neveiről megszerzett tudását! Ráadásul a zsigertant leszámítva nagy része teljesen szakmaspecifikus, főleg a sebészek és a neurológusok profitálnak belőle. A biokémia pedig messze a leghaszontalanabb agyatlan magolás volt eddig az öt év alatt.
2013. dec. 29. 22:17
 24/44 A kérdező kommentje:
Na akkor, lehet szelektálni!
2013. dec. 29. 22:31
 25/44 anonim ***** válasza:
Milyen szakon vagy?
2013. dec. 29. 22:34
 26/44 A kérdező kommentje:
Biosz-kémia tanári, elte.
2013. dec. 29. 22:36
 27/44 anonim ***** válasza:
Nem tudsz szelektálni, mert a thalamus magvak egy szóbeli tétel, megteheted, hogy nem tanulod meg, de ez a tökéletes recept a csúszásra. Orvosin alapszabály, hogy minden tételt tudunk. Pláne egy olyan vizsgán, mint anatómia, ahol öt tételt kell húzni.
2013. dec. 29. 22:37
 28/44 A kérdező kommentje:
Tudom hogy öt tételt kell húzni, tudok a bonctermi demonstrációról, mindenről. De rengeteg vizsgakönnyítést össze lehet ám szedni szorgalmi időszakban, ha az ember demói jól sikerülnek. Anat demón első félévben például a három demó közül ha már csak az egyik kettes, megkapod a vizsgakönnyítést.
2013. dec. 29. 22:39
 29/44 A kérdező kommentje:
Javíts ki ha tévedek:)
2013. dec. 29. 22:39
 30/44 anonim ***** válasza:
Az országban négy orvosi gyetem van. A SOTE-n lehet hogy van könnyítés, de Pécsen csak akkor jár, ha az évközi tesztjeid átlaga ötös lesz. Ez a 140 fős évfolyamból maximum öt embernek szokott összejönni. És a szelektíven tanulgatunk mentalitásoddal, nagyon nem lennél benne az ötben.
2013. dec. 29. 22:48
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!