Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mi legyen a húgommal? Mi lesz...

Mi legyen a húgommal? Mi lesz így belőle?

Figyelt kérdés

Sziasztok! van egy 13 éves húgom,most 6.-os, aki diszlexiás, meg diszgráfiás is. Az iskolába is fel van mentve matekból, nyelvtanból meg nyelvből.

Szerintetek mennyi az esélye, hogy valamilyen szakmát el tud végezni? (esetleg mit lehetne neki?) 8 általánossal már semmit nem tud kezdeni az életbe... van valakinek valami tanácsa, vagy tapasztalata?

2013. jún. 9. 19:47
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
65%

Megfelelő fejlesztéssel simán tud szerezni szakmát.

A felmentett tantárgyak helyett mást választhat érettségin.

Esetleg egy gyengébb gimibe be tud kerülni (ahol fejlesztik tovább), és utána valamilyen okj-s szakmát tanulhat. Pl. virágkötő, dadus stb. Nem kell leírni az ilyen gyerekeket, mert egy kis segítséggel ugyanolyan életet tudnak élni mint a "normális" emberek.

2013. jún. 9. 19:55
 2/18 anonim ***** válasza:
93%
Próbálj meg segíteni a hugodnak,gyakorolj vele és akkor valami biztosan lesz belôle,ami majd a dícséretedre válik.
2013. jún. 9. 19:57
 3/18 anonim ***** válasza:
47%
Válasszon olyan szakmát, ahol nem kell olvasni meg számolni. Hiába a gyakorlás, nem fog segíteni, csak feleslegesen gyötritek, és még a maradék önbizalma is elmegy. Ha alakinek nincs lába, nem mondhatod, hogy fusson, és majd sikerül...
2013. jún. 9. 19:59
 4/18 anonim ***** válasza:
83%

Az angoltanárom gyereke is hasonló cipőben járt. Ő úgy tanította ,hogy képregényeket olvastatott vele így a srác azt hitte elolvasott 100 oldalt közben kb 3 nak felelt meg. Így meg tudta jegyezni amit olvas ugye és ma már viszonylag könnyen éli az életét.

Nagyon nehéz lehet ez.:(

Sok sikert kívánok!

2013. jún. 9. 20:05
 5/18 anonim ***** válasza:
53%

Szerintem segítsetek neki tanulni,sok gyakorlás kell!

Egy osztálytársam volt szintén felmentett matekból,fizikából is.Muszáj volt bejárnia órákra,de egyáltalán nem az anyaggal,hanem a következő órákra való házik megírásával,vagy regény olvasással ütötte el az idejét.

Ennek ellenére egyetemre jár és viszonylag jól teljesít.

Vagy a reálos vagy a humán tárgyakra kéne a testvérednek gyakorolnia,mert nincs olyan hely,ahol ne kellene legalább az egyik.

2013. jún. 9. 20:07
 6/18 anonim ***** válasza:
41%
2. válaszoló, szerinted egy gyerek, ha tudja, hogy nem kap osztályzatot az adott tantárgyból, mennyire fog vele foglalkozni? Téged mennyire érdekelt 13 évesen a tanulás? Mert nem hiszem, hogy azon törted volna magad, hogy olyan dolgot tanulj, amiről tudod, hogy úgyse kérik számon. Teljesen természetes, én se tettem volna. Ilyen idősen az ember még nem tudja felmérni, hogy ez mennyire fontos a jövője szempontjából. Nem az a megoldás, hogy felmentjük a tárgyból, hanem az, hogy többet gyakorolunk vele. Diszlexia, diszgráfia NEM LÉTEZIK, csak olyan gyerekek léteznek, akik gyengébbek írásból vagy olvasásból és ezért többet kell dolgozniuk azért, hogy megtanulják a tananyagot. De ez 13 évesen lehet, hogy késő már, első osztályban kellett volna, csak hát gondolom, az akkori tanítónője lusta volt hozzá...
2013. jún. 9. 20:08
 7/18 anonim ***** válasza:
66%

Simán eltudja végezni, ha ezek mellett értelmes.

Volt egy osztálytársam, igaz ő csak diszlexiás,de nagyon jó eredményekkel fejezte be a gimit. (jó, még a szóbelik hátra vannak)

Nyelvvizsgája is lett, igaz két fordulóra sikerült, és ugyanígy megtudta tanulni az irodalmi, történelmi dolgokat is.

Egyébként tesóm a húgoddal egyidős és diszlexiás/gráfiás, nem fogyatékos, ez csak egy tanulási nehézség. Ha akarja ő is tud közepesen vagy jobban teljesíteni,pl a törit szereti és jó is belőle.

Ő hallás után jobban tanul,ott nem kell megküzdenie az olvasási nehézségeivel.

2013. jún. 9. 20:10
 8/18 anonim ***** válasza:
38%

Szia

Ne kell kétségbe esni, általános iskolás koromban fedezték fel hogy állítólag diszlexiám van, mert balkezes vagyok

Jöttek a vizsgálatok kézség fejlesztők meg f*szom tudja még mik, úgy kezeltek mint egy csimpánzt a laborban

Nem ment a matek, felmentést nyertem 3. osztálytól egészen közép iskolás 11. osztályig, nem voltam osztályozható dolgozatokat sem írtam soha

Összeadáson kivonáson szorzás osztáson, kívül nem tudok semmilyen matek példát elvégezni

Olyan szakmában gondolkodjatok amihez matek nem kell nagy számban, ha mégis akkor se kimondott pénzügyi szakot végezzen mert nem fog tudni elvégezni

Engem nem engedtek felmentéssel villanyszerelőnek, ehellyett más szakmát végeztem, mondjuk az is durva számolós mérési gyakorlatok voltak, azokat számológéppel tudtam csinálni

Osztálytársam irodalom/nyelvtanból fel volt mentve neki sem feküdt az ilyesmi, igaz jelenleg autószerelő most

Az a baj hogy gimibe meg gondolom érettségi kell, sok szakhoz, pl rendészeti szakközépbe is érettségi kifejezetten kell

Keresgessetek érdeklődjetek milyen szakot tudna elvégezni, ami nem segédmunka és legalább keresett is

20/F

2013. jún. 9. 20:10
 9/18 anonim ***** válasza:
29%

Nehéz így nehéz. De takarítónak elmehet. Most viccen kívül.

Igaz hogy abba is van matek de minimális szinten megtudná tanulni mert nagyon könnyű.

Engem a munkaügyi központ szervezett be ilyen tanfolyamra ami fizetett is, és már főállásban dolgozom lassan fél éve egy munkahelyen. Nem fizet valami jól az tény de ha szakmával megy el, és nem betanítottként akkor picivel többet keres, és ezzel könnyebben eltud helyezkedni szállodákban, bankokban, vagy egyéb cégeknél amik jobban fizetnek.

Ilyen még lehet. De sajnos szinte mindenhez kell egy alap matek szintet elérni, oké hogy felvan mentve rendben van, de egy alapszintet valahogy csak eltudna érni.

Az érettségivel nem boldogulna, mert oké hogy fel van mentve de így nem kapna. Viszont vannak szakmák ahol tényleg csak minimálisak a követelmények mindenből, és ha azt a szintet valahogy megtudja tanulni akkor lehet egy szakmája amivel segítséggel talán találna magának munkát a jövőben.

Egy lány nálunk a tanfolyamon is hasonló cipőben járt, nem ment neki a matek része, ami nem volt nehéz ugyan, de nem boldogult vele. Akkor 2 naponta segítettem neki megtanulni a dolgokat, mert másban nagyon jó volt. És 3 asra vizsgázott le így is és mondták neki hogy a matek részéből is szépen tudott teljesíteni. Sok gyakorlással valóban menne a matek de nem érettségis szintre kell gondolni, csak a nagyon alapvető dolgokkal legalább tisztában lenne ami sajnos nagyon kell a mai életbe:(

2013. jún. 9. 20:12
 10/18 anonim ***** válasza:
24%
2. vagyok 7-eske. Képzeld a lányom is fel van mentve matek értékelés alól, és most készül egy igen klassz gimnáziumba. Nagy felelőssége van a szülőnek, a tanárnak, a fejlesztőpedagógusnak, hogy az ilyen papíros gyerekekből milyen felnőtt lesz. Igen tanul matekot, de nem azt amit a többiek. Fizikából-kémiából a száraz elméletet kell tudnia, és tudja is 4-esre. De ez rengeteg fejlesztéssel jár! Tisztában vannak ezek a gyerekek, hogy nem képesek megtanulni ezeket a tantárgyakat, hiába gyakorolják!
2013. jún. 9. 20:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!