Hugom "depressziós" de szed rá gyógyszert. Mióta kiderült, h beteg, annyira kihasználja a helyzetét, h az má lehetetlen... nem képes csinálni itthon semmit, még ha rá van szólva akkor se, ha valaki mond neki valamit, ami neki nem tetszik, egyből bemegy a szobába vagy valahova eltűnik. Ráadásul újabban má anyu is megalázkodik neki, és én meg iszom a levét. Tehát robotolok egész nap, mint a hülye, ha morgok, akkor meg én vagyok a rossz... Nagyon elegem van már... Ilyen helyzetben mit lehet tenni?
2009. júl. 29. 19:26
1/5 anonim válasza:
Te is kérhetsz segítséget az orvostól.
Egyébként ,meg le kéne ülni a családnak és megbeszélni mi az amit el lehet a húgodtól várni és mi az amit nem ha beteg.
2009. júl. 29. 19:41
2/5 anonim válasza:
igaza van az előttem szólónak. beszéljétek meg, kinek mi a dolga, és a húgod ki ne találja, hogy depressziósan nem tud takarítani vagy mosogatni... közöljétek vele, hogy a mártírkodás nem megoldás, ha ennyire depi, menjen csoportterápiára a gyógyszer mellett, nehogy már ő terrorizálja a családot. sok sikert!
31/L
2009. júl. 29. 22:34
3/5 anonim válasza:
Szerintem anyukáddal beszéljél először. A húgodnak sem tesz jót, ha nem csinál semmit. Az én testvérem is depressziós és egyéb problémával is küzd, de az nem jó, ha bezárkózik, és teljesen passzívvá válik. Neki is jót tenne, ha valamit csinálna. Nem azt mondom, hogy mindent végezzen el ő, de egy keveset segíthetne.
2009. júl. 29. 23:30
4/5 anonim válasza:
Beszéld meg Anyukáddal, hogy ne hagyja, hogy ne csináljon semmit! Egyszer látogattam ismerőst az ideggondozóban, ahol durvább depressziós esetek vannak - tudod, mi van ott? Nem engedik ám őket a szobában gubbasztani! Persze, hogy még depressziósabbak legyenek! Foglalkozások vannak, festeniük, rajzolniuk stb. kell. A depresszióra adott gyógyszerek amúgy egy kalap sz.rt nem érnek, csak nagyon ritka esetekben, amikor valóban az agy szerotoninszintjében található az ok. Igenis fogjátok be a húgodat a házimunkába, emellett beszélgessetek vele, vigyétek ide-oda, ne hagyjátok, hogy beforduljon, mert rosszabb lesz. Néha persze hagyjátok békén, de ne az legyen, hogy állandóan becsukódzkodik a szobájába, mert az rosszabb lesz, hidd el!
2009. júl. 30. 13:24
5/5 anonim válasza:
De ismerős a sztori a vőlegényem húga pont ugyan ilyen. Csakhogy ő 20 éves és teljesen zakkant. Félre beszél de olyanokat hogy bemegy a ló az ablakon meg jönnek a kommandósok meg ilyesmi. Úgy beszél mindenkivel mint a kapcával de persze ő ezt nem fogja föl hogy mit csinál.
Valamelyik nap ott voltunk náluk. Úgy beszélt a barátommal mint a kapcával. Mondtam is felőlem lehet akármilyen dilis még egyszer így beszél agyon ütöm. Takarítás? Azt se tudja mi az? Vagy a libákat kergeti vagy a labdát rugdossa a kis gyerekekkel. Nem tud mosogatni se főzni se port törölni semmit. Nagyon ritkán ha elmos 4 tányért ennyi. A hugod is ilyen lesz előbb utóbb. De ha tényleg depis akkor adj neki időt. Az egy komoly betegség és rengeteg türelem és megértés kell hozzá. Csináljatok együtt mindent. Pl te mosogass ő törölgessen vagy fordítva. Segítened kell a hugodat nem pedig ártani neki. Tudom mert benne vagyok barátom által és majdnem én is bele estem. Szerencsére nekem volt ki segítsen kimászni a gödörből. Hidd el amit írok. Addig segíts a hugodnak amíg teheted. Lehet hogy egyszer késő lesz. A depresszió nagyon súlyos betegség.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!