Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » A testvérem árnyékában élek,...

A testvérem árnyékában élek, hogy lépjek ki belőle?

Figyelt kérdés

Mint, ahogy a kérdés mutatja, úgy érzem, hogy az ikertestvérem beárnyékolja az életem. Ő okosabb, vékonyabb, vagányabb, nagyszájúbb, mint én, és ezek tényleg igazak rá. Minden évben kitűnő volt: "a legkitűnőbb kitűnőnek" mondták a ballagáskor, van nyelvvizsgája, és 460 pontra hajt az érettséginél is. Most fogyott egy csomót, és valahogy vonzza az embereket. Anya kedvence, és a kis unokatesóink is mind felnéznek rá, és lesik minden szavát.

Ezek ellenére önző is nagyon, csak a saját dolgával törődik. Én ezt próbálom kompenzálni, de sokkal népszerűtlenebb vagyok, mint ő. Mind a suliban, mind minden máshol...

Egy ideig próbáltam lépést tartani vele, aztán rájöttem, hogy hülyeség ez a szememben kialakult verseny, szóval elkezdtem önmagam lenni, és mostanában az "egyedül a világ ellen" taktikát folytatom. Mosolygom, kihúzom magam, de igazából nem törődök mások véleményével, hanem csak úgy elvagyok a nagyvilágban, és egyre jobban vágyakozom a szabadságra, az otthontól való elszakadásra...

A kedvenc tantárgyam a magyar. Azonban kiderült, hogy 2 %-kal rosszabb lett az érettségim, mint neki, holott én voltam a legjobb belőle az osztályban. Már nem bírtam tovább, ezért írom ezt a kérdést. Tudom, hogy a siránkozás nem használ, szóval itt a nagy kérdés: "Mit tegyek?"

2013. máj. 20. 19:36
 1/10 hana :) válasza:
100%

Szerintem ne törődj többet vele.Nem azt mondom,hogy utáld meg csak kezdj el magaddal foglalkozni.Találj ki magadnak új stílust,térj el tőle,nem számít,hogy jobb leszel-e tőle,mint eddig,csak az a lényeg az egészben,hogy megváltozz.És ezt más is észre fogja venni!A tanulásban ne verseng vele,hisz mindenki azt tudja teljesíteni,amire képes,és ha Te 2%-al "rosszabbat" írtál,akkor annyit.Ha ezzel vagy valami ehhez hasonlóval kérkedni kezd,csak mond azt,hogy hihetetlen,hogy ikertestvérek vagytok,ez szánalmas,ha mindenben versenyezni akar veled.Hidd el ettől meg lesz sértve,mert ez a válasz majd azt bizonyítja,hogy csak egyoldalú a versenykényszer...

A másik pedig,hogy anyukáddal ne foglalkozz és azokkal akik őt istenítik... Kezd el tervezni az életed,-nem tudom,hogy hány éves lehetsz pontosan- hogy ha majd "elmész otthonról" akkor milyenre szeretnéd alakítani a jövőd! Ez a legfontosabb tanács,mert ha Te nem tervezed el és másra bízod,na az nem lesz jó! Fel a fejjel és ne törődj az utálkozókkal! Remélem megfogadod a tanácsom! :)

2013. máj. 20. 19:48
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

egyetértek az elsővel, ne vele foglalkozz, hanem a saját céljaidnak élj! olyan suliba menj, ami téged érdekel, olyan helyekre járj, ahol te jól érzed magad! különben is, nem hiszem, hogy egy helyre akartok továbbtanulni, saját baráti köröd lesz, gondolom mindketten kiszakadtok majd a környezetetekből, ez előnyödre válhat.

bár nem ikertesó, de az én tesóm élsportoló. egy darabig irigykedtem, hogy olyan marha büszkék rá a szüleink, aztán rájöttem, hogy az én hobbim/célom is ugyanolyan becsülendő, csak úgymond nehezebb vele kitűnni. fogd fel így. ő menő, te meg másban vagy értékes. nem szabad versenyezni, attól, hogy ikertesó, még más emberek vagytok.

2013. máj. 20. 20:06
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Igazad van, válj Lokivá,csinálj amit akarsz és igázd le a világot!! ;)

Viccet félretéve tényleg tedd azt amit szeretnél,az hogy ikrek vagytok nem jelenti,hogy ugyanaz a sors van nektek szánva. Csináld azt amiben jó vagy és ne méregesd magad hozzá.

2013. máj. 20. 20:36
 4/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindkettőtöknek. Ez a stílusváltás, és a saját magammal való foglalkozás folyamata már elkezdődött, csak még sok idő kell még hozzá, és persze a szeptember, hogy új helyen, új életet kezdjek...

A verseny meg szerintem csak az én fejemben él ennyire komolyan. Ő csak vigyorog egyet, hogy már megint jobb valamiben, aztán továbblép... Szerintem csak én keltem ezt a feszültséget, amit érzek.

Egyébként 18 évesek vagyunk, szóval jövőre megyünk egyetemre, ha minden jól alakul. Még szerintem: sajnos, de mindketten egy városba jelentkeztünk. Én az utolsó helyre ugyan bejelöltem egy másikat, egy főiskolát, ahová biztosan felvesznek, de az a baj, hogy nem tudom, érdemes-e lenne megváltoztatni a sorrendet, és azt első helyre rakni. Nagyon azt érzem viszont, hogy szükségem van egy ún. "csakazenyém" városra, ahová nélküle megyek. De ezen a jövőm múlik, és ezen az utolsó szakon még nemigazán látom ezt...

2013. máj. 20. 20:39
 5/10 A kérdező kommentje:
Loki? Mármint a Thor Lokija? Ezt még nem láttam, de most néztem meg a Bosszúállókat, és valahogy Tony Stark Vasemberje sokkal, de sokkal szimpatikusabb szereplő volt.
2013. máj. 20. 20:41
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Igen az övé, Skandináv mitológia némi Marvellel keverve igen jó. (Amúgy a Bosszúállók úgy üt igazán ha előtte végnézed a kapcsolódó filmeket.)

De hogy kicsit jobban érezd magad, én meg téged irigyellek, mert még semmit nem tudok az érettségi eredményeimről :)

2013. máj. 20. 20:57
 7/10 A kérdező kommentje:

Ne irigyelj, ez borzasztó így. Látod, emiatt is borultam ki... A legszívesebben visszacsinálnám... Az lett volna a legjobb, ha csak az eredményközlés napján tudtam volna meg.

Egyébként még tegnap elsírtam magam emiatt, de vigasztalás helyett majdnem leszidott az anyukám. A tesóm az emeltje után 3-szor is sírt, de mindig megvigasztalta. Egyszer azt mondta, hogy nem kellett volna, inkább le kéne szidnia, de mégse tette. Nos, ez most rajtam csattant...

2013. máj. 21. 08:34
 8/10 anonim válasza:
100%
am fiuk vagytok ?
2013. máj. 22. 15:21
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

figyu, én totál átérzem ezt a parát, ami most megy (mármint nem a tesós részt, bár azt is, fentebb már válaszoltam is, hanem az érettségiset.) tavaly érettségiztem , és esküszöm neked, hogy akárhány vizsgaidőszakot végigcsinálok, csak ne kelljen mégegyszer érettségizni. undorítóan nagy súlyt fektetnek rá a tanárok, a szülők elvárásokkal kergetnek, ráadásul a továbbtanulás is ezen múlik. pedig nem olyan nagy dolog ám ez az egész. valahogy mindig sikerül, és nincs olyan, hogy elszúrtál egy érettségit, mert az az érettségi nem a te tudásodon múlik, hanem egy pillanatnyi állapotot mér fel. ha nem sikerült jól, akkor sincs semmi veszve, az sem téged minősít, hanem azt a délelőttöt, amikor írtad. pl. ott van a magyar. tesódnak jobban sikerült. nem azért, mert jobb magyarból, mint te, hanem mert így sikerült. de nem szúrtad el.

különben is (és szerintem ez a legfontosabb része) most még fullosan hülyeség keseregni. nekem tavaly a közép magyarom (imádom a magyart) hihetetlen rosszul sikerült, a szövegértés részen buktam vagy 8 pontot, bár ebből max. kettőt tartok jogosnak, de mindegy (az esszém hálistennek maxpontos lett). valami nyolcvan-egykét százalékos volt. erre jött a szóbeli és feljavítottam 94re! az emelt törit 68-ról (katasztrófa, több napos bőgés követte) nyomtam fel 79-re. na, csak azt akarom mondani, hogy a java része még most jön. arra koncentrálj. és ne a tesódra. meg ne az írásbelikre. remélem, sikerülni fog:)

off. nekem amúgy tök fura, hogy ikertesóként nem vagytok egymás legjobb barátai, sülve-főve együtt. egypetéjűek vagytok amúgy? csak érdeklődök:)

2013. máj. 22. 15:39
 10/10 anonim ***** válasza:
Értelmes,intelligens embernek tűnsz,viszont érzelmileg is fel kéne nőnöd.Meg egyáltalán fel kéne nőnöd az élethez,ami nem egy hatalmas,szünet nélküli verseny csupán,a lazítás is része.Szerintem túl görcsös vagy és alul értékeled magad.Szert kéne tenned egy kis önbizalomra,és elsősorban a saját életeddel foglalkoznod,nem másokkal.
2013. aug. 9. 19:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!