A testvérem elítél, mert boldog párkapcsolatom van. Mit lehet tenni?
Amikor kicsik voltunk, folyton versengtünk, és mindig ő volt az okosabb, a népszerűbb, a szebb, a szüleink is különbséget tettek közöttünk. Mindig megpróbáltam lekörözni, de mára megtaláltam a saját területemet az életben, és rájöttem, hogy mások az erősségeink, más a testalkatunk, az érdeklődési körünk, és felesleges a versengés. Azt hittem, teljesen jól kijövünk, és kinőttünk ebből a dologból, de amióta komolyra fordultak a dolgok a barátommal (másfél éve vagyunk együtt), a nővérem lenézően és ellenségesen viselkedik velem.
A hétvégén, amikor a barátom is ott volt, azt mondta, nagy az arcom, és pofon vágott nyilvánosan, pedig egész hétvégén csipkelődtünk, és amíg csak ketten voltunk, semmi baja nem volt. Megalázónak éreztem a barátom előtt ezt az egészet, és egész este sírtam, de nem tudom, mit tegyek.
Irigy. Kerüld, amennyire tudod.
"Furcsa ember az irígy,
Torkán mérges a mirígy,
Egyszer úgy, egyszer így,
Az irígynek sohse higgy." (Weöres)
Nem elítél, kicsi lány, hanem irigyel, mint ahogyan előttem is írták, de piszkosul.
A pofonért nagyon keményen büntetném: amíg bocsánatot nem kér, addig szóba sem állnék vele, levegőnek nézném, minden alkalommal.
A szüleidet csókoltatom. Az ő bűnük, hogy eldurvult a helyzet, ez egyértelmű. Nem hagyd magad! Felnőtt korban már nem számít az, hogy ki a nagyobb pár évvel vagy ki a kisebb. Mindketten felnőtt emberek. Ha ezt a nővéred nem képes tudomásul venni, és pofozkodik, akkor ignorálni kell! Nem is létezik. Irigykedjen otthon, egyedül magának.
Senki pofonját nem szabad eltűrni, kislány.
Köszönöm a válaszokat, mind nagyon hasznos volt.
Ha ignorálnám, nem tudom, mennyire működne, mert én lennék a rossz, a hisztis és a gyerekes, de valamit mindenképpen ki fogok találni.
Inkább csak sajnálom, mert tényleg ő a szebb, a népszerűbb, satöbbi. Egész egyszerűen csak önbizalom hiányos, ezért nincsen neki még senkije.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!