Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Aki tudta, hogy "büfészak",...

Aki tudta, hogy "büfészak", amire megy, miért ment mégis oda?

Figyelt kérdés

Nem leszólás, én is hasonló helyzetben vagyok, sőt, gázabb. :/

Csak érdekel.

Sokakat látok itt, hogy egy klasszikus büfészakot kérdeznek, hogy mit tudom én, ponthatár mennyi lesz vagy hasonló, és a leírásban írják, hogy nem kérnek büfészakozást, meg leszólást. Ergó tudják, hogy az.

Mások válaszban írják, hogy tudják/tudták, hogy piacképtelen szak, de ők megpróbálják, mert ez érdekli őket.

Konkrét indokokra vagyok kíváncsi.

Ugyan tudta, de nem tette magáévá / reménykedett / nem volt jobb ötlete / túl későn tudatosult benne, és ezért nem volt már jobb ötlete etc ?

2013. máj. 9. 19:57
1 2 3 4
 31/33 anonim ***** válasza:
Egyébként én anno rossz tanuló voltam, és máig úgy gondolom, hogy én azok közé tartozok, akiknek nem lett volna való a felsőoktatás. Ezért anno én legszívesebben egy büfé főiskolára mentem volna, nem büfé szakra, mert érdeklődésem az világos volt, de szakon belül a leggagyibb képzések egyikére. Szüleim persze ebben nem voltak benne, ezért egy jó nevű egyetemre kerültem, ahol aztán sok szívással, de végül elvégeztem. De tudjátok mit gondolok? Hülye voltam, hogy nem a magam feje után mentem. Mert az én szakmámban többet ért volna a szabadidő, amikor hobbi szinten foglalkozok vele, mint az, hogy a szakmához csak közvetve kapcsolódó szórótárgyakkal szívjak. Ma, pár évvel a végzés után sokkal magasabb szinten lennék a szakmában, ha egy gagyi főiskolát választottam volna.
2013. máj. 14. 13:17
 32/33 anonim ***** válasza:

Van aki egy erősebb egyetem büfé szakában bízik..hogy neki lesz munkája mert xy egyetemre járt

Van aki egy büfé oktatási intézményt választ de nem büfé szakot..hátha akkor tud jobban elhelyezkedni majd.

Aztán hogy kinek van igaza nem lehet tudni, erről hogy kinek a stratégiája sikeresebb nem készült még felmérés.

2013. máj. 14. 14:06
 33/33 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Én is arra gondolok, hogy most könnyű suliba járok, sok a szabadidőm, így szakmai épülésre is használhatom (jó, szórakozás mellett). Ha meg a BME-n szívnék a szórótárgyakkal, amiknek a szívatáson kívül nem sok értelmük; az se lenne jobb.

A büfészak szerintem jellegénél fogva olyan...

Az én szakom olyan. Alig érdekel valakit. Egy nagy részt komolyabb szakra nem vettek fel, mások nem tudták eldönteni, mi érdekli őket. Nálam mindkettő fennáll.

2013. máj. 14. 20:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!