Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Aki tudta, hogy "büfészak",...

Aki tudta, hogy "büfészak", amire megy, miért ment mégis oda?

Figyelt kérdés

Nem leszólás, én is hasonló helyzetben vagyok, sőt, gázabb. :/

Csak érdekel.

Sokakat látok itt, hogy egy klasszikus büfészakot kérdeznek, hogy mit tudom én, ponthatár mennyi lesz vagy hasonló, és a leírásban írják, hogy nem kérnek büfészakozást, meg leszólást. Ergó tudják, hogy az.

Mások válaszban írják, hogy tudják/tudták, hogy piacképtelen szak, de ők megpróbálják, mert ez érdekli őket.

Konkrét indokokra vagyok kíváncsi.

Ugyan tudta, de nem tette magáévá / reménykedett / nem volt jobb ötlete / túl későn tudatosult benne, és ezért nem volt már jobb ötlete etc ?

2013. máj. 9. 19:57
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező! 6-os vagyok. igen lehetnétek az tény, de ne mondja már nekem senki hogy egy tizenévesnek kéne tisztában lennie azzal hogy mi is a nagyon piacképes szakma.Ezt az állam cseszi el azzal hogy olyan szakokat hirdet meg magas létszámmal aminek majd csak a negyede tud elhelyezkedni. (vagy még annyi sem). Előttem egy hozzászóló nagyon rátapintott a lényegre, a piacképes szakma mindig attól függ hogy miből van hiány. Lehet hogy te szeptemberben elkezdesz valamit ami most hó de jó, aztán mire befejezed fordul a kocka. A jogászok is mért vannak "lenézve" mért dolgoznak aprópénzért? (kezdők). Nem volt mindig így, ahogy előttem le írták volt idő mikor utánuk kapkodtak, most meg pont nem. Ezért is írtam hogy mi lenne ha mindenki IT-s lenne? Akkor hirtelen az is büfé lenne..ennyi.
2013. máj. 12. 15:38
 12/33 A kérdező kommentje:

Mondjuk ez a másik része.

Én tavaly-tavalyelőtt nem tudtam, kinek higgyek... Fórumokon - de ugyanígy élőben is! - sok ember szól le csupán azért, mert úgy hiszik, magas lovon ülnek. Ugyanakkor sokszor sajnos igazuk van a leszólóknak.

Azt nem tudom, hogy mit éri meg (színvonal terén):

Egy gyengébb helyen 4-es 5-ösnek lenni, közben van idő TDK-ra, önkéntesmunkára, konferenciákra meg minden túróra,

Egy erős egyetemen jó jegyeket szerezni, de örülsz, ha szökőévente a barátaidra, és évszázadonként a hobbijaidra marad idő,

Vagy erős egyetemen TDK, önkéntesség, de mellette ketteseid vannak ??

Én pár hónapja ezen gondolkozom, mindig más álláspont erősödik meg bennem.

2013. máj. 12. 16:16
 13/33 anonim ***** válasza:
Előttem szóló válaszolok..az arany középút a legjobb, mint midig. Éljél legyen időd szórakozni is, hisz sosem leszel többet a 20-as éveid elején. De azért ne arra kapd a diplomádat, hogy meg kell tanulni 10 a4-es oldalt egy tárgyanként. TDK nem akkora durranás, nem jelent olyan sokat mint amit gondolsz róla. Akkor oké ha nyersz is csak sima résztvevőként semmit sem ér a dolog. (én TDK-n versenyezem múlt évben, 5. lettem...pont annyi mint ha semmit sem csináltam volna)
2013. máj. 12. 16:32
 14/33 A kérdező kommentje:

Nyilván szórakozom is...

De szerintem a tanulás a legfontosabb.

És semmi extra ilyen szempontból a fiatalság.

Nem hiszek ezeknek a szólamoknak, sőt dühítenek is.

Attól, hogy valaki fiatal, attól igenis tanuljon meg mindent!! A maximumra törekedjen! És igen, próbálja úgy beosztani az idejét, hogy maradjon hobbira (nemcsak a társaság a fontos, a hobbi is) és teaházra, kávézóra, koncertre is.

Én épp azt látom, hogy az emberek általában tisztában vannak azzal, hogy szórakozni is kell, sőt, túlzásba viszik, általában nem tanulnak eleget, állandóan csak a szórakozás... Így egyáltalán nem a szórakozás jelentőségét kell hangsúlyozni, hanem a tanulásét... Szerintem.

De ezek a szólamok... Hogy a szórakozást hívják "élés"-nek, már ez dühít... Meg, hogy bulizz, ne vedd túl komolyan a tanulást (de!! vedd komolyan!!! lesz idő úgy is szórakozásra, max kevesebb, de az nem baj)

És felelőtlenségeket se KELL csinálni.

Inni például meg főleg nem KELL.

A TDK meg, ha más nem, arra biztosan jó, hogy megszeresd a szakmát, és egy részében többet tudj. Úgyhogy én nem szólnám le...

Neked nem jött be, de sokan pozitívan nyilatkoznak róla.

2013. máj. 12. 18:18
 15/33 anonim ***** válasza:
A TDK nem ér sokat? Első lettem, OTDK-n második és különdíjas...mióta ezt megnyertem azóta figyeltek fel rám a tanáraim és azóta kérik ki különböző kutatásokban a véleményemet. Szóval szerintem annak aki első, vagy OTDK résztvevő, igen is sokat ér. Viszont az egyetemi éveken kívül, akkor van jelentősége ha pl. kutatni/tanítani akar az illető, vagy tudományos pályán is mozogni akar, tanulmányokat írni stb. A munkáltatók akkor ezt értékelik.
2013. máj. 12. 18:58
 16/33 anonim ***** válasza:
És ahogy írta is a kérdező, arra is nagyon jó h megszeresd a szakmád, és egy konkrét területbe jobban elmélyülj, és megmutathasd esetleg az ország legjobb tanárai előtt a tehetséged.
2013. máj. 12. 18:59
 17/33 anonim ***** válasza:
Az ország legjobb tanárai előtt? Ugyan. Az életben semmit sem számít, az egy munka amíg megcsinálod, felkészülsz az előadásra, és a lehetséges kérdésekre. Utána el lehet felejteni az egészet. Ez csak most tűnik neked annyira nagy dolognak. (én már a 40-es éveimben járok és tudom mi mit ér és számít) Ez pont semmit, a személyiséged lesz a döntő az adott munkahelyen. Ha olyan törtető, és rátarti vagy akkor sehol sem lesz jó helyed az életben.
2013. máj. 12. 19:22
 18/33 anonim ***** válasza:
Hát egy OTDK a legjobb tanárok előtt megy. És pl. a TDK első hely később pontot ad a PhD jelentkezésnél is, meg ugye önálló publikáció. (nekünk legalábbis publikálták)
2013. máj. 12. 20:17
 19/33 A kérdező kommentje:

Olyan szakokról beszélünk, amelyekkel bőven 1% alatt van a szakmában elhelyezkedők aránya. 1% alatt két éven belül elhelyezkednek szakmában, a maradék 99% soha.

Ott azért szerintem számít, mi van a CV-ben. Bár ki tudja...

De én nem tudom elképzelni, hogy egy üresebb CV a nyerő...

A szakma szeretetét továbbra is tartom.

Például az én szakom tipikusan olyan, hogy a végzettek zöme úgy érzi, semmire se volt jó, mivel mindenbe belekóstolt, de semmihez se ért igazán.

Ilyesmi szakon végez egyik jó barátnőm is, totál így érez ő is. Nem tudja, az elmúlt három éve mire volt jó. Ő bánja, hogy nem tette jobban oda magát.

Nem tudom, de úgy érzem, ha valaki TDK-zik, tehát elmélyed egy számára szimpatikus területben, plusz szakkollégiumban is elmélyed pár területben, plusz hajt a gyakornoki melókra (ami igen nehéz manapság), akkor talán meglátja, mire is jó igazán a szakmája. Akkor talán nemcsak azt fogja látni, mire nem jó, talán érteni fogja, mire volt jó, hogy mindenről tanult, mindenbe belelát, és miért nem baj, hogy semmihez se ért igazából.

Tudom, nincs tapasztalatom.

De én inkább a törtetéssel akarok rossz tapasztalatot szerezni (ha úgy alakul...), mint kövessem a másokon már látott másik, egyértelműen rossz példát, miszerint a suliban négyes-ötösöket szerez ugyan, de mégse tudja, mire volt jó a szakja.

(Amúgy az illető másik szakra jár, de ugyanilyesmi mindent de semmit menedzsertípus, mint az enyém)

2013. máj. 12. 20:32
 20/33 anonim ***** válasza:
Igen, de a diákok hány százaléka fog PHD képzésre jelentkezni? 1-2-3 % max. Legtöbben munkát akarnak vállalni egyetem után. Ott meg a tanulmányi verseny csak egy pont a CV-ben, már ez elő héten senki sem nézi hogy vállaltál e bármi plusz feladatot egyetemen, hanem azt hogy tudsz beilleszkedni a kollégák közé, hogy veszed fel a munkahelyi ritmust.
2013. máj. 12. 20:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!