Más hogy oldja meg a tanulást? Tudom, hogy béna vagyok, de nincs időm ennyi mindenre.
Reggel 7-kor kell elindulnom itthonról, hogy elérjem a buszt, így már olyan 6 óra felé felkelek reggel, hogy legyen időm rendesen megmosakodni, felöltözni, stb. Viszont ha ennyire korán felkelek, egész nap álmos vagyok és az iskolában se tudok nagyon figyelni. Ám ha egy fél órával tovább alszok, még arra sincs időm, hogy bekapjak valami kis kaját reggelire, és van, hogy csak ilyen fél 5 körül kerülök haza délután, és hát addig nem eszek semmit, ugyanis van, hogy anya nem ad pénzt reggel, mert hamarabb megy el, a suliban meg nem is kajálok, mert egyrészt rohadt drága, másrészt én nem eszem meg azt a moslékot, amit ott adnak.
Aztán hazajövök, örülök, hogy végre hazajöttem és tudok enni, egy picit szórakozni, utána megpróbálom megtanulni, amit lehet, viszont van, hogy így este 11-ig tanulok, mert nem értem, ráadásul reggel is korán keltem és már így du. tök álmos vagyok, nem hogy este 11-kor, és majd' leragad a szemem, már felfogni sem bírom, amit elolvastam. Viszont most nézzetek hülyének, de amikor hazajövök és utána rögtön leülök tanulni, már szószerint fáj a fejem a gondolkodástól, mert az iskolában is végig tanultam, meg minden, aztán hazajövök és ismét azt csinálom... Az meg azért elég káros lenne, ha napi rutinként fájdalomcsillapítókat szednék.
És a legrosszabb, hogy így se érek semmit, mert pl. matekból eddig csak 1-eseim megegy 2-esem van. Mondjuk az már azért lehet, mert rájöttem, magamtól sokkal jobban meg tudom tanulni ezeket a matek számolásokat, stb. És hát elég szar érzés, mikor matekdogát írunk, semmit nem tudok, majd matek óra után egy külön lapra számolgatok és rájövök, hogy hogy kell, de mostmár úgy is késő...
Szerintetek hogy oldjam meg, hogy legyen időm normálisan mindenre? És az miért van amúgy, hogy a sok tanulástól fáj a fejem?
14l
Miért csak fél 5-re érsz haza?
Meddig tart a tanítás? (Nem hiszem el, hogy minden nap fél 5!)
Előző este csomagolj másnapra reggelit magadnak.
Az baj, ha végig alszod az órát mert lelebegtet ott lehet megtanulni.
Mikor voltál utoljára szemvizsgálaton?
Mennyit sportolsz egy héten?
ahogy hazaérsz,rögtön vedd elő a tanulnivalót,ha előtte lazulsz,nehezebb lesz belerázódni,amikor hazaérsz még a fejedben van. akkor is írd meg a leckét ha pl 1 hét mulva kérik,pont amiatt h még friss amit tanultál. miért tart addig a suli? tanulószoba vagy különóra? most vagy 8-os? mert most kell akkor nagyon belehúznod,ha különórázól hagyd most,ha tanulószobás vagy akkor ott tanulj amennyit csak lehet. este már semmi értelme.
vannak tanulási technikák amikkel könnyebb a tanulás,keres rá neten
Nem ilyen egyszerű, előbb tudni kéne, mit csinál fél 5-ig minden nap. Szellemi vagy fizikai tevékenységet? Én elhiszem, hogy nem lehet napi tizenakárhány órát végigkoncentrálni. Amit nem hiszek el: hogy nem maradt ki semmi a történetből.
A kérdező valamit nagyon rosszul csinál, de amíg nem írja le a teljes napját/napjait, senki nem fog tudni érdemben segíteni.
Meg hát az a nagy helyzet, hogy ha 6 és 7 között reggelizik, és fél 5-kor lát kaját legközelebb, valóban nem lehet sem koncentrálni, sem tanulni, sem jól dogát írni, sem figyelni, sem tanulni.
Létezni is nehéz...
Az éheség eleve elég ahhoz, hogy ne tudjon figyelni és fáradt, álmos legyen. Az autó se megy, ha nincs üzemanyag.
Moslék ide, pénz oda.
OFF: Nektek is csinál olyat, h megírjátok aztán szépen nem küldi el?
Nah leírom még 1x...
Én is így jártam aztán szépen csesztem az egészre! Amúgy sincs jó agyam, nehezen tanulom meg a dolgokat ezért az otthoni házival le van tudva minden, inkább órán jobban figyelek. Leckét sokszor rögtön óra után megírtam vagy, pedig ha elmaradt akkor óra előtt éppen. Én is 11-be volt mikor este 5-ig volt órám, másik nap este hatig, mert a suli kötelező búzaságain is részt kellett volna venni, nah arról mindig ellógtam! (Nem osztályoztak belőle senkit, rajzfeladatos óra volt csak a sulifőnökség heppje volt, h maradjunk). Nah én így oldottam meg és nem lettek rosszabb jegyeim.
Köszönöm a válaszokat.
Azért szoktam addig bent lenni, mert van ilyen külön énekóra a suliban, és hát oda járok, mert egy olyan suliba akarok majd továbbmenni, ahol számíz az énektudás is...mert színész akarok lenni, ezért fontos, hogy oda járjak.
Mondjuk elég érdekes, amit 14:41 írt, ugyanis eredetileg szemüveges lennék, csak a szüleim nem vesznek szemüveget, mert nincs rá pénzünk. És így jobban belegondolva, lehet emiatt fáj a fejem.
Sportolni nem sportolok semmit, nem engedik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!