Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért veszik a szüleim ennyire...

Miért veszik a szüleim ennyire komolyan a tanulást?

Figyelt kérdés

Múlthéten beteg voltam, így el akartam menni orvoshoz, mire a szüleim hatalmas patáliát csaptak, hogy úristen, akkor nem megyek iskolába és akkor összedől a világ...

Már nem azért, de ha taknyosan, torokfájással és köhögéssel, valamint hőemelkedéssel megyek iskolába, nem csak magamnak, hanem a körülöttem lévőknek is rosszat teszek...

A másik meg az, hogy amit az iskolában tanulunk, annak a felét nem fogom soha az életben használni. Főleg úgy, hogy csak 2 napot hiányoztam és azon a 2 napon milyen óráink voltak? Tesi, Rajz, Ofő, Technika és Infó (Infó órán már évek óta csak ilyen power-pointos bemutatókat csinálunk, asz osztályfőnök meg soha nem mond semmit, mindig mindent más tanároktól tudunk meg...). Ja meg asszem volt német is, ami szintén könnyű órának számít, főleg úgy, hogy a tanárunk épp múlt héten hiányzott egész héten át, mert olyan dolga volt. És ezeken kívül még volt töri, matek és irodalom, ill. nyelvtan. De amúgy egyikből se vettünk újat a 2 nap alatt.

Na mindegy. És amúgy máskor is, amikor beteg vagyok, a szüleim akkor is jeleneteket rendeznek, hogy nem mehetek el orvoshoz, különben ezt meg azt csinálják velem, blabla. Hát jó tudni, hogy ennyit számít nekik az egészségem...

Most tényleg nem értem, miért akkora nagy baj, ha 1-2 napot hiányzok, úgyis megkérdezem a többiektől, hogy mit csináltak, és bepótlom.

Miért ennyire fontos nekik, hogy még betegen is, de minden egyes nap ott legyek az iskolában és az átlagosan napi 6 órából 4-en csak a fölösleges hülyeségeket hallgassam? Miért?

15l

2012. okt. 22. 17:46
1 2 3
 1/21 anonim válasza:
31%
Remélhetőleg csak jót akarnak neked azért csinálják, plusz ez a te életed, magadért tanulsz úgyhogy neked kéne eldöntened hogy hogyan viszed ezt véghez, de azért egy két hét hiányzás még nem a világ vége.
2012. okt. 22. 17:57
 2/21 A kérdező kommentje:
Én is ezt mondom, hogy most nem fog összedőlni a világ, ha 1-2 napot hiányzok, mégis mekkora veszekedést tudnak ebből is csinálni.
2012. okt. 22. 18:06
 3/21 anonim ***** válasza:
Az én szüleim is ilyenek sajnos. Bezzeg a nagyszüleim komolyabban veszik a dolgokat. Nem tudok mit csinálni ellene sajnos. 15/f
2012. okt. 22. 18:08
 4/21 anonim ***** válasza:
38%

Talán azért, mert ők betegen is elmennek dolgozni.

mert jönnek a csekkek, amit be kell fizetni.

Talán azért, mert Neked jobb életet szántak mint az övéké..

Talán, mert bíznak abban, ha tanulsz,jobb állásod lehet.Több fizetéssel.

Talán azért, mert az életre akarnak nevelni..

Talán azért, mert csak az boldogul, akinek szakmája, tudása van..

Talán azért, mert biztonságba szeretnének tudni, ha ők már nem lesznek...

Talán, mert ha csövesként, munkanélküliként élsz, még a sírba sem tudnának nyugodni..

Talán röviden ennyi...

2012. okt. 22. 18:51
 5/21 anonim ***** válasza:
77%
4-es! 15 éves a kérdező, szóval nem kell neki azért bemenni suliba, hogy be tudja fizetni a csekket. -.-
2012. okt. 22. 19:56
 6/21 anonim ***** válasza:
40%

"Talán azért, mert ők betegen is elmennek dolgozni.

mert jönnek a csekkek, amit be kell fizetni." - erre irtam.

2012. okt. 22. 19:57
 7/21 A kérdező kommentje:

zohan123 Megértelek :| És köszi a választ

18:51 Szóval most csöves leszek, amiért hiányoztam pár napot? Ezek szerint te még lázasan is mentél iskolába? Gratulálok hozzá, remélem az osztálytársaid is örültek neked, hogy odamentél megfertőzni őket :)

2012. okt. 22. 20:05
 8/21 anonim ***** válasza:
48%

Kösz a lehurrogást. Szülőként írtam...

Mert egy szülő csak jót akar..

Azt csináltok amit akartok.

Kár az energiámat pazarolni rátok.

Jó éjszakát !

2012. okt. 22. 20:13
 9/21 A kérdező kommentje:
Tényleg? :) És ha már úgy is ennyire okos vagy, elmagyaráznád, mi a jó abban, ha betegen elküldöd szegény gyerekedet az iskolába, hátha ott majd összeszed még valami fertőzést a többi olyan okos szülő gyermekétől, aki szerint 2 nap hiányzás is a világvége és ha szerencsétlen gyereket otthagyták volna pihenni, már rögtön csöves lett volna belőle?
2012. okt. 22. 20:36
 10/21 anonim ***** válasza:
34%

Nem vagyok ennyire okos..Kérlek, ne sértegess.

Választ kértél, válaszoltam.

Nem fogok magyarázkodni. Szülő szempontjából írtam.

Két lányom van, idősebbek mint Te. Külföldre mentek dolgozni,mert itthon nem kapnak annyi fizetést, hogy megéljenek. Eddig anyagilag is támogattam őket..már a rokkant nyugdíjamból nem tudom.

Ha tudnám még őket támogatni, szerinted elmentek volna a világ másik végére? Lehet, már soha nem látom őket többet..Most sírok..bőgök. Szar az élet.

2012. okt. 22. 20:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!