Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért veszik a szüleim ennyire...

Miért veszik a szüleim ennyire komolyan a tanulást?

Figyelt kérdés

Múlthéten beteg voltam, így el akartam menni orvoshoz, mire a szüleim hatalmas patáliát csaptak, hogy úristen, akkor nem megyek iskolába és akkor összedől a világ...

Már nem azért, de ha taknyosan, torokfájással és köhögéssel, valamint hőemelkedéssel megyek iskolába, nem csak magamnak, hanem a körülöttem lévőknek is rosszat teszek...

A másik meg az, hogy amit az iskolában tanulunk, annak a felét nem fogom soha az életben használni. Főleg úgy, hogy csak 2 napot hiányoztam és azon a 2 napon milyen óráink voltak? Tesi, Rajz, Ofő, Technika és Infó (Infó órán már évek óta csak ilyen power-pointos bemutatókat csinálunk, asz osztályfőnök meg soha nem mond semmit, mindig mindent más tanároktól tudunk meg...). Ja meg asszem volt német is, ami szintén könnyű órának számít, főleg úgy, hogy a tanárunk épp múlt héten hiányzott egész héten át, mert olyan dolga volt. És ezeken kívül még volt töri, matek és irodalom, ill. nyelvtan. De amúgy egyikből se vettünk újat a 2 nap alatt.

Na mindegy. És amúgy máskor is, amikor beteg vagyok, a szüleim akkor is jeleneteket rendeznek, hogy nem mehetek el orvoshoz, különben ezt meg azt csinálják velem, blabla. Hát jó tudni, hogy ennyit számít nekik az egészségem...

Most tényleg nem értem, miért akkora nagy baj, ha 1-2 napot hiányzok, úgyis megkérdezem a többiektől, hogy mit csináltak, és bepótlom.

Miért ennyire fontos nekik, hogy még betegen is, de minden egyes nap ott legyek az iskolában és az átlagosan napi 6 órából 4-en csak a fölösleges hülyeségeket hallgassam? Miért?

15l

2012. okt. 22. 17:46
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Ezt nagyon sajnálom, de abban is van valami amit a kérdező ír. Nem mehet el betegen iskolába.
2012. okt. 22. 20:58
 12/21 anonim ***** válasza:
Persze, minden szülő csak jót akar.. Hagyjuk már.
2012. okt. 22. 21:14
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
Az érthető, hogy fontos neki a tanulás, de ha rosszul vagy, nem tudsz koncentrálni, semmi értelme bemenni még fontos napra sem. Nyilván jót akarnak neked, de próbáld megmagyarázni, hogy ha betegen bemész, egyrészt megfertőzöl másokat, másrészt ha véletlenül dogát írtok vagy kihív a tanár, elronthatod mert a betegségtől nem tudsz figyelni, pedig ha otthon szépen kihevernéd, bepótolnál mindent, akkor sokkal jobban sikerülne.
2012. okt. 22. 22:28
 14/21 anonim ***** válasza:
10%

"az iskolában és az átlagosan napi 6 órából 4-en csak a fölösleges hülyeségeket hallgassam"

Miért probléma az, ha a kérdező egy sötét bunkó marad?

Valakinek a wc-ket is ki kell majd pucolnia...

(Bár már azokat az állásokat is a büfészakon végzett diplomásokkal töltik fel.)

2012. okt. 23. 07:02
 15/21 anonim ***** válasza:
Amúgy szerintem ez nem egy verseny, hogy kinek szarabb. Le lehetne már állni. Miért olyan nagy baj hogyha beteg valaki és otthon szeretne maradni? Nem évi 250 órai hiányzásról van szó..
2012. okt. 23. 09:15
 16/21 anonim ***** válasza:
91%
Szerintem eléggé nagy baj, hogy ha az egyetemen nem értik meg, hogy valaki beteg és otthon kell maradnia. Kérdezőnek nem lesz attól rosszabb sorsa, hogy kihagy pár napot.
2012. okt. 23. 09:28
 17/21 anonim ***** válasza:

Összeszarom magam. Aki normális választ ad 30% aki meg igazat ada kérdezőnek 100%..

Kérdező,nem muszály tanulni, ahogy dolgozni se muszáj.

Utálok tanulni de nyomatom, mert magamnak akarok egy jó és boldog életet, ami belefér akár 2 autó, nyaralni menni minden évben. Csak jót akarnak neked, de te nem akarod úgylátom.

2012. okt. 23. 23:28
 18/21 anonim ***** válasza:
De ha egyszer beteg akkor nem suliba kell mennie, hanem orvoshoz.
2012. okt. 23. 23:30
 19/21 anonim ***** válasza:

Ahhoz viszont nem "beteg" a kérdező, hogy ide írogasson,

és minden normális választ lepontozzon?!

2012. okt. 24. 08:24
 20/21 A kérdező kommentje:
Ismered azt a szót, hogy múlthéten?
2012. okt. 24. 15:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!