Most komolyan nekem kell csinálnom mindent?
1 hete kórházban van anyukám, trombózisa van. Még 2 hétig bent tartják és utána még 6 hétig feküdnie kell itthon.
Ő nem dolgozik, tehát ő csinált itthon mindig mindent.
Most viszont rám hárult az egész háztartás vezetése.. Apámnak kimerül annyiban, hogy bevásárol 2 naponta, és akkor ő odavan, hogy hú mennyit tett...
Én mosogatok, főzök (akkora üvöltözés van, ha nincs főtt kaja..), takarítok MINDENHOL, még apám ágyát is nekem kell összerakni..
Van egy húgom, de ő meg egy hisztis liba, fél óráig könyörögtem, hogy mosogasson el, és még el is tört 3 poharat... Gondolom nekem kell majd venni is...
Annyira elegem van már, egész hétvégén takarítottam, főztem a mai hétre, a tanulás most az utolsó helyen van, pedig idén előrehozott érettségizek.
5-kor kelek, takarítok itt az emeleten, 6-kor indulok, hazaérek legjobb esetben fél 4-kor, főzök, stbstb, este 7-kor tartok ott, hogy végre leülhetek, de akkor meg már hulla vagyok. A mai az első nap, amikor tanulhattam végre meg ideülhettem kicsit kikapcsolódni, de ezt is csak azért, mert ellógtam suliból :(
És hát a lényeg, hogy mit tegyek??
Az nem lehet megoldás, hogy nem csinálom meg, apa képes megverni. Baromira lusta, de azért zavarja a rendetlenség, de ő nem tesz rendet...
Nem kell mindent neked de azért most kell a segitség.
Apád meg a tesod dalgaihoz ne nyúlj, takaritani a hétvégén kell másokat is bevonva, jó apád meg felnőtt majd föz magára.
Mivel vannak olyan emberek, akik szerint a házimunka csak a nők dolga és mivel anyukád a betegsége miatt nem tudja megcsinálni és te vagy az idősebb testvér, így igen, neked kell megcsinálni. Legalább is apukád részéről.
Amúgy mennyi idős a húgod? Mert ő is besegíthetne. Apukád után meg ha ennyire nem zavarja a kupi, akkor pakoljon maga után.
De a tanulás kárára azért nem kell, hogy menjen a dolog.
Főzz olyanokat, amik hamar kész vannak, vagy főzz olyan mennyiséget, hogy ne kelljen minden nap főzni, ha esetleg annyira fáradt vagy, akkor lehet hideg kaját is enni, mosni, takarítani pedig tudsz hétvégén is.
"Képzeld el, hogy ez eddig mind az anyukádra hárult, és nem kapott segítséget.."
Igen, de az anyjának nem kell iskolába járnia, + a tehetetlen férjét magának választotta, gyerekeket is ő szülte, hugit ő kényeztette el. A kedves apukának kellene átvennie a feleség helyét, ahelyett, hogy áttolja a nagylányára az egészet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!