Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Megy valaki most ősszel emelt...

Megy valaki most ősszel emelt bioszra?

Figyelt kérdés
Hogy álltok a tanulással?? Hogyan tanultok, és hol tartotok??

2012. szept. 17. 21:56
 81/95 anonim ***** válasza:

na voltam szóbelin istenem sikerült kihúznom egy tök idétlen tételt pfff illetve inkább "félig" idétlen tételt

idegrendszer-agykérgi működés- hang mint ingerület útja-fültől halántéklebenyig stb..ez jó is volt

voltak fogalmak dendrit, idegsejt, rost, dúc stb.. ez még korrekt, velőshüvelyes axonról volt szöveg miért fehér, mi az élettani jelentősége, ja amúgy az volt az alap téma h a fésű hang/szó hallatán eszünkbe jut a fésülködés vagy vmi iylesmi a lényeg h mozgatókéreghez is köze van interneuronok stb. ez nemvolt vészes

amit nem tudtam h mi a különbség az axon és a dendrit között amellett h az egyik hosszabb-rövidebbet leszámítva

meg melyik betegség jár a velőshüvely pusztulásával hát itt mondtam mindent alzheimert, parkinsont végső elkeseredésembe bár tudtam h az nem lesz jó, persze mostanra eszembe jutott h sclerosis multiplex fúúú de hülye vagyok......

a másik a tó szukcessziós folyamata volt áhh ez egy akkora fos volt, egy horgásztóba szennyvizet engednek mi történik?! hát vázlatokban elmondtam h eutrofizáció meg O2 hiány meg először elszaporodnak a növények sok szerves anyag végén pusztulás stb... de ennél részletesebben kellett hát nem tudtam, meg milyen eukarióta tisztítja a vizet mondjak pl papucsállatka az jó is volt, meg nem tudtam h miért fontos a nád szerepe?!

egyébként szukcesszió fogalmat el kellett mondani, végigvezetni zárótársulásig egyébként nálam mindig bejön ez a murphys dolog amit kevésbé nézek át azt húzom de csak a biosznál na mindegy tavasszal újramehetek juhééééééééééé :D

egyébként az írásbelin még elismerem h nem lehet mindenkinek megfelelni mindih lesz akiből felháborodást vált ki, de a szóbeli az áhh szerencse is kell h pöpec témát húzz egyszer csak bejön ebben reménykedem bár lehet nem kellene de eltudom képzelni h egyszer úgy jövök ki h na igen ezt jól elmondtam mekkora mázlista vagyok :D xD

ti mit húztatok?

2012. nov. 10. 12:24
 82/95 anonim ***** válasza:
Hát..én is csodás tételt húztam..mikor megláttam, hogy hazai fás erdős társulások, azt hittem rosszul leszek..:D Mondom ilyen a világon nincs..ráadásul nem konkrétan kérdeztek rá, hogy jellemezzem ezt meg ezt, hanem volt egy szöveg, hogy valami kirándulócsoport két féle erdőben járt, egyik alacsonyabban másik magasabban, egyik kettös lombkoránájú, másikban csak egy lombkoronaszint van. Nah és ebből találjam ki melyik kettőről kell beszélnem... köszi..szóval tippeltem kettőt..és próbáltam úgy beszélni róluk,mintha 100%ig biztos lennék benne, hogy erről kell beszélni..:D később kiderült hogy az egyik nem az volt amiről kellett volna, de hagyták h beszéljek szépen róla..nem szóltak semmit véletlen se..:P igazából végig csendben voltak..egykettőt kérdeztek..de én tudtam, hogy hülyeségeket mondok, meg többmindent kéne. Szóval nagyon rossznak érzem. Második rész meg valami autofágokról szólt, ott sem nagyon vágtam mivan..már sírhatnékom volt kidolgozás közben. Mondom nem lehetetek ilyen szerencsétlen. Pápá 87%..:P túl szép volt..nehogy már megtartsam véletlenül is...
2012. nov. 10. 13:37
 83/95 anonim ***** válasza:
Ma voltam szóbelizni. K*rva sz@rul sikerült :S kihúztam a világ lesz@rabb tételét: a vírusokról volt egy szöveg (ez úgy ahogy ment) meg a halakról kellett vmit összehozni, de konkrétan fogalmam nem volt róla. Talán nem rontottam le a 65 %-om, de hát semmi értelme nincsen. A tavaszi 66 lett szóbelivel együtt. Már lassan ott tartok, hogy lemondok az egészről. Nem akarok megint menni májusban, direkt azért voltam most, hogy tavaszra "csak" a kémia maradjon. Nem tudom mi lesz .:(
2012. nov. 12. 14:41
 84/95 anonim ***** válasza:
Ne keseredj el! Ne add fel, nem rajtad múlik. Szar az egész rendszer, de ha van még egy lehetőséged tavasszal, mindenképp használd ki. Ha az se sikerül, akkor megértem ha lemondasz róla. De nem veszítesz vele. Max pénzt, de ha sikerül, az kárpótol mindenért..:)
2012. nov. 13. 12:31
 85/95 anonim ***** válasza:

fúúúú pedig őszintén reméltem hogy legalább egy ember lesz aki szerencsével jár és vmi pozitív dolgot ír ide.

engem inkább az aggaszt hogy hogy fogok kifizetni 46ezret és kitudja fogják e még emelni.......

ma elkezdtem kémiázni hát csodásan bealudtam a könyv felett :D

2012. nov. 14. 20:24
 86/95 anonim válasza:
hát akkor én pozitívumot fogok írni...:) már előbb is írtam ide, én most mentem először biosz emletre (12.es vagyok). az írásbelim 84% lett. szóbelinél jó tételt húztam. az A-ban volt az emberi szív felépítése, vér útja, meg az ingerület útja a szimpatikus és a paraszimpatikus idegrendszerben. a B tétel pedig a humán genom projektről szólt, kérdések között volt fehérjeszintézis is, meg hogy miért "szeretik" a muslicákat a kutatók. néhányat kérdeztek is, szinte mindenre tudtam válaszolni, szóval szerintem jó lett a szóbelim, és felhúztam vele úgy 88% körülire.
2012. nov. 14. 22:44
 87/95 A kérdező kommentje:
Nagyon ügyes vagy, gratulálok neked :) Nem tudjátok véletlenül hogy a tavaszi kémia emeltre kell fizetni?? Azt tudom h a bioszért kell mert tavasszal újra megyek mert ezt is elrontottam :( de kémiából szintemeltet fogok tenni, Van nappalis jogviszonyom.
2012. nov. 14. 22:53
 88/95 anonim válasza:

Okj-sra jársz?? Vagy hogyan van nappalis jogviszonyod?? :) Szerintem akkor nem kell, de azért kérdezz utána.

Egyébként ki mihez kezd az év hátralévő részében a tanuláson kívül?? :)

2012. nov. 20. 11:46
 89/95 A kérdező kommentje:
igen okj-ra járok közbe meg tanulok az emeltekre.
2012. nov. 20. 20:47
 90/95 anonim ***** válasza:

elsősorban ügyes vagy és szerencsés is!

most voltam a tanusítványt átvenni összességében 75% lett :/

egy illetőt ki is emeltek mert 84% bioszt írt azt hiszem, kicsit irigyeltem is, most már nem is ideges vagyok csak csalódott nem tudom mit csináljak........

2012. nov. 22. 19:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!