Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Ha nem kapok többletpontokat,...

Ha nem kapok többletpontokat, fellebbezhetek?

Figyelt kérdés
Arról lenne szó, hogy felvételiztem idén de nem vettek fel, ezért írtam egy fellebbezést, amit elutasítottak, ezért nem kaptam többletpontokat. Viszont, idén jelentkeztem harmadszor,(eddig mindig megkaptam a pluszpontokat) a jogszabályok pedig nem változtak, csak az Oktatási Hivatal ügyvédei úgy döntöttek, hogy idén másképp értelmezik a jogszabályokat. A kérdésem lényege az lenne, hogy érdemes-e bíróságra vinnem az ügyet?
2011. aug. 27. 00:29
1 2 3 4 5
 41/49 A kérdező kommentje:

BGF-re jelentkeztem marketing szakra. 401 a ponthatár, nekem 392 pontom van (idén is elég lett volna, ha nem csökkentik a nyelvvizsgákért járó többletpontokat.)

De amúgy nem értem mit kell ezen magyarázni, ha adott a lehetőség h plusz pontokat kapjak, akkor miért ne használjam ki?? A Jogszabályok alapján megjár. ÉS nem mindig az OH-nak van igaza, ahogy azt egy korábbi hozzászóló példákkal is igazolta.

Az eredeti kérdésemben ügyvédek, vagy jogot végzett személyek segítségét kértem, itt szó nem volt fellebbezésről :D Na mind1. Ez egyébként olyan többeltpont lenne, ami szaktól nem függ. Eddig mindig megkaptam, idén nem változott a joghszabály csak az ügyvédek úgy döntöttek h másképp értelmezik. Ezért szerettem volna segítséget kérni, hátha egy olyan személy aki alaposan ismeri a jogot az meg tudja mondani h mi számít középiskolai tanulmánynak.

Jah és nem mindig ezt a szakot jelöltem meg, viszont én már kezdetektől fogva ide akartam jönni, csak a szüleim nem engedték. Most végre szembeszálltam velük és azt tettem amit én akartam, erre pont most áll mellém a balszerencse. -.-

2011. aug. 27. 23:02
 42/49 anonim ***** válasza:
Melyik jogszabály alapján döntöttek, azt nem tudod véletlenül? Mert bár vannak joghézagok, de nem ekkorák, hogy az ügyvédek kedvükre értelmezhessék évről évre máshogy
2011. aug. 27. 23:10
 43/49 A kérdező kommentje:

"Hátrányos helyzetű az a jelentkező, aki felvétel esetén a beiratkozás időpontjában huszonötödik életévét nem töltötte be ÉS

- aki után középfokú tanulmányai során rendszeres gyermekvédelmi támogatást folyósítottak, és/vagy

- középfokú tanulmányai során rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosult"

Ezért 20 pont jár.

Korábban már leírtam, hogy mi volt a probléma, a dátumok nem stimmelnek az OH szerint.

2011. aug. 27. 23:18
 44/49 anonim ***** válasza:
Ez elég egyértelmű, ezen nem tudom mit tudtak hol így, hol úgy értelmezni...
2011. aug. 27. 23:23
 45/49 A kérdező kommentje:
Hát gondolom azt h ők most a hivatalos tanévkezdetet nézték, nem pedig a jogviszony létrejöttét. :/
2011. aug. 27. 23:25
 46/49 anonim ***** válasza:
Szerintem a jogviszony létrejöttét kell nézni, annak van értelme.
2011. aug. 27. 23:41
 47/49 A kérdező kommentje:
Szerintem is :) Megfogadom az egyik válaszoló tanácsát, felkeresem a jogsegélyszolgálatot. Aztán lesz ami lesz. :S
2011. aug. 27. 23:46
 48/49 anonim ***** válasza:
lehet, már nem aktuális, de ha 3 hónapig kaptad, akkor az nem számít rendszeresnek, nem?
2012. okt. 14. 14:29
 49/49 A kérdező kommentje:
De rendszeresnek számított, nem az volt a baj :D
2012. okt. 16. 08:10
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!