Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Ha nem kapok többletpontokat,...

Ha nem kapok többletpontokat, fellebbezhetek?

Figyelt kérdés
Arról lenne szó, hogy felvételiztem idén de nem vettek fel, ezért írtam egy fellebbezést, amit elutasítottak, ezért nem kaptam többletpontokat. Viszont, idén jelentkeztem harmadszor,(eddig mindig megkaptam a pluszpontokat) a jogszabályok pedig nem változtak, csak az Oktatási Hivatal ügyvédei úgy döntöttek, hogy idén másképp értelmezik a jogszabályokat. A kérdésem lényege az lenne, hogy érdemes-e bíróságra vinnem az ügyet?
2011. aug. 27. 00:29
1 2 3 4 5
 21/49 A kérdező kommentje:
Még nem jött meg a válaszlevél. A telefonban csak ennyit mondtak, hogy ezért nem fogadták el. Úgyhogy amíg nem küldik ki az hivatalos levelet, addig semmit nem tudok intézkedni. Hozzáteszem, már a határidő is lejárt, ezen a héten kellett volna megérkeznie.
2011. aug. 27. 01:36
 22/49 anonim ***** válasza:

Én a helyedben keresnék egy ügyvédet,aki megfogalmazza neked a problémát és bélyeggel ellátott levélben ír egyrészt az iskolának,a felvi kft-nek és az oktatási hivatalnak is.Ettől majd szerintem kicsit beijednek és megsürgetik a dolgokat...Igaz nem tudom mennyibe kerülne egy ilyen levelet iratni egy ügyvéddel,de kérdezd meg az ismerőseid nem-e ügyvéd valamelyiknek az anyja vagy apja!

Ne hagyd annyiban.

Nekem már volt dolgom a dékánnal és érdekes módon a következő félévben lemondott :D (mondjuk az én problémám nem sikerült megoldani,de amikor kitálaltam neki az iskolán belül folyó ügyekről hát csak nézett mint hal a szatyorban)....

Harcolj az igazadért!

Egy ismerősömnek is anno elrontották a pontjait,ez addig fajult h pótfelvételizett 1 másik főiskolába.Mikor küldték a beiratkozási lapokat, akkor kapta meg a levelet a másik sulitól,hogy mégis csak felveszik és a hivatal elismerte a hibáját,de akkor már késő volt,mert inkább a pótfelvételis sulit választotta...(ennyit arról,hogy mennyire nem sürgetnek semmit,szóval ne add fel harcolj!)

2011. aug. 27. 01:55
 23/49 anonim ***** válasza:
bocsi szal bélyeg helyett BÉLYEGZŐT akartam írni :)
2011. aug. 27. 01:57
 24/49 A kérdező kommentje:

Köszi a tanácsod! :) Természetesen nem hagyom magam, ezt ilyen könnyen nem ússzák meg :D

Amúgy az egész nyaram azzal telt h fellebbezéseket írtam, 2 naponta telefonáltam...mondjuk azt nem értem, hogy van pofájuk ügyfélszolgálati időben (még csak nem is ebédidőben!) nem felvenni, vagy félrerakni a telefont...

Az meg a másik, hogy akárhányszor telefonáltam mindig mást mondtak. Először azt, h elfogdták a fellebbezét. Pár nap múlva azt, hogy még el sem bírálták. Utána azzal jöttek, hogy meg sem érkezett :D Aztán mégis megérkezett és elutasították...Szóval ennyit ér a munkájuk :S

2011. aug. 27. 02:04
 25/49 anonim ***** válasza:

Van ingyenes jogsegélyszolgálat!

Írd be a keresőbe, hogy jogpont hálózat!

Személyesen ügyfélfogadási időben kell őket felkeresni és nem kell fizetni érte.

A másik ötletem, hogy szakszervezeti tagként minden szakszervezetnek van ügyvédje aki a tagoknak ingyenes jogsegélyt ad.

2011. aug. 27. 07:29
 26/49 anonim válasza:
60%

Azt írod, hogy már harmadszorra jelentkezel, ami azt jelenti, hogy három éve próbálsz bejutni a fősulira.

Figyelj, én nem bántani akarlak, de az nem merült még fel benned, hogy csak az idődet vesztegeted a jelentkezésekkel ahelyett, hogy választanál egy, a képességeidnek megfelelő iskolát?

2011. aug. 27. 07:40
 27/49 anonim ***** válasza:
A tanulói jogviszony a beiratkozással jön létre. Tehát Neked ahhoz kell viszonyítanod.
2011. aug. 27. 07:42
 28/49 anonim ***** válasza:
Bocsi láttam, hogy kártérítést is szeretnél, na azt felejtsd el.Neten vannak oldalak ahol jogászok válaszolnak, ott próbálkozz, de szerintem nem kéne perelni, ügyvédet kell állnod, és ha véletlenül elvesztenéd, ami előfordulhat, még a perköltséget is fizetheted.
2011. aug. 27. 07:47
 29/49 anonim ***** válasza:
Olyasmi miatt fellebbezel ami nem a Te érdemed, a gyermekvédelmi kedvezmény miatt miért élveznél előnyöket másokkal szemben? A kedvezménnyel kaptál egy csomó előnyt amúgy is ingyen tankönyv, olcsóbb étkezés, olcsóbb közlekedés...még mi kéne?
2011. aug. 27. 07:51
 30/49 anonim ***** válasza:

Milyen szakot jelöltél?

Arra hány.pontod VOLT?

És mennyi lenne, ha megadnák a.+pontot?

2011. aug. 27. 09:13
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!