Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Ha nem kapok többletpontokat,...

Ha nem kapok többletpontokat, fellebbezhetek?

Figyelt kérdés
Arról lenne szó, hogy felvételiztem idén de nem vettek fel, ezért írtam egy fellebbezést, amit elutasítottak, ezért nem kaptam többletpontokat. Viszont, idén jelentkeztem harmadszor,(eddig mindig megkaptam a pluszpontokat) a jogszabályok pedig nem változtak, csak az Oktatási Hivatal ügyvédei úgy döntöttek, hogy idén másképp értelmezik a jogszabályokat. A kérdésem lényege az lenne, hogy érdemes-e bíróságra vinnem az ügyet?
2011. aug. 27. 00:29
1 2 3 4 5
 11/49 A kérdező kommentje:

Az az igazság, hogy már írtam nekik 3x is. Részletesen leírtam a fellebbezésemben mindent, tényekre, jogszabályokra támaszkodva. Mellékeltem minden igazolást, amin rajta van a lényeg. Leírtam, hogy eddig mindig megkaptam stb.

Igazad van, ügyvédhez kellene fordulnom, de az fogalmam sincs mennyibe kerül, de biztos nem olcsó :( Nem igazán telik rá...

2011. aug. 27. 01:09
 12/49 anonim ***** válasza:

Amíg nem kérdezed meg, nem is fogod tudni.

A kérdezés még semmibe se kerül, szóval legalább megpróbálni érdemes, szerintem.

Illetve nincs valami jogsegély szervezet, ami foglalkozik ilyemsivel? Ahol tanácsot adnak?

2011. aug. 27. 01:13
 13/49 anonim ***** válasza:
leírnád, hogy pontosan mi miatt nem fogadják el a pontodat?
2011. aug. 27. 01:14
 14/49 A kérdező kommentje:

Na jó, leírom de hosszú lesz.

Azért jár a többletpont, ha középiskolai tanulmányaim alatt gyermekvédelmi kedvzeményben részesültem. Az a helyzet, hogy az iskola ugye szept. 1-én kezdődik, én pedig augusztus 31ig kaptm ezt a gyermekvédelmit, viszont a tanulói jogviszonyom már előtte llétrejött a középiskolával. Tehát, a tanulmányaimat még nem kezdtem el, de hivatalosan az iskola tanulója voltam. Ilyenkor értelemszerűen az számít, hogy mikortól vagyok hivatalosan az iskola tanulója...nem pedig h mikor csengetnek be először. Szerintem.

Szóval aza lényeg hogy szerintük nem a jogviszony létrejötte számít középiskolai tanulmánynak.

Remélem érthető voltam :D

Egyébként BGF-re jelentkeztem

2011. aug. 27. 01:18
 15/49 reptoid tudós 2 ***** válasza:
Ha nem elég jók a jegyeid, hogy oda felvegyenek, már pedig úgyis kibuknál.
2011. aug. 27. 01:23
 16/49 A kérdező kommentje:
Tehát a fő kérdés az, hogy mi számít középiskolai tanulmánynak? A jogviszony létrejöttének időpontjától kell nézni, vagy amikor ténylegesen megkezdődik a első tanóra?
2011. aug. 27. 01:24
 17/49 A kérdező kommentje:
Jók voltak a jegyeim, és fel is vettek volna ha nem csökkentik a nyelvvizsgákért járó pontokat.
2011. aug. 27. 01:25
 18/49 reptoid tudós 2 ***** válasza:
Akkor nem voltak elég jók!
2011. aug. 27. 01:26
 19/49 A kérdező kommentje:
Hát nehogymár egy gazdasági főiskolára ne legyen jó az 5ös matek és 5ös angol érettségi, 2 nyelvvizsgával :O
2011. aug. 27. 01:28
 20/49 anonim ***** válasza:
és mikor arra a megállapításra jutottak,hogy nem a jogviszony létrejötte számít a tanulmányok megkezdésének,akkor mi volt erre a jogalapjuk? vagyis a határozat indokolás részében valami jogszabályra hivatkozniuk kell ezzel kapcsolatban.erre mit írtak?
2011. aug. 27. 01:34
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!