Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Ha nem kapok többletpontokat,...

Ha nem kapok többletpontokat, fellebbezhetek?

Figyelt kérdés
Arról lenne szó, hogy felvételiztem idén de nem vettek fel, ezért írtam egy fellebbezést, amit elutasítottak, ezért nem kaptam többletpontokat. Viszont, idén jelentkeztem harmadszor,(eddig mindig megkaptam a pluszpontokat) a jogszabályok pedig nem változtak, csak az Oktatási Hivatal ügyvédei úgy döntöttek, hogy idén másképp értelmezik a jogszabályokat. A kérdésem lényege az lenne, hogy érdemes-e bíróságra vinnem az ügyet?
2011. aug. 27. 00:29
1 2 3 4 5
 31/49 anonim válasza:
Tanuljál ahelyett, hogy levelezgetsz és peren töröd a fejed.
2011. aug. 27. 09:55
 32/49 anonim ***** válasza:
Igen, szerintem is jobban járnál, ha nem a kiskapukat keresnéd.
2011. aug. 27. 09:58
 33/49 reptoid tudós 2 ***** válasza:

Ha ez sem elég, valld magad roma származásúnak, akkor még több pontot kapsz, az már talán elég.

Nem szép dolog, de mindenki ezt csinálja, és legalább javítod a statisztikáikat!

2011. aug. 27. 13:19
 34/49 A kérdező kommentje:

Először is, ez nem kiskapu. Adott a lehetőség, hogy több pontom legyen akkor miért ne használjam ki? Igen, idén jelentkeztem harmadszor és eddig mindig fel is vettek. Mielőtt még elkezdenétek azzal támadni, hogy nem veszem komolyan a sulit, elmondom h egy csomó tantárgyat el tudok fogadtatni tehát nem szenvednék ott is még 3 és fél évet. Az, hogy a többit miért hagytam ott, nem a tanulmányaimtól függött. Másodszor hiába vallom magam roma származásúnak, azért nem jár pluszpont. Ezzel meg amúgysem akarok élni :D

Harmadszor: nem kaptam semmiféle tankönyv és menza meg ehhez hasonló támogatásokat, mivel ezt a gyermekvédelmit 3 hónapig kaptam.

Negyedszer pedig köszönöm a moderátoroknak h átfogalmazták a kérdésem, nem ez volt a lényeg -.-

2011. aug. 27. 21:49
 35/49 anonim ***** válasza:

Hahhhóóó kérdeztelek:

"Milyen szakot jelöltél?

Arra hány.pontod VOLT?

És mennyi lenne, ha megadnák a.+pontot?"

2011. aug. 27. 22:13
 36/49 anonim ***** válasza:
Ha csak három hónapig kaptad akkor hogy akarsz erre hivatkozni erre a fellebbezésedben? Akkor már az lejárt.
2011. aug. 27. 22:17
 37/49 anonim ***** válasza:
59%

Lehet hogy én hülye vagyok, de nem értem.

Valakit a tanulmányai alapján vesznek fel, attól hogy szegényebb sorsa van, miért is járna neki előny egy felvételinél? Ott az ész számít, nem a szoc. helyzet, nem? Miért pereskednél, ha nem volt elég a tudásod, akkor nincs kérdés.

2011. aug. 27. 22:19
 38/49 anonim ***** válasza:

De most komolyan, többletpont jár a gyermekvédelmiért? Mondjuk olvastam hogy annak is akinek x gyereke van, meg ilyesmi..........................régen ez úgy működött, hogy elmentél felvételizni és ha elég jól írtad meg, azaz bizonyítottad hogy okos vagy az adott szakhoz, felvettek.

Manapság meg mindenféle szociális helyzet alapján lehet felvételt nyerni (most nem feltétlen a kérdezőre gondolok, bár ezek szerint a jegyei alapján nem vették fel), elég ha szülök 4 gyereket, férjem kirúgatja magát, és több előnnyel mehetek orvosira, mint aki életében végig kitűnő volt, én simán beelőzöm a szociális pontocskáimmal.

Nincs már hova süllyednie az oktatási rendszernek, komolyan..

2011. aug. 27. 22:24
 39/49 anonim ***** válasza:

Nem olvastam végig, de megkérdezném:

Minden évben ugyanarra a szakra jelentkeztél? Ha nem, akkor azért változhatott, mert egyes szakokra nem minden pluszpont számolható be

Ha igen, akkor szerintem felesleges, úgyis mindig az OH-nak van igaza :D

2011. aug. 27. 22:28
 40/49 anonim ***** válasza:
Különben a plusz pont adható, nem pedig jár. Nem kell megindokolni, ha nem adják meg és az adott főiskola vagy egyetem saját hatáskörében döntheti el, hogy megadja e vagy nem.
2011. aug. 27. 22:29
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!