Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mostanában miért lett divat a...

Mostanában miért lett divat a BME-t szidni?

Figyelt kérdés

Azt vettem észre, hogy ha szóba kerül itt az oldalon a BME, akkor nemsokára jön pár ember, akik leírják jó nyomatékosan, hogy oda csak sznobok járnak, meg hogy ott mindenki el van telve magától, meg úgy egyébként is, elég szar egyetem, sokkal jobbak vannak nála.

Azt elfogadom, hogy néhány BME-s el van telve magától, és az szerintem sincs rendben. De azt veszem észre, hogy egyes emberek azért vannak eltelve maguktól, mert nem a BME-re járnak, és k*rva jó érzés szidni nekik a BME-t és az oda járókat.

2011. máj. 7. 01:54
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:

Össza-vissza írsz.

1. én zh-t írtam, tessék elolvasni.

2. mi ez a 2.72, a te átlagod, vagy az évfolyamé összesítve?

2011. máj. 13. 02:14
 32/41 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a BME nagyon jó, színvonalas, nemzetközi színen is helyét megálló egyetem. De vannak ugyanolyan jó, magas színvonalú, szakmailag komoly műszaki egyetemek Magyarországon. Gödöllő a mezőgazdasági gépészet miatt kiemelkedő, míg miskolc szerintem a nehézipar miatt. De ettől függetlenül még írhatnám a kandót, bánkit, győrt, amik ugyan főiskolák voltak egykor, de jó szakemberek kerültek, kerülnek ki onnan. Persze a BME a legnagyobb műszaki egyetem, ahol szinte az összes mérnöki szál megtalálható. De ha csak a gépészetnél maradunk, akkor itt, gödöllőn és miskolcon volt csak 5 éves képzés és doktori iskola. Ezzel csak azt akartam, hogy máshol is elismert szakemberek vannak és ugyanazt tanítják. Azok az iskolák is igen elismertek, főleg a saját szakterületük miatt.
2011. máj. 13. 12:56
 33/41 anonim ***** válasza:
nem írok összevissza, max nem tudsz olvasni. azt írták a többiek h nézz meg egy matek a1-es VIZSGÁT. másrészt meg azt írom h "évfolyamcsúcsot döntöttünk" akkor nyilván az egész évfolymé
2011. máj. 13. 13:32
 34/41 anonim ***** válasza:
az a Kádasnéféle matek nem volt túl kemény, igaz rosszul tanított, de nem is kért sokat + volt puska legálisan.
2011. máj. 13. 13:55
 35/41 anonim ***** válasza:
47%

12:56

Így kéne gondolkodnia minden BME-snek (is).

13:32

Vizsgákat is linkeltem, nem csak zh-t, de én mindkettőt felvetettem. Akkor most mi a probléma?

Mindemellett már majdnem meglepődtem, hogy én tévedek, ha ott a legjobb átlag a 2.72 lett, nálunk egy valaki elérte a 3.9-et, de az évfolyamátlagunk lehet, hogy rosszabb is, mint a tiétek. Nálunk azt nem számolják össze, legalábbis nem tudok róla.

13:55

Nem mondom azt, hogy a matematika a legjelentősebb tantárgy műszaki egyetemen, mivel használni ebből a témakörből nem sok dolgot fog az ember (bár ez szaktól függő gondolom) olyan nagy mélységekben, sőt, nálunk a matematika egy könnyebb tárgynak számít a többihez képest. Az analízis szerintem csak azért kell, hogy a gondolkodásmódodat javítsa, mindemellett baromi jó felzárkózás, ha netán a középiskolában valamit nem tanultál volna meg. De ezzel, amit írtál, most csupán a BME-t minősítetted a matematika ZH-k könnyedségével és a puskázási lehetőséggel. Rendben, jöhet az, hogy van más tanár, aki keményebben visszaköveteli, meg az is, hogy más szakon brutális, de ezt ahogy látom te is komolytalan megpróbáltatásnak érzed.

2011. máj. 13. 16:39
 36/41 anonim ***** válasza:
30%

az évfolyam átlagot matekból értem, h értsd mire céloztam: a tavalyi matek A1 könnyű volt... nagyon. Ez alapján felesleges messzemenő következtetést levonni

Ez a gépész matek, én csak arról tudok szólni, a mozgássérülteknek (értsd:építő/építész) ÁLLÍTÓLAG kevesebb anyag van matekból. de ezt nem tudom. én csak a saját karomat védtem meg.

2011. máj. 13. 17:16
 37/41 kalapkabát válasza:
31%
Gratulálok, sikerült bebizonyítani, hogy tényleg büdös gyökerek vagytok.
2012. jan. 7. 15:32
 38/41 anonim válasza:
100%

Véletlenül találtam rá erre a témára és rossz volt látni a sok negatív hozzászólást. Sok éven át jártam a Műegyetemre, de soha nem éreztem magam különlegesnek. Az ilyen viták általában az elsőévesek között szoktak kirobbanni, ami elég nevetséges, hiszen csak elenyésző hányaduk fogja elvégezni a sulit. Aki bejár az előadásokra, az tudja, hogy marhára nem tanítanak "egyetemi sznobizmust". :) Egyetlen dolog számít: sikerült-e eljutni a megértésig és azt tudod-e alkalmazni megfelelően a gyakorlatban. A név önmagában nem garantálja a tudást. Az iskola csak körítés, elvégre a lényeget mindenhol leadják.

Gyakorlati tapasztalataim alapján minden elismerésem a Miskolci Egyetem kiváló anyagmérnökeinek, a Gödöllői Egyetem kiváló mezőgéptervezőinek, az Óbudai Egyetem autógépészeinek és gépgyártás technológiával foglalkozó mérnökeinek, a Nyugat Magyarországi Egyetem gépészeinek, a GANF gépgyártósainak és még sorolhatnám.

Nem az számít, hogy hol végeztél, hanem hogy mennyit tudsz belőle hasznosítani a munkád során. Ne idegenkedjetek a BME-n végzett emberektől, mert évfolyamonként csak egy s*ggfej van és azt mindenki más utálja, mert képtelenség együtt dolgozni vele. :D Legalábbis a mérnök szakokon.

Üdv:

egy gépész

2012. jún. 3. 10:24
 39/41 dijush1992 válasza:
71%

nos, lehet régi a bejegyzés, de nem tudom megállni h ne írjak semmit sem!

Először is azért, mert felháborító egy-két komment, másodszor mert én jelenleg BME-s vagyok....

Lehet h sok BMEs beképzelt, de van mit neki felmutatni....nem tudom h aki közgázon tanul h tudja összehasonlítani a közgáz meg a műszakis analízist :O kíváncsi lennék h hány közgázos menne át az analízisen a BMEn....

és nem arról szól a műszaki h felvesznek egy csomó embert, utánuk meg a pénzt aztánmeg kirugdossák őket innen....NEM!!! itt tanítják meg az embereket arra h milyen az élet.... h nem az h bemész vhova óóóó ezt dejól tudom, aztán hatalmas vigyorral kijössz az arcodon..igen nehéz. ezt elismerem, és tényleg a legjobbak maradnak bennt...

Meg mi az hogy szar egyetem mégis milyen magas fizetésük van?!?!?! Az h el tudod végezni ezt az egyetemet az már egy hatalmas dolog....sokan idejönnek OKTV döntős, első 10. helyezett aztán meg szépen megbukik belőle. és vannak akik nem tanulnak még fakton sem bizonyos tárgyat és simán megcisnálják....

Meg ne hasonlítgasd már össze a BME-t meg a közgázt.... ez olyan mintha ha paprikát akarnád összehasonlítani a székkel..... és h miért a BE legjobb... nzd meg a statisztikákat ;)

2013. jan. 9. 14:03
 40/41 anonim ***** válasza:
100%
UTOLSÓ ELŐTTINÉL A PONT! BÁR TÖBB ILYEN GONDOLKODÁSÚ EMBER VOLNA, MINT Ő! Hatalmas zöld pacsi neked, tesó!
2013. jan. 9. 20:35
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!