Más általános iskolában is "divat" a következő?
"Nem tudtam kitől megkérdezni a leckét"
Ilyen nincs. Ha akartad volna, meg tudtad volna kérdezni. Bocs, de valahogy nem sajnállak.És igen, máshol is így működik, sőt van egy rossz hírem, gimiben még inkább így működik.
"nem tudtam kitől megkérdezni a leckét"+ Miért?
Amúgy ez sztem mindenhol divat. Nem sok helyen érdekli a tanárokat, hogy lusta voltál utánajárni.
Nos, én a helyedben beszéltem volna még óra előtt a tanárral vagy az óra elején jeleztem volna, hogy az elmúlt heti anyagot még nem sikerült bepótolnom. Ha a tanár pár héttel a hiányzásod előtt már közölte, hogy írni fogtok, akkor szerintem jogos, hogy beírta a jegyet (nálunk középiskolában ez a rendszer megy, hogy ne lehessen a hiányzásra hivatkozni).
Esetleg kérdezd meg a tanárt, hogy nem írhatnál-e javítót a hiányzásra hivatkozva, aminek az eredményét szintén beírná a naplóba, és így talán nem rontana annyit az átlagodon az a rossz jegy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!