Mostanában miért lett divat a BME-t szidni?
Azt vettem észre, hogy ha szóba kerül itt az oldalon a BME, akkor nemsokára jön pár ember, akik leírják jó nyomatékosan, hogy oda csak sznobok járnak, meg hogy ott mindenki el van telve magától, meg úgy egyébként is, elég szar egyetem, sokkal jobbak vannak nála.
Azt elfogadom, hogy néhány BME-s el van telve magától, és az szerintem sincs rendben. De azt veszem észre, hogy egyes emberek azért vannak eltelve maguktól, mert nem a BME-re járnak, és k*rva jó érzés szidni nekik a BME-t és az oda járókat.
sztem tény, hogy valamennyire snob hely, na de ez nem változtat azon, hogy azért a mai kínálatban az egyik legkomolyabb egyetemről beszélünk
nincs igazam?
Biztos vagyok benne, hogy az én válaszaim miatt írtad ki ezt a kérdést. Én sznoboztam, bevallom! De ha jobban megfigyelted volna, ugyanannál a kérdésnél el is magyaráztam:
"BME nem rossz suli, kemény az oktatás, de egyáltalán nem csak ott. Az legnagyobb különbség a többi egyetem műszaki szakjaihoz képest, hogy oda csupa sznobok járnak. Lenézik a többi egyetemistát, itt az élő példa."
Itt nem arról beszél senki, hogy a BME egy rakás sza.r, itt az oda járókról van szó.
hogy a BME átlagos? nézz már meg egy BME matek a1 vizsgát és rakj már mellé mondjuk egy DE-st. Nézd már meg az általános géptant a bme-n és más helyeken.
amúgy meg a kérdésre válaszolva, igazából csak annyi, hogy tudják, hogy soha nem járhatnak ide, mert lusták hozzá, emiatt utálják, ezzel nyugtatva magukat, hogy a Kistarcsai Műszaki Egyetemen szerzett diploma egyenértékű egy bme-ssel...
22:04
Megnéztem, jelentem!
Forrás:
Nálunk ez (ami itt zh-nak van írva) egyetlen egy könnyebb feladat volt a zh-ban.
Kérnék tőled építőmérnökös analízis zh-t, kíváncsivá tettél. Ez eddig semmit sem bizonyít. Vizsgák körülbelül ugyanazok, ugyanúgy meg kell tanulnom nekem is például az integrálszámítás középértéktételét.
Na, találtam olyat, amiben van több feladat is integrálszámítás témakörben. Kár, hogy mindegyik "csuklógyakorlat". Már ha komolyabban foglalkoztál vele. A matematikusokat nem irigylem azért például, amit integrálszámításból tanulnak, de ezeket két lépésben meg lehet oldani:
Ohh, hogy oda ne rohanjak.
Amúgy az építős minta vizsgafeladatban tök érdekes volt meghatározni a kör kerületének általános képletét, elég gyorsan meglett. Pedig mi csak a területet vettük, hm.
Na de hagyjuk abba a harcot. A BME-t nem tartom könnyebbnek, csak a matematikát tanulják túl gyors léptekben, ezért pár bme építős analízis nekem nem tűnt nehéznek de csak azért, mert mi két félévet szánunk az analízisre. Igaz, első félévben differenciálszámítás és határérték számítás mellett volt hibaszámítás is, de az integrálszámítás egy hetet elvett volna előző félévben az életemből. Ebben a félévben lineáris algebrát kaptunk az integrálszámítás mellé, mellesleg benne vagyok a gyakorlatban, mert nemsokára vizsgám lesz. Mondhatni, így könnyen mondom, hogy nekem ezek mennek, de az biztos, hogy ez mind nem nehezebb, mint nálunk. Ezért is mondtam, hogy mi integrálszámításból sokkal komolyabb zárthelyit kapunk, mivel nekünk van rá fél-félévünk. Kapunk egy közel 180 példás példatárat, egyszer végigcsináltam és meg lett a 2-eske sajnos. Most, hogy vizsgára készülök nem kellett egy hét egy 180 példához, elég volt két nap, mert valahogy időközben feldolgoztam az egészet, így újra belevágni könnyebb volt.
Én csak azt szeretném, ha a tudásomat megbecsülnék és nem lenéznék úgy, hogy az egész dologról semmit se tudnak. Nálunk is buknak emberek, nem is kevés. Első félév felénél már elkezdődött a kiiratkozás. Harmadik félévre mintatervesből kevesebb lesz, mint 10 (felettünk járó évfolyamban 3. félévre 4 maradt). Igaz, mi vagyunk a legkisebb kar az országban, ezért csupán 120-an kezdtük. De itt is van felszerelés... de az is lehet, hogy nem annyi, mint BME-n. Nálunk ezért is szoktak buktatni leginkább geometriából és matematikából, hogy jusson második félévre elég műszer (még ha nem is mondják ki nyíltan, de ezt mindenki tudja). Ezért maradunk cirka 30-an. Majd geodéziából megvesszük a 200 oldalas jegyzetet, amiből még a kisbetűs részt is kérdezhetik (ha olvastad az egyik kiírt kérdésemet, akkor tudhatod, hogy történelmi áttekintést is kérdezhetnek). Geometriából hetente zh, informatikából hetente 2 zh, folyamatos beadandók (ez gondolom nem új neked se) sőt, volt, hogy 2 nap alatt alig 3-4 órát tudtam csak aludni, majd leadtam a 40 valahány oldalas beadandómat. Néztem is amikor nyomtattam ki, hogy "mi lesz ez, könyv?". De az egész félévre jellemző volt, hogy nem aludtam többet naponta 4 óránál (nem véletlenül jut át csak 4-5 ember harmadik félévre).
Mindegy, a lényeg, hogy azért zavarja az embereket a BME-s sznobság (ahogy korábban fogalmaztam), mert ők is szopnak elég rendesen és nem azért, mert nem kerültek be. Nekem ez volt az álmom, hogy ide jussak, mégis zavar az, hogy mindenhol a BME-t látom gyakorin. Ebben valljuk be, elég nagy szerepet játszik az is, hogy budapesti és mindenki Budapestre akar menni továbbtanulni (elég sokan magáért a városért), ezért nem is csoda, hogy ekkora lett a híre. De az elhamarkodott kijelentés, hogy a mi seggünknek megkegyelmeztek.
ajjj istenem, ezek a vitatkozások...mint ha oviban lennétek.
22:16-s emberkének most üzenném h az egy tavalyi gépész zh, amit kirakott. semmi köze a vizsgához. most rámondthatnám h tavalyi zh-k nagyon könnyűek voltak (2,72-vel évfolyam csúcsot döntöttünk, mert soha nem voltat még ilyen átlagú elsős gépészek), de úgysem hinnétek el. Szóval nálunk kb a matek a legpotyább tárgy... nem ezzel kéne dobálózni, mert abszolút nem emiatt bukik ki az emberek nagy része.
És én nem tudom h ti h vagytok vele, de szerintem tény, hogy ez a legszínvonalasabb műszaki egyetem. Erre most rá lehet mondani, h előjött megint a sznobság, meg ilyenek. De nem így van, én nem nézem le senki egyetemét, csak egyszerűen szerintem így van és kb a realista emberek 99% is így van. Meg lehet nézni bármilyen kimutatást,versenyeredményt vagy bármit h melyik egyetem áll az első helyen. (igen bizonyára rögtön mutattok 3 versenyt amit nem a BME nyert, erre meg rámondom h az álló óra is pontos kétszer egy nap)
A többi műszaki kar között is van nagyon sok jó, ezt nem mondja senki. csak h a legjobbhoz nem férhet kétség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!