Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Miért veszem rá magamat ilyen...

Miért veszem rá magamat ilyen nehezen a tanulásra?

Figyelt kérdés

Gondolom erre rövid tömör válasz lenne az, hogy lusta vagyok, amit mondjuk nem tudok ellenezni mert van benne valami. De régebben, még 1-2 évvel ezelőtt is sokkal szorgalmasabb voltam, négyes-ötös tanuló. Mostmár ami miatt romlanak a jegyeim az az, hogy eszméletlenül nehéz magam rávenni a tanulásra :( főleg olyan tantárgyaknál, amik rohadtul nem érdekelnek. Ezen hogy lehet javítani? Amint rágondolok arra, hogy mennyi mindent kéne tanuljak már fáradtnak és motivátlannak érzem magam. Bármi mást szívesebben csinálnék, csak hogy ne a füzet felett kelljen ülnöm. Vagy ilyen lomha korszakon mindenki átmegy? Végülis kamasz vagyok, nyílván nem a tanulás van a kedvenc elfoglaltságaim közt. De szeretnék ezen javítani, mert kezdem rettenetesen érezni magam emiatt.

16/L

ma 17:28
 1/3 anonim ***** válasza:

Hidd el, rengetegen vannak így. Egyszerűen azért van, mert ahogy írod, unalmas az anyag, nincs benne semmi érdekes, és érhető, hogy az ember nem akar olyat csinálni, ami uncsi. Nekem ilyenkor az segít, ha valamilyen célra gondolok, amihez fontos, hogy jó jegyeim legyenek. Ha pl. szeretnél egyetemre menni, akkor gondolhatsz arra, hogy ez az ára annak, hogy majd felvegyenek.

Ami még sokat segít, ha felbontom apróbb részletekre az anyagot, és kitűzöm azt a célt, hogy pl. ma délután 2-ig 5 oldalt el fogok olvasni/5 példát meg fogok oldani, ha törik-ha szakad, és kitalálok valami jutalmat is magamnak utána. Ha megvan, akkor mindig kipipálom a kis centlimen, amire ezt felírom. Így máris nincs az a bűntudat-érzés, hogy semmit sem csináltam.

ma 17:33
 2/3 Szándékos Bendegúz ***** válasza:

16 éves vagy, akkor valami középiskolába jársz.

A középiskolákban tanitott anyagok nagy része teljesen használhatatlan az életben.

Nem csak egyszerűen unalmas, hanem borzasztóan lényegtelen , sokszor hazug.

Az lenne a furcsa, ha szeretnél ilyesmiket tanulni.

Tudom mit beszélek.

69 éves vagyok.

ma 17:41
 3/3 anonim ***** válasza:

Amit szetettem, ( nálam a matek) még a suliban összedobtam a házit, és a könyv is maradt a padban. Ennek tudtam örülni, egy tárgy, ugye pipa.

Délután mindig mentem valahová : edzés vagy barátnők. Utána otthon jól esett pihenésképp a kedvenceimet átnézni, mert az ragadt.

Ezután én is vekengtem egy sort. A mindent is csinálással.

Aztán úgy kilectájt elkezdtem látványosan szenvedni a nemszertetem dolgokkal. Annyit kiszabtam magamnak, hogy egyszer- kétszer elolvasom. Lesz, ami lesz alapon.

Igyekeztem órán nagyon figyelni, hogy otthon gyors lehessek.

Azt, hogy mit jelent szorgalmasnak lenni csak egyetemen tanultam meg, az özön tanulnivaló nem tűrt halasztást. Illetve gimi végén, az a két tárgy, amiből felvételiztem, abba sokat beletettem.

Lényeg, hogy ne hagyj rá sok időt, mert azt mindig elpazarolja az ember. Próbálj minél rövidebben, hatékonyabban végezni.

ma 19:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!