Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Nem bírom rávenni magam a...

Nem bírom rávenni magam a tanulásra. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Másodéves vagyok egyetemen, 6.-án vizsgázok egy elég nehéz tárgyból, ahol ráadásul a tanár is szigorú. Megvannak tételek de nem visz rá a lélek hogy leüljek tanulni. Csak az rengeteg dolog jár az eszemben amiket mennyivel szívesebben csinálnék a tanulásnál. Mit tegyek szerintetek?

2024. máj. 30. 14:27
 1/5 anonim válasza:
6%

Semmit se tegyél.Élvezd az életet!

Pl 40 évnyi 3 műszakos aprópénzes munka vár rád.

Megtörve lenni és masokat hibáztatni jobb, mint dolgozni a céljainkért.

2024. máj. 30. 14:53
 2/5 anonim ***** válasza:
96%

Gondolj arra, hogy bukás esetén csak csúszni fognak a dolgok és minél többet halogatsz, annál később csinálhatod azokat a dolgokat, amiket élvezel is.

Vagy próbáld meg elérni, hogy a vizsga és a tanulàs is élvezetesnek tűnjön a számodra. Nekem például sokat segített, amikor úgy tanultam, mintha én lennék a tanár és másoknak magyaráznám el az anyagot. Ekkor úgy éreztem, hogy jó vagyok benne, értem, sikerélményem van és több minden is ragadt meg a tanultakból. Illetve tudd, hogy nem vagy egyedül. Még rengeteg embernek van vagy záróvizsgája, vagy felvételije, vagy egyéb megmérettetése. A húgomnak például júni 24-re tették a felvételi vizsgáját, szóval nem vagy egyedül. Valamint fontos, hogy jutalmazd is magad. Egy tétel után nyugodtan menj ki a levegőre, csinálj egy jegeskávét, egyél egy csokit.

Én néha ha megtanultam egy tételt, elmentem sétálni a városba, és igyekeztem a gondolataimat a tétel felé terelni és észrevétlenül is elkezdtem magammal beszélgetni a tananyagról, aztán úgy értem haza, hogy azt éreztem, már tudom is az anyagot. Kitartást és sok sikert!!

2024. máj. 30. 15:47
 3/5 anonim ***** válasza:
0%

"Mit tegyek szerintetek?"

Tanulj, b+

2024. máj. 30. 16:07
 4/5 anonim ***** válasza:
80%
Hát figyelj, én is halogatós típus vagyok, én azzal szoktam megnevelni magam, hogy amit ma nem csinálok meg, az holnapra marad... Ha nem lesz meg hatodikán, akkor majd mehetsz 16-án belőle, de ha megcsinálnád elsőre, akkor már rég magad mögött hagynád ezt az egészet.
2024. máj. 30. 16:14
 5/5 anonim ***** válasza:

Nekem ez a pont általában akkor szokott eljönni, amikor már amúgy szinte az összes vizsgám megvan, vagy meglettek a tárgyak megajánlottal, és már csak ez az egy van hátra.

Sajnos az filozófia, ilyenkor már nem segít nekem sem, hogy "ezt még letudom és minden jó lesz, vége lesz.. stb..".

Nekem az szokott bejönni, hogy elrakom a telefonom egy másik szobába, beteszek valami kemény hard techno muzsikát a TV-ről, lefőzők egy erős fekete teát és rákényszerítem magam. Általában csak az első egy óra szörnyű, utána belejövök, meg ott a sikerélmény, hogy na csak sikerült elkezdeni. Persze annak is a függvénye, hogy mennyire érdekel az adott tárgy, meg mennyire igényel megértést és koncentrációt.

2024. jún. 4. 19:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!