Szülőként Ön támogatná, hogy a diákoknak az érettségin ne legyen kötelező tantárgy a matematika, hanem választani lehessen?
10es vagyok
Szerintem ez hülyeség, hogy irodalmat történelmet mindenki meg tudja tanulni. Van akinek rettenetesen megy a magolás, viszont a logikai gondolkodása meg nagyon jó. Pont emiatt a matek megy neki a többit amit meg tanulni/magolni kell az meg nem.
Sokkal könnyebben ment a kémia, matek, fizika mint a történelem meg az irodalom. Értem, hogy a legtöbb gyereknek/embernek a matematika nehezebb, mint a többi, de csak azért mert nehéz valami még nem kell eltörölni.
Az életben is akadnak nehézségek amikket meg kell birkózni az illetőnek. A kudarcélmény és annak kezelése is szükséges a felnőtté váláshoz.
Ha mindent eltörlünk vagy kiveszünk, ami nehézséget okoz akkor mi marad majd?
Amúgy matek kell szerintem az alap életben. Többet kellett használnom, mint egy verselemzést vagy hogy mikor volt az xy háború.
Ez nekem olyan, mint a jogsit szerezni úgy, hogy pl nem tud hátrafelé tolatva leparkolni egy vizsga erejéig sem...
Mert majd mindig megoldja előre, ha már önállóan vezethet.
Halál béna voltam matekból, világ életemben, de nagyobb részben az én hibám. Sosem mertem kérdezni, ha nem értettem valamit, a gyakorlást meg többnyire ellógtam, mert hát úgysem értem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!