Szülőként Ön támogatná, hogy a diákoknak az érettségin ne legyen kötelező tantárgy a matematika, hanem választani lehessen?
Így nem.
Arra gondoltam, hogy matek helyett lehet választani mondjuk ének-zenét, művészettörténetet, stb.
Az egyes válaszomat azzal egészíteném ki, hogy a felsorolásból kihagytam a bioszt. (A földrajz középsulis szinten meg kb humán tárgynak is elmenne, azt nem tenném bele)
#3 Én meg úgy nem, hogy helyette bármit. Így is a humán tárgyak felé van eltolódva az arány a kötelező tárgyakban. Más kognitív képességeket fejlesztenek a reál tárgyak, és ha egyiket sem hagyod bent ezek közül, mint kötelező, az baj.
Előbb venném ketté a nyelvtant és az irodalmat, és csak a nyelvtant tartanám meg kötelezőnek, a törit meg változtatnám meg mondjuk arra, hogy irodalom VAGY történelem, minthogy ne legyen kötelező reál tárgy.
És aki színész akar lenni, annak minek a matek?
Vagy talán Hujber Feri rossz színész?
[Mint bevallotta: az érettségit megvette, a diplomáját meg csalással szerezte. Ennek ellenére kiváló színész lett, pedig bizonyos, hogy nem tud másodfokú egyenleteket megoldani...]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!