Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » A tanárok mikor fognak már...

A tanárok mikor fognak már eljutni addig az igazságig, hogy felismerjék: gimnáziumi szinten meg kellene szüntetni a kötelező matematika oktatást, és választható tantárgyá kellene tenni?

Figyelt kérdés

Az emberek többségét egyáltalán nem érekli a matematika. Nem is értik, és nincs is szükségük rá.

A matematikából - gimnáziumi szinten - rétegtantárgyat kellene csinálni. Tehát, hogy választható legyen, és csak egy réteg tanulja, akik fizikusnak, matematikusnak tanulnak.

Itt vagyok például én, akinek már így a tanév elején megkeseríti az életét ez a tantárgy. Nem szeretem. Én arra hajtanék, hogy más tantárgyakból - amiket HASZNÁLOK MAJD AZ ÉLETBEN - kiváló érettségit tegyek.

Erre rám kényszerítik ezt az ostoba matematikát, aminek a gyakorlásával egy rakás idő el fog menni, és nem fogom tudni azokat a tantárgyakat úgy begyakorolni/megtanulni, amire VALÓBAN szükségem lenne (pl. angol nyelv)

És amiért dühös vagyok:

Mivel a matematika tanulása rengeteg időm elveszi, így el kell vetnem azt a tervemet, hogy a tanév végére autodidakta szinten eljutok valameddig a japán nyelvben...

Azt az időt, amit a japánra szánnék erre az átkozott matematikára kell szánnom.

Ezt a tantágyat a Sátán emlőjéből szopták ki, csak hátráltat!

szept. 21. 18:21
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
50%

Szia, a következő lenne a tanügyi reform lényege:

Nem kell matematikából érettségizni, és lenne olyan középiskola típus, ahol nem kell feltétlenül matematikát tanulni, hanem csak akkor, ha azt választod. Egyfajta gyűjtő típusú középiskola. Az egyetemek viszont megkapják azt a szabadságot, hogy előírják a matematikát, mint érettségi tárgyat, akár középszinten, akár emelt szinten. A legtöbb szakhoz legalább középszintű matematika érettségi kellene. Így aztán a szülők rábeszélik/rákényszerítik az ott tanulókat, hogy a matematikát beválasszák a tárgyaik közé. Hiszen hova is mennél matematika nélkül? Jogra; humán kutatói és tanári szakra; kommunikáció és média szakra; művész szakokra (kivéve talán a zeneszerzőt); lelkésznek, papfélének (ide számít a rabbiképző és az imámképző is, bár nem vagyok abban biztos, hogy van ilyen Magyarországon); teológusnak; tolmács és fordítónak. Nagyjából ez a lista, amit matematika nélkül elérhet az illető.

Ha valaki mégsem választaná a matematikát, mert ő humán tárgyakat választ inkább, és helyette felvesz még egy nyelvet, akkor annak eszébe juthat az is, hogy orvos lesz - láttam már pár humán érdeklődésű embert itt, akinek ez később jutott eszébe. Nemcsak a biológiát és a kémiát kellene neki pótolnia, hanem a matematikát is, habár azt csak középszintre. Pedig sietne az egyetemre, és vannak ezek a hiányosságai, melyeket évekbe telik pótolni.

szept. 22. 14:34
 32/40 anonim ***** válasza:
45%
Kedves kérdező, majd én eldöntöm, hogy mi formálja a lelkemet. Ha a kedvenc rockbandám számaitól töltődöm fel, akkor attól. A matematika pedig az agyat formálja.
szept. 22. 14:37
 33/40 A kérdező kommentje:
Téged formálhat a matek, #32-es, de sok embernek csak szenvedést okoz.
szept. 22. 14:40
 34/40 anonim ***** válasza:
35%

Kérdező!

Mondj már egy olyan országot ahol az általad hőn áhított "rendszerben" oktatják a matekot!

A finn, az angol, az amerikai, a német... gimnáziumi rendszerben mindenhol van kötelező matek. Most akkor ők csinálják rosszul és te gondolod jól?

A te matematikai frusztrációd kezelése nem az, hogy megszüntetjük a matematika oktatást a középiskolában.

szept. 22. 15:39
 35/40 A kérdező kommentje:

#34-es

Rosszul csinálják!

Igen!

A megszokás hatalma. De ha Magyarország lépne, Nyugat talán követné a példáját!

szept. 22. 15:41
 36/40 anonim ***** válasza:
54%

Volt egy kérdés, amiben a kérdező azért sírt, mert korábban felmentette magát matematikából, most meg nem veszik fel sehová dolgozni XDD

Akármennyire nem tetszik, a matematika a világ nyelve. Sőt, az informatika térnyerésével egyre inkább szükség van a matematikára, már nem csak a természettudományokban.

szept. 22. 17:10
 37/40 anonim ***** válasza:
78%
A mai tudományok 90%-a matematikával kapcsolatban áll. A kommenteid alapján nehéz kinézni hogy egy kasszásnál vagy egy mosogatónál több leszel valaha.
szept. 23. 10:45
 38/40 A kérdező kommentje:

Ott vannak a celebek, influencerek akiknek többsége feltehetően szintén nem jó matekos, mégis jól megélnek.

Csak hát a sok művelt embert zavarja az, hogy ők olyan sokat tanultak, mire lettek valakik, más meg feltölt egy YouTube videót, amiben bohóckodik, és vígan megél belőle.

szept. 23. 10:50
 39/40 anonim válasza:
70%

én gyenge voltam matekból. 3.-ban megbuktam, de átmentem. érettségikor csak a matek nem sikerült.

útálom a matkot, de megtanultam.ég nem mentem pótilni, de volt időm mellette japánt is tanulni.

3 és olykor 4 műszakban dolgozok. velem csináltatnak mindent, de mégis bírom. ne nyavajogj itt!

szerintem te mindenhez h-lye és lusta vagy!

egy ismerősöm azt mondta h nekik érettségikor nem volt nyelvtan...hát nem tudom h kamuzott vagy sem, de az is szégyenletes! nekem mindenből le kellett tennem.

okt. 20. 12:06
 40/40 anonim válasza:

a celebek a példaképeid? azok tényleg ostobák. sokuk fel volt mentve matekból, mondták is. hát könnyebb majomkodni és lejáratni magunkat a pénzért ugye?

megmondom h a legtöbbjüknek a szülei gazdagok és úgy fizetnek h fizetnek a youtube vagy tiktok nézőinek h a gyerekük híres celeb lehessen. a celeb gyerekek csak negyed annyit keresnek így és a szüleik pedig több mint a fele fizetésüket erre költik.

a nagy művész éned pedig nem undorodik ettől a majomkodós életformától? valóban elhiszed h sokat keresnek?

akkor majomkodj te is és rájössz, hogy fizetned kell ahhoz h sok legyen a nézettségi szinted, valamint h neked sokkal több tartalmat, videót kell gyártanod és még több videót kell nézned is h legalább havonta egy 100 ft-ot kaphass.

tehát fizetsz a nézőidnek 100 ezret, hogy legyen egyáltalán nézettséged.

100 tartalom, 100 videó, +kivágások, + 500 videót kell nézned.

ebből kapsz te 100ft-ot egy hónapra.

ezt csak kitudod számolni, hogy nagyon nem éri meg.

okt. 20. 12:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!